【题目】阅读理解A
This May is a busy month for art lovers in Ningbo. Here are some fun activities to choose.
| The Secret Lives- Ningbo Museum |
| Scottish Dancing |
| Live Music- Late Night Jazz |
(1)Which of the following is not a good time for The Secret Lives?
A.Monday 9:00 am
B.Wednesday 3:00 pm
C.Friday 11:00 am
D.Sunday 5:00 pm
(2)Bob and his wife want to bring their 10-year-old son to enjoy the real American jazz together. How much should they pay for it?
A.120 yuan
B.300 yuan
C.240 yuan
D.180 yuan
(3)What can we learn from the passage?
A.Objects shown in Ningbo Museum are from Ming Dynasty.
B.You can call 0574- 87748111 to get more information about Scottish dancing.
C.Scottish dancing class is available from 6:00 pm to 9:00 pm every Sunday.
D.You can go to Ningbo Cultural Plaza Theater if you want to enjoy Tuck Andress's music.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
【解析】在宁波5月份有很多有趣的活动,这对于艺术爱好者们来说是一件非常好的事情。短文中给我们介绍了其中的三项活动。
(1)细节理解题。根据第一篇短文中Time: Tuesday-Friday 9:00 am – 4:00 pm Weekends 9:00am-6:00pm这个活动的时间可知,The Secret Lives的时间是周二到周五的早上9点到下午4点,以及周末的早上9点到下午6点。根据这个时间安排可知,A选项周一的早上9点不合适,故应选A。
(2)细节理解题。第三篇短文中提到了American jazz,根据这篇短文中的价格Price: 120 yuan /person (kids under 12: half price)可知,每个大人的价格是120元,12岁以下的孩子是半价。根据题意,Bob和妻子两个大人是240元,再加上他们10岁的儿子半价60元,一共是300元。故选B。
(3)推理判断题。根据最后一篇短文中Enjoy real American jazz from Tuck Andress, the famous guitar player以及地点Place: Ningbo Cultural Plaza Theater可知,Tuck Andress在宁波文化剧院进行演出,故D是正确的。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
E![]()
Chinese Kites were first invented about 2,000 years ago. At about the 12th century, kites were introduced to western countries. Later, with the endless development, the different cultures of kites were slowly formed in both eastern and western countries. During the kites' development, some special local culture about kites formed after connecting with Chinese traditional culture and the skill of making kites and presenting some stories, flowers, birds, animals, and some patterns about luck on kites.
At first, kites were used in military things. In the middle of the Tang Dynasty, the society began to develop well, so kites were used in the area of entertainment instead of in military things. Besides, the material for making kites was silk at first. Later, people used paper to make kites because of the fast development of paper. When the Song Dynasty came, it had become a job to make kites. And it was during the period of the Ming Dynasty and the Qing Dynasty that the skill of making kites developed fast. At that time, people made kites and painted on the kites by themselves and then flew those kites or gave them to their relatives and friends. What's more, they thought this as an artistic activity. Recently, kites in China have been fully developed and flying kites has widely spread as a popular sport.
(1)How many years have the kites developed in China?
A.For over two hundred years
B.For two thousand years
C.For about two thousand years
D.We don't know
(2)What does the underlined word “presenting” mean?
A.Showing
B.Recording
C.Reminding
D.Offering
(3)Which of the following is the correct order about the development of kites?
① Kites were used as a sport
② Kites were made of paper.
③ Kites were used in wars.
④ Kites were used as presents.
⑤ Kites were used to make people cheerful.
A.④⑤①③②
B.③②④⑤①
C.③⑤④②①
D.③⑤②④①
(4)What's the best title for the passage?
A.How people use kites
B.The history of kites
C.How to make kites
D.How people look at kites
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,完成下列各题。
Have you noticed your life becoming a little easier? Now, when you go to a certain shopping mall, you can enjoy its free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all these can be seen as the basic parts of a smart city.
The idea of a smart city was brought up by US company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city that uses digital technologies such as the Internet to improve city planning, save money and resources, and make our life convenient. How smart can a city be? Here are great examples that we can learn from.
In 2009, Dubuque became the first smart city in the US. The city used smart water meters to take the place of traditional water meters. They can detect(探测〉water waste and leakage(泄漏)and send data to let the house owner know. The same system is used for other city resources like electricity and natural gas. This way, people know how they use their resources and are glad to help reduce waste.
Santander in Spain also gives us a look at the future. If people point a phone toward a nearby bus stop, the phone immediately shows all bus lines that serve the stop as well as their arrival times. The government organized a research team and provided an App(应用程序〉that collects data on almost everything: light, temperature, and the movements of cars and people. Opening the App near a supermarket provides immediate information on special.![]()
(1)According to the passage, which of the following is RIGHT?
A.Digital technologies are used in smart cities.
B.An English company first raised the idea of a smart city.
C.A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones.
D.A smart city is still an idea and hasn't come into being.
(2)The underlined word “convenient” is the closest in meaning to _____.
A.useful
B.normal
C.suitable
D.easy
(3)Compared to traditional water meters, smart water meters do better in.
A.cleaning water
B.supplying water
C.saving water
D.producing water
(4)The example of Santander shows the use of smart systems in aspects(方面)EXCEPT _____.
A.business
B.health care
C.traffic controlling
D.public transportation
(5)What's the main idea of the passage?
A.Digital technologies help improve city planning.
B.Smart cities will make our future life better and smarter.
C.Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.
D.Spain and the US take the leading position in building smart cities.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】If you can’t come tomorrow, we’ll ____ have to hold the meeting next week.
A.yet B.even C.rather D.just
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There will be _______ pollution and ________ buildings in 20 years .
A. less , less B. less , fewer
C. fewer , fewer D. fewer , less
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The mountain __________ snow all year round .
A. covers with B. covers by
C. is covered with D. is covered by
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---Tell me ____________.
---Well, it’s like …
A. what is wrong with it B. what is it
C. what the matter is with it D. what is it like
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What time is it now?
—Sorry,I don’t have a ________.
A.match
B.watch
C.money
D.toy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】下面是汶川地震中的一张照片。它记录了一个叫郎铮的三岁男孩在地震十小时后被解放军从废墟(debris)中救出(rescue)。躺在担架(stretcher)上的他慢慢地举起右手向救他的人敬礼(salute to)。请你以“感动”为题,用英语简单描述这个故事并写出你的感想。
要求:故事描述要包括提供的所有信息。字数:80—100。短文开头已给出,不计入总字数。![]()
Moved
At 14:28 on May 12, an earthquake broke out in Wenchuan. Soon people all over China went to the rescue.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com