精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Meng Peijie was born in Shanxi province in 1991 in a poor family.When her father died in a car accident in 1996,her mother had to give her up because she wasn't able to support her.Liu Fangying,a worker,adopted(收养)this five-year-old girl.There were three years of happiness until the day Liu got serious illness.Her illness made her lie on the bed all day and all night.Worse more,because of her illness,her husband left home and never returned.Liu attempted to kill herself,but Meng Peijie saw it and stopped her.She cried “Don't leave me,mummy.You are the only one who cares for me.You and me make a family.” From then on,Meng had to learn to cook,wash,shop and take care of her adoptive mother by herself.She was so short that she even had to stand on a chair to cook.

Life was hard for them,but nothing could stop Meng Peijie from going to school.Every day,she got up very early,did some housework and hurried to school.She worked very hard and did well in her lessons.In 2009,she went to Shanxi Normal University to study.She rented a house near school and arranged(安排) her adoptive mother to live there with her.

For more than ten years,Meng has been giving her selfless love to her adoptive mother and she also finds joy and love.She has been honoured as(授予) the “Top 10 people who moved China in 2012”.One of Meng's dreams is that her adoptive mother,Liu Fangying can stand up by herself.So she keeps on helping her exercise and relax her legs every day.We hope her dream will come true one day.

1Meng Peijie was adopted ________.

A. in 1991 B. in 1996

C. in 2009 D. in 2012

2How old was Meng Peijie when she began to support the whole family?

A. Five years old. B. Six years old.

C. Seven years old. D. Eight years old.

3What did Meng Peijie do after her adoptive mother was ill?

A. She left home.

B. She stopped going to school.

C. She stopped for her adoptive father.

D. She stopped to do chores and looked after her adoptive mother.

4What does the underlined word “selfless” mean?

A. 无私的 B. 自私的

C. 幼小的 D. 成熟的

5Meng Peijie dreams her adoptive mother can ________ one day.

A. go to work B. make money

C. stand up D. cook by herself

【答案】

1B

2D

3D

4A

5C

【解析】短文讲述了被授予“2012年感动中国十大人物”—孟佩杰的故事。5岁因家境困难被收养。8岁时养母家里也发生了变故,她开始支撑起那个家,一边学习一边照顾生病的养母,她学习非常努力,功课非常好,2009考入了陕西师范大学十多年来,孟佩杰把无私的爱给了她的养母,她也找到了快乐和爱

1细节理解题。根据文中句子“When her father died in a car accident in 1996,her mother had to give her up because she wasn't able to support her. Liu Fangying,a worker,adopted(收养)this five-year-old girl.可知孟佩杰于1996年被收养,故答案选B。

2细节理解题。根据文中句子“There were three years of happiness until the day Liu got serious illness, From then on, Meng had to learn to cook,wash,shop and take care of her adoptive mother by herself.”可知自孟佩杰5岁时被收养,仅过了3年,家里发生了变故,8岁时她开始支撑起那个家,故答案选D。

3细节理解题。根据文中句子“but nothing could stop Meng Peijie from going to school”,可知B项不对,孟佩杰并没有辍学;根据“Meng had to learn to cook,wash,shop and take care of her adoptive mother by herself”可知,孟佩杰洗衣,做饭,照顾她的养母,故答案应选D。

4词义猜测题。根据前文内容可知,十多年来,孟佩杰已把无私的爱给了她的养母,她也找到了快乐和爱。可知“selfless”是无私的意思,故答案选A。

5细节理解题。根据文中句子“One of Meng’s dreams is that her adoptive mother,Liu Fangying can stand up by herself可知孟佩杰的梦想是有一天她的养母能自己站起来,故答案选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Hican I help you

________

AYesplease

BNoI cant

CYesI can

DYou are welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1Oh, my God! I ______ my English book in my bedroom.

2Don’t get angry with him, he is only a boy ______.

3The best season to visit Beijing is ______. People can see the maple leaves.

4Spud Webb never gave up, as a result, he ______ in playing in the NBA.

5He who has never been to the Great Wall is not a ______ man.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Fire accidents often happen in our daily life. So, as middle school students, it is very important for us to learn what to do when a fire breaks out. Here are some tips, and please keep in mind.

Put a smoke alarm in the house. Smoke from a fire causes the alarm to go off. The alarm makes a loud sound. The sound tells us to leave the house at once.

Make escape plans. We should know all the ways out of the house. If there is a fire, everyone follows the plan to get out. Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.

Prepare fire extinguishers (灭火器) in the house. Everyone in the family should know how to use them. Practice for a fire. We should do fire practice because they teach us about fire safety. Everyone should know the following fire rules:

Don't open a hot door! The fire can grow more quickly if you open the door.

Stay close to the floor! Smoke can be more dangerous than fire.

The best air is near the floor because smoke rises.

What will you do if your hair or clothes start to burn? First, stop! Don't run! The fire burns faster because of more air. Drop! Fall to the floor. Then roll! Turning over and over will make the fire go out. Put a blanket around you to keep air away from the fire that may still be on you.

There are many possible causes for fires. A wise family is ready all the time. If there is a fire, don't forget to call 119 for help.

1When a smoke alarm rings at a house, it means that __________________

A. you have to get up

B. water is running to the floor

C. something is burning

D. someone breaks your window

2We should do the following to prepare for a fire EXCEPT that ______________.

A. we practise for a fire

B. we make escape plans

C. we have fire extinguishers

D. we use electrical cookers

3What does the underlined word "escape" in the 3rd paragraph mean?

A. 逃离.

B. 跳楼.

C. 安全.

D. 灭火.

4When your hair or clothes catch fire, the right steps are _________________.

A. stop, run, roll

B. stop, drop, roll

C. run, drop, roll

D. roll, drop, stop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】________do you usually go to bed

A. What time

B. How

C. Where

D. Who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Home

Archive

Games

About Us

Contact Us

Disclaimer

Bedtime Stories for Kids

by Uncle Amon $ 9.99(Paperback)

★★★★★661 reader reviews

Are you looking for a children’s book that is full of bedtime stories, and is great for early readers? This children’s storybook has it all! Each story is easy to read and exciting with cute and bright pictures for younger readers! This book is especially great for traveling, waiting rooms, and reading aloud at home.

About the Writer

Uncle Amon is a best-selling children’s book writer with over 100 published books. He wants to bring great changes in the world through children’s books.

Most Recent Reviews

★★★★☆Cute stories (By Keisha on November 13, 2016)

I read them to my 4-year-old niece, and she likes the cute characters. The only thing that I would add would be more pictures. The pictures in the book are lovely so it’d be nice to see more.

★★★★☆ Completely disappointed! (By Candi on August 5, 2016)

There were grammatical mistakes in this book. There weren’t enough pictures for children to look at. There were pages in the book for children to color and to create their own story. It seems that these pages were added to make the book longer.

★★★★☆ This is my favorite so far from Uncle Amon (By Helen on May 2, 2016)

I am the grandma of three kids aged 2, 5 and 6. Bedtime Stories is the third book we have read from Uncle Amon and by far my favorite. It encourages children to build on their dreams and teaches them to talk openly about them.

1This book is written_________by Uncle Amon .

A. for school teachers B. for young children

C. for grandparents D. for teenagers

2Uncle Amon writes children’s books for the purpose of _________.

A. making more money B. becoming famous

C. changing the world D. educating parents

3Keisha thinks if the book _________, it would be better.

A. could have more characters B. could bring great changes

C. could talk more about travelling D. could have more pictures

4According to Candi, _________.

A. stories in this book are too short

B. the pages for coloring pictures are not necessary

C. books like this are not enough

D. children’s own stories are full of grammatical mistakes

5Which of the following is true according to the passage?

A. Helen often reads books with her grandchildren.

B. Helen cannot stand Uncle Amon’s books any more.

C. Uncle Amon has written three children books so far.

D. Bedtime Stories is Uncle Amon’s most popular book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We can learn ________ from the story

Aa lot of

Blots of

Clot of

Da lot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

“Internet of Things” (IoT) was a hot topic at the Second World Internet Conference held in Wuzhen, Zhejiang. Experts said at the conference that in five years, there could be 30 to 50 billion IoT devices (设备) connected to and shaping our lives. Look at the chart below. What will things be like in five years? Let’s take a look!

1The number of connected devices the number of World population is equal to the number of connected devices per person.

A. plus B. minus

C. multiplied by D. divided by

2 devices have been connected to the IoT by the year of 2020.

A. 500 million B. 12.5 billion

C. 25 billion D. 50 billion

3From the chart, we can learn that .

A. fewer and fewer people are using connected devices

B. more and more people are using connected devices

C. the number of connected devices was fewer in 2015 than in 2010

D. it is increasing of population that leads to increasing of connected devices

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013山东潍坊)—When did the terrible earthquake happen in Yaan Sichuan

—It happened ________ 8:02 ________ the morning of April 20th2013

Aonin

Baton

Catin

Donon

查看答案和解析>>

同步练习册答案