精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.The class teacher thought that hobbies were important for children.So she encouraged all her students to have one,and sometimes she arranged hobby shows for their parents to see as a result.
One morning the teacher told the class to have a holiday and get their hobby things to school before 5p.m.A hobby show would be held the following afternoon.
So in the afternoon,the students with nothing to show did their lessons at school as usual,while the lucky ones had a holiday to go home for their hobby works.
When the afternoon lessons began,the teacher was surprised to see that Tommy was not there."I don't believe Tommy has a hobby,"she thought.However,at a quarter to five,Tommy arrived with a beautiful collection of butterflies in glass cases.The teacher liked the samples(标本) very much and put them on a desk in the classroom.But,to her surprise,Tommy picked them up again and began to leave.
"What are you doing,Tommy?"she asked."Those things must stay here until tomorrow afternoon.That's when the parents are coming to see them."
"I know that,"answered Tommy,"and I will bring them back tomorrow,but my big brother doesn't want them to be out of our house at night."
"But,aren't the butterflies yours?"asked the teacher.
"No,"answered Tommy."They are my brother's"
"But Tommy,you should show your own hobby here,not somebody else's"
"I know that,"answered Tommy.What surprised her most was the answer,"My hobby is watching my brother collecting butterflies."

38.What did the class teacher think of hobbies for children?D
A.Unwelcome        B.Hopeless          C.Harmful          D.Important
39.What time did Tommy get back to school that afternoon?B

40.What would NOT happen the following afternoon?D
A.The parents would enjoy the show in the classroom
B.Tommy would bring the butterflies back
C.The teacher would encourage her students for hobbies
D.The butterflies would fly away
41.Which was the teacher's greatest surprise?C
A.Tommy was not at school as usual
B.Tommy picked the butterflies up again and began to leave
C.Tommy said his hobby was watching his brother collecting butterflies
D.Tommy came back to school before 5that afternoon
42.What's the best title for this passage?B
A.Important Hobbies                  B.Tommy's Hobby
C.Different Hobbies                  D.Collecting Butterflies.

分析 这篇短文中的老师让学生们展示自己的爱好,托米也带来了自己的爱好.但是通过对话老师才知道,他的爱好不是自己动手做,而是看着别人做,令老师啼笑皆非.这个故事告诉我们,我们应该自己动手去做,而不要总是看别人去做,只有这样,才能锻炼我们的能力.

解答 38:D.细节理解题.根据第The class teacher thought that hobbies were important for children,可知老师认为爱好对孩子们非常重要.故选D.
39:B.识图解意题. 根据However,at a quarter to five,Tommy arrived with a beautiful collection of butterflies in glass cases,可知托米是在四点四十五分返回的学校.故选B.
40:D.推理判断题.根据The teacher liked the samples(标本) very much,可知这是一些蝴蝶标本,说明蝴蝶已经死了,故不可能会再次飞走.选D.
41:C.细节理解题.根据What surprised her most was the answer,"My hobby is watching my brother collecting butterflies.",可知令老师感到惊讶的是他的爱好不是自己动手做,而是看着别人做.故选C.
42:B.主旨大意题.这篇短文的老师让学生们来展示自己的爱好,主要就是围绕托米的爱好"不是自己动手做,而是看着别人做"这个内容来写的,故选B,托米的爱好.

点评 本文是一篇逸闻趣事类阅读短文.在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.在做题时,要注意每段的主题句(往往为第一句).它一般都用来表示一个段落的主旨大意,抓住主题句,就不难确定文章的最佳标题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.This is _________ book I told you about yesterday.(  )
A.aB.theC.anD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1."Should a teenager     to get a driving license?""First go to a training centre."(  )
A.be allowB.allowC.be allowedD.allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Is there intelligent (有智力的) life on other planets?For years,scientists said"no."or"we don't know."But today this is changing.Seth Shostak and Alexandra Barnett are astronomers(天文学家).They believe intelligent life exists (存在) somewhere in the universe.They also think we sill soon contact these beings(人;生物).
Why do Shostak and Barnett think intelligent life exists on other planets?The first reason is time.Scientists believe the universe is about 12billion years old."This is long enough for other planets to have intelligent life,"say Shostak and Barnett.The second reason is size-the universe is huge."Tools like the Hubble Telescope(哈勃望远镜) have shown that there are at least 100billion galaxies,"says Shostak."And our galaxy,the Milky Way,has at least 100billion stars.Some planets going around these stars might be similar to Earth."
In the past,it was hard to look for signs of intelligent life in the universe.But now,powerful telescopes(高倍望远镜) allow scientists to discover smaller planets-the size of Mars or Earth-in other solar systems.These planets might have intelligent life.
Have beings from space already visited Earth?"Probably not,"says Shostak."It's a long way away.However,intelligent beings may contact us in other way,such as radio signals(信号).In fact,they may be trying to communicate with us now,but we don't have the right tools to receive their messages.However,this is changing.By 2025,we could make contact with other life forms in our universe and we might help each other."

61Seth Shostak and Alexandra Barnett areA.
A.astronomers           
B.farmers                 
C.singers            
D.drivers
62.What is the best title for Paragraph 2C?
A.The Age and Size of Earth
B.Our Galaxy:The Milky Way
C.Why Intelligent Life Might Exist
D.Earth:The Only Planet with Intelligent Life
63.Why was it hard to look for signs of intelligent life in the universe in the pastB?
A.There were not any smaller planets.
B.There were not any powerful telescopes.
C.The astronomers were not interested in them.
D.The Milky Way didn't exist at that time,
64.Why haven't beings from space visited us yet according to ShostakB?
A.They're afraid of us.
B.It's a long way away.
C.They don't want to see us.
D.They don't know how to use radio signals.
65.What does the underlined phrase"life forms"in the last paragraph meanC?
A.Messages     
B.Tools        
C.Intelligent beings        
D.Radio signals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Jane Goodall is a famous scientist.For more than 40years,Goodall lived mostly in Tanzania in East Africa,studying chimpanzees.
As a young child,Jane Goodall was interested in animals.She grew up in the English countryside and was always climbing trees or riding horses.
When Jane was 23,she got a chance to go to Africa.Even though she had never been to college,she got a job with a famous scientist named Louis Leakey.
One day Louis Leakey said he needed a volunteer.He needed someone to go to a lake in Tanzania to study a kind of chimpanzees.Jane was excited.
On July 16,1960,she began her explore(探索).At first,the chimpanzees ran away from Jane.But with time passing,they got used to her being around.
Every day,Jane would follow the chimpanzees,taking notes on their behavior.She learned many new things about chimpanzees.She watched how a chimpanzee made a tool.She learned how some chimpanzees became good leaders.She watched how mother chimpanzees raised their children.She watched animals get angry and get upset.She wrote everything down so others would understand animals as she did.She learned that if you pay really close attention to animals,you will understand what they are"saying".

46.What is the best title of the passage?C
A.Jane Goodall's college life  
B.Jane Goodall's family
C.Jane Goodall,a famous scientist   
D.Jane Goodall and Louis Leakey
47.What is the correct order of the following according to the passage?D
a.Jane went to Africa.
b.Jane started her explore.
c.Jane worked with Louis Leakey.
d.Jane was born in the countryside.
e.Jane followed chimpanzees.
A.d-a-e-b-c    
B.b-a-c-d-e   
C.a-d-c-b-e            
D.d-a-c-b-e
48.Louis Leakey chose Jane Goodall as a volunteer toC.
A.plant trees 
B.raise horses   
C.study chimpanzees  
D.do experiments
49.JaneA the chimpanzees'behaviors to help others understand them.
A.wrote down    
B.took pictures of
C.made videos of    
D.drew pictures about
50.From the passage we can infer(推断) thatB.
A.mother chimpanzees raise their children  
B.people can communicate with animals
C.animals don't get excited
D.chimpanzees make tools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Have you got any books on English grammar?I want to borrow______.
---Yes,here you are.But you must return it by Friday.(  )
A.oneB.itC.someD.that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Do you __________ that Nancy has been a little too quiet these days?
--Yes,She didn't even say a word this afternoon.(  )
A.hopeB.noticeC.explainD.decide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My grandma    us stories when I was young.(  )
A.w as used to tellB.is used to telling
C.used to tellD.used to telling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--Jenny,would you please ______ my dog when I am away?
--No problem.(  )
A.look upB.look inC.look atD.look after

查看答案和解析>>

同步练习册答案