精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.
Cyber Boy  5-26-2012  2:15pm
Hi,I'm planning a trip to Europe this summer.I haven't decided where to go yet,but I'd like to experience Britain and France.And I don't want to spend too much money,Any ideas?
Esperanto  5-26-2012  2:23pm
I had tour to Britain last year.It's a very nice place.I had a great time there.If you get a chance,visit Stratford.That's the town where Shakespeare lived.
Yoshi   5-26-2012  2:28pm
First you should make sure what you want to do there.Each country in Europe has so much to see.Are you interested in museums and castles(城堡)?Or do you want to get to know anything modern?
Cyber Boy   5-26-2012  3:02pm
Yoshi-Good question.I'd like to see some museums,but I also want to try some of France's famous food,and a castle would also be great.
Yoshi   5-26-2012  3:21pm
I think an English-France-Germany trip might work well for you.You can do a little bit of everything.That's wonderful.
Esperanto  5-26-2012   3:38pm
It's easier to say than to do.It will need a lot of money and take time.Cyber Boy isn't so rich.I think he'd better go in France first this time and he is still able to travel to England or Germany in the future if possible.
Yoshi   5-26-2012  3:54pm
Esperanto-That sounds OK.But I'm not sure if he will have another trip to Europe.
41.Where can we probably find the message?C
A.In a school newspaper.B.In a local magazine.
C.On the Internet.D.On a wall poster
42.Cyber Boy organized the discussion in order toA.
A.work out a travel plan               B.make some new friends
C.find much pleasure                 D.suggest a group tour
43.Yoshi suggested Cyber Boy shouldA.
A.take a simple tour to three countries     B.visit modern cities in Europe
C.choose England for future travel        D.pick Germany for this summer
44.Esperanto was considering Cyber Boy's difficulty withC.
A.language           B.transportation      C.money        D.custom
45.When Yoshi said"That sounds OK."He wasB Esperanto's idea.
A.agreeing with     B.agreeing against   C.followed       D.copying.

分析 这是一篇日常生活类的阅读的网上信息,大意是:
Cyber Boy  5-26-2012  2:15pm
我正计划今年夏天去欧洲旅行.我还没有决定去哪儿,但是我想去英国和法国体验一下.我不想花太多钱.有主意吗?
Esperanto  5-26-2012  2:23pm
去年我去英国旅游了.那是一个好地方.在那儿我玩得很开心.如果你有机会,参观一下Stratford.这是莎士比亚生活的城镇.
Yoshi   5-26-2012  2:28pm
首先你应该确保你在哪儿做什么?欧洲的每个国家有很多地方要看.你对博物馆和城堡感兴趣吗?或者你想了解现代的东西吗?
Cyber Boy   5-26-2012  3:02pm
Yoshi-Good问题.我想要看一些博物馆,但是我也想要尝一下法国的名吃.法国的城堡也很好.
Yoshi   5-26-2012  2:28pm
我认为这次英-法-德之旅可能很适合你.你再做一些事情.那就更好了.
Esperanto  5-26-2012   3:38pm
说起来容易做起来难.它将需要很多钱和时间.Cyber Boy 不富有.我认为这个时候先去法国.如果可能在将来仍然能去英国和德国旅行.
Yoshi   5-26-2012  3:54pm
世界语-听起来很好.但是我不确定他是否会再有一个欧洲之旅.

解答 41.C.细节理解.题干是我们可能在哪儿找到信息?A是在校报上;B是在当地的杂志上;C是网上;D是在墙报上;根据Cyber Boy可知是网络男孩,故选C.
42.A.细节理解.题干是网络男孩组织讨论是为了…;根据I'm planning a trip to Europe this summer.I haven't decided where to go yet;可知是做一个旅行计划;故选A.
43.A.细节理解.Yoshi建议网络男孩应该做一个三个国家的简单的旅行计划;根据I think an English-France-Germany trip might work well for you.可知我认为这次英-法-德之旅可能很适合你.故选A.
44.C.细节理解.题干是Esperanto 考虑网络男孩的困难;根据It will need a lot of money and take time.Cyber Boy isn't so rich.可知它将需要很多钱和时间.Cyber Boy 不富有.故选C.
45.B.句意理解.根据Esperanto-That sounds OK.But I'm not sure if he will have another trip to Europe.可知他同意反对他的想法;故选B.

点评 在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案;再根据全文大意,展开逻辑思维,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The little girl looks ____ with her hair short.(  )
A.lovelyB.happilyC.attractivelyD.tidily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.A:       is it from our college to the underground station?
B:About half an hour's bus ride.Shall we go there by taxi?(  )
A.How longB.How farC.How oftenD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The mobile phone was very good,and he ______ 20percent down for it.(  )
A.paidB.costC.boughtD.spent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.If I were you,I would                electricity.It is dangerous.(  )
A.stay awayB.keep far fromC.stay away fromD.keep from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.17-year-old Tibetan boy climbs 40meters up a tall tree only to get some honey as an ingredient for a traditional local drink.The money he makes from selling the honey will be used to pay for his younger brother’s tuition fee(学费).
This is only a scene from the first episode(集) of CCTV’s new documentary,A Bite of China 2,which appeared on April 18,2014.But they are enough reasons for viewers to spend an hour every Friday until June 6enjoying in front of their television sets.Viewers have had to wait a long time since A Bite of China first came out in 2012.
Back then,the seven-episode documentary was considered the best one ever produced by CCTV,with its good effects and rich food culture.A famous foreigner praised it,saying“it’s the best TV show I’ve ever seen about food.I’m sure it’s the best one ever made.”
The new season includes eight episodes,covering 300types of food.According to CCTV,every minute of the show was edited(编辑) out of 150minutes of footage(影像镜头).Finding their subjects was often the hardest part of the film team’s job.It took them six months to film a beekeeping couple,which included a journey of more than 2,000kilometers.
Food is a personal thing,in that no dish suits all tastes.However,the program has still managed to move all sorts of viewers.
“Compared with A Bite of China,the new season has a more human touch,which makes viewers cover some tears while their mouths are watering,”said Sina Entertainment.
As always,the people are the most interesting part.A Bite of China 2shows a greater dream-through homemade food,it tells the joys and sorrows of common Chinese in changing times,according to director Chen Xiaoqing of the documentary series.
“I was moved by the people in each simple story,”said Li Weifang,17,of Beijing No 3High School.“Their work helps enrich(丰富) China’s food culture.”
In fact,that is exactly what the new season hopes to deliver.Through the program,“the listeners will see the characteristics of the Chinese people:save and tenacity(坚韧),”Chen told Xinhua.

56.When did A Bite of China 2appear on CCTV?B
A.From 2012.
B.From April 18,2014.
C.Until June 8,2014.
D.Every Friday through the coming year.
57.How is A Bite of China 2different from its first season?C
A.It took a longer time to film it.
B.It introduces more food types.
C.It has more human stories about food.
D.It attracts more viewers around the world.
58.What was the most difficult part of filming the documentary?A
A.Finding the right subjects.
B.Creating the good effects.
C.Filming in hard environments.
D.Editing so much footage.
59.What does the underlined word“sorrows”mean in Chinese?D
A.故事      
B.伤害  
C.快乐  
D.悲伤
60.Which of the following is NOT TRUE?C
A.A Bite of China tells China’s food culture.
B.A Bite of China tells the joys and sorrows of Chinese in changing times.
C.The new season includes seven episodes,covering 300types of food.
D.Sometimes we could watch A Bite of China for an hour on Friday on CCTV.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.We'll be away for two weeks because we'll have a       .(  )
A.two-weeks holidayB.two-weeks'holidays
C.two-week holidayD.two-week's holiday

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Even a small portable computer       store huge amounts of information.(  )
A.canB.mayC.mustD.should

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.阅读短文内容,从每小题的A、B、C、D中选出最佳答案.(每小题2分,共10分)
In 2000,when I was eighteen I wrote a letter to my future self.I stuck it in an envelope,put it away and completely forgot about it.
It wasn't until we moved into our new home in 2012that I found it.It clearly instructed(指示)me not to open until my birthday 2012.So I decided to open it.
I was very surprised when I read this for the first time after 13years.I still couldn't help thinking this was really cool.At the age of 18,I had so many hopes and dreams about the future.And now so much of what I wanted for myself has become true:I did travel to a few more places in Canada although I haven't seen everything I'd like to.I've traveled to the USA,Australia and China.I did marry the man named Gwynn of my dreams and he is still  my one and only.I lived in Australia for nearly 5years in a big house in a small town.I had a job in Biology in the field of genetics(遗传学) for 10years.I have two lovely kids-a girl(Jenny) and a boy(David).Gwynn is a computer engineer.We are doing okay for ourselves.
I find it fascinating(迷人的) how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality(现实).
I wonder if you have ever written anything to your future self.If you haven't,will you join me from now on?It will be a really wonderful experience.

61.Gwynn is the writer'sC.
A.sonB.father      C.husband  D.wife
62.Why was the writer surprised when she read her letterD?
A.Because she read her letter for the first time.
B.Because she completely forgot about the letter.
C.Because she happened to read the letter on her birthday.
D.Because so many of her hopes and dreams about the future had come true.
63.Which of the following is True according to the passageA?
A.The writer has a happy life now.
B.The writer didn't open the letter until 2000.
C.The writer lived in Australia in a small house in a big town.
D.The writer had lived in her new home since she was a child.
64.From the passage,we know thatB.
A.the writer hoped that she had a job in the computer field
B.the writer set the date to open her future letter in 2000
C.the writer kept the letter in a place where others could get it
D.the writer traveled to many places both in Canada and overseas at the age of 18
65.What's the best title of this passageB?
A.Dreams about the Future
B.A Letter to Your Future Self
C.Writing a Letter to Your Future Self
D.A Really Wonderful Experience.

查看答案和解析>>

同步练习册答案