【题目】阅读理解
![]()
This was a very busy week. This Friday was Mother’s Day, and there were lots of activities at school this week.
▲5/7 Tues.
Johnson, our new music teacher, taught us “Mother”, a beautiful song about our love for mothers. And Miss Alice told us the story of Mother’s Day. The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia(费城). As a result of her hard work, the celebration of the first American Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular all over the country and around the world.
▲5/8 Wed.
We practiced “Mother” today. We prepared some songs and games to show our love to our mothers. This was going to be a special present for our parents on Friday.
▲5/9 Thurs.
It took us two hours to decorate(装饰)our classroom for PAT DAY. I was tired. Mom was also nervous. It would be the first time for her to meet our teachers. She had always been nervous about talking to teachers since she was a child. That’s funny!
▲5/10 Fri.
There were many activities at school. One of them was PAT DAY. Mom and Dad both came to the school. I was a little nervous. What had our teachers told them?
Allen
【1】Who first gave the idea of a day for mothers?
A. Johnson B. Miss Alice
C. Miss Anna D. Allen
【2】What did the class do on Wednesday?
A. Decorated the classroom
B. Sang their thanks to their parents.
C. Bought presents for their parents.
D. Practiced activities for Mother’s Day.
【3】Why did Allen’s mother feel nervous?
A. Allen did not do well at school
B. She was afraid of talking to teachers.
C. Allen’s father was going to the school, too.
D. She had to sing a song in front of the class.
【4】The above passage is taken from a _____.
A. newspaper B. diary
C. test paper D. notebook
【5】What does “PAT DAY” mean?
A. The day for students to make tests.
B. The day for teachers to practice teaching
C. The day for parents to meet teachers at school
D. The day for students to sing songs.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:本周五是母亲节,本文作者回忆了母亲节前这一周时间里,学校与之相关的活动。音乐老师教“母亲”歌,学生练习表演“母亲”节目,装饰教室等等。表现了人们对母亲节的重视及对母亲们的爱。
【1】C细节理解题。题意:谁第一次提出了为母亲们过节的想法?A. Johnson;B. Miss Alice;C. Miss Anna;D. Allen.。根据文中的:The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia可知母亲节的想法第一次由Miss Anna提出。故选:C。
【2】D细节理解题。题意:星期三同学们做的什么?A. Decorated the classroom装饰教室;B. Sang their thanks to their parents.唱感恩歌给父母;C. Bought presents for their parents.给父母买礼物;D. Practiced activities for Mother’s Day.练习母亲节的活动。根据该段第一句:We practiced “Mother” today.可知星期三在排练“母亲”这个节目,故选D。
【3】B细节理解题。题意:为什么艾伦的母亲感到焦虑?A. Allen did not do well at school艾伦在学校学得不好;B. She was afraid of talking to teachers.她害怕同老师讲话;C. Allen’s father was going to the school, too.艾伦的像样也要去学校;D. She had to sing a song in front of the class. 她必须在全班前唱歌。根据文中的:She had always been nervous about talking to teachers since she was a child. 可知她从小就对要和老师交谈感到焦虑。故选B。
【4】B 推理判断题。题意:上面这篇短文来自哪儿?A. newspaper报纸;B. diary日记;C. test paper试卷;D. notebook笔记本。艾伦在文中回忆了过去一周学校的活动,因此是她的日记。故选B。
【5】C“PAT DAY” 是什么意思?A. The day for students to make tests.学生考试的日子;B. The day for teachers to practice teaching考查练习讲授的日子;C. The day for parents to meet teachers at school家长在学校里见老师的日子;D. The day for students to sing songs.学生唱歌的日子。根据最后一段的: One of them was PAT DAY. Mom and Dad both came to the school.可以推测出在PAT DAY,家长要去学校。故选:C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There ___ a river ___ their school ___ the village.
A. is, between, and B. are, between, and
C. is, between, to D. are, from, to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 阅读短文,将方框里的五个句子还原到短文当中。
![]()
My name is Jerry Zhang, and I am a father of two young daughters — one is about four years old and the other is only about one. I come from China and now live in the USA.
One day, my older daughter, Madison, told me she didn’t want to be Chinese.【1】 She kept asking me why she was Chinese and they weren’t, and how she could have blonde or red hair like them.
【2】 However, I only found a few, and they were heavily cultural, and Madison didn’t connect (把……联系起来) herself with any of the characters in the books.【3】 Then she told me again that she didn’t want to be Chinese, and it broke my heart.
【4】 Few of them have Asian (亚洲的) faces, although there are over 17 million Asians and Asian Americans in this country. I think it’s important for Asian children to see themselves in books as interesting and smart kids.
So I created (创作) a book for Madison. 【5】 Her imagination (想象) takes her on a trip to creativity and art! I want my children to know that being Chinese or being Asian is a great thing, too.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
老人跌倒该不该扶,敢不敢扶,一度成为社会热点。针对这一话题,人们做了一个调查。下面是调查结果,请你据此写一篇文章。
![]()
内容要点:
1. 调查结果是什么?
2. 你认为是否该去帮助跌倒老人, 请说明原因。 如果该帮助,那你会怎么帮?
3. 号召大家对需要帮助的人施以援手。
要求:
不能出现真实姓名和校名。
字数80字左右,文章开头已给出。
We did a survey about whether we should help the old when they fall down, and here are the results. ______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和所给汉语提示,写出空白处各单词的正确形式。每空限填一词。
![]()
Do you know the man in the picture? He is William Lindesay, a British 【1】(旅行者) and writer, who has been exploring(探索) the Great Wall—one of the human's most 【2】(了不起的) building projects. Not even a Chinese knows the Great Wall of China as well as he does.
When, as a schoolboy, Lindesay 【3】(期待) to explore the Great Wall, nobody took him seriously. But Lindesay 【4】(真正地) made his dream come true, by spending 25 years on the Great Wall and has become one of the world's most famous 【5】(专家) on its rich history. Lindesay now lives and works in Beijing. This year his new book has come out, The Great Wall Explained, with a lot of photos and 【6】(文章).
Running on the Great Wall was a brave trip and he would 【7】(受伤) himself. Lindesay had 【8】(已经) run 3,000 kilometers along it! During those years, he got to many villages along the way. Lindesay was often helped by friendly villagers who were 【9】(愿意的) to help others, although they 【10】(想知道) why the Englishman would have such hobby in the Great Wall.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Let’s enjoy the famous song MY H EA RT WI LL GO ON.It sounds .
A.well B.beautiful C.bad D.sadly
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2012湖北宜昌】—It’s reported that some capsules(胶囊)are really bad for our health.
—Sounds terrible. Hopefully the problem as soon as possible.
A. is solved B. has solved
C. was solved D. will be solved
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Excuse me, where is Children’s Park, please?
—Take the No. 5 bus and _____________ at the fifth bus stop.
A. get on B. get off C. get up D. get to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Can animals become online stars in one night? Look at the following animals. Some have funny faces. Some can do amazing things. Others travel around the world. And thanks to(多亏了) their owners, they all have many fans on the Internet. Let's find out who they are.![]()
Loki, US
Loki is a wolf dog . He likes to be in nature. So his owner Kelly Lund often takes him into the wild. The pair go camping and hiking around mountains and lakes. They also do sports like skiing and snowboarding (滑板滑雪). Lund has an Instagram (a kind of program like WeChat)page for Loki. And the dog has caught the hearts of about 976,000 fans.![]()
Darcy, Japan
Meet Darcy, the world's cutest hedgehog (刺猬). Darcy became famous in 2013. Her owner posts photos of her everyday life online. In those photos, Darcy poses in different places like shoes,plates, talks with Father Christmas and naps in her owner's hand. These won her about 360,000 fans online.![]()
Grumpy Cat, US
Grumpy Cat (“不爽猫”) became famous online in 2012. That's because she has a funny, angry face. In fact, the cat was born with an illness. So she always looks grumpy. But many people like her. Her face is on different things like T-shirts, calendars and cups. She was on TV shows and played a role in her own film. She also “wrote” two books. So far, she has made 64 million pounds (about 610 million yuan)!
(1)What DOESN'T Loki often do?
A.camping
B.hiking
C.skating
D.snowboarding
(2)Darcy is a name of a.
A.dog
B.cat
C.hedgehog
D.rabbit
(3)Why does Grumpy Cat have this funny, angry face?
A.Because she is angry all the time.
B.Because she was ill when she was born.
C.Because she has made a lot of money.
D.Because she likes telling funny jokes.
(4)Which of the following is NOT true?
A.Loki has more fans online than Darcy.
B.The cat has made money by playing a role in the film.
C.All these animals become online stars over years.
D.Darcy often poses in places like shoes, plates and so on.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com