精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Angus is a young Scottish man. He wanted to live in Australia. So one day, he decided to rent () an apartment (公寓) in a town in Australia and move there.

He also wanted to learn how to play the bagpipes (苏格兰风笛). He put them in his bag so he could practice(练习) them after arriving in Australia.

After a week, his mother called him from Scotland to see how her son was doing in his new place.

“I’m fine,” Angus said. “But there are some really strange people living in these apartments. One woman cries all day long. Another lies on her floor moaning (哼叫). And there is a guy next door to me who bangs () his head on the wall all the time.”

“Well, my boy,” said his mother. “You don’t have to care about them. Just ignore those people!”

“Oh,” said Angus, “I will, Mom. I just stay inside my apartment all day and night, playing my bagpipes all the time.”

1Angus comes from________.

A.ScotlandB.AustraliaC.Canada

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Angus bought(购买) a new apartment in Australia.

B.Angus was interested in playing the bagpipes.

C.Angus lived in Australia with his mom.

3What can we infer(推断) from the passage?

A.Angus played the bagpipes very well.

B.The neighbors(邻居)liked to hear Angus play the bagpipes.

C.It took Angus a lot of time to practice playing the bagpipes.

4The underlined word “ignore” in paragraph 5 means________.

A.理睬B.结识C.忽视

5Angus would________after talking with his mom on the phone.

A.teach his neighbors to play the bagpipes

B.enjoy playing the bagpipes in his apartment

C.say sorry to his neighbors and stop playing the bagpipes

【答案】

1A

2B

3C

4C

5B

【解析】

文章大意:短文主要叙述了苏格兰人Angus搬到澳大利亚以后的经历。

1细节理解题。根据文中Angus is a young Scottish man.可知,Angus来自苏格兰,故答案为A

2细节理解题。根据文中So one day, he decided to rent () an apartment (公寓) in a town in Australia and move there.可知,Angus在澳大利亚租了一套公寓,不是买的,故A项错误;根据文中He also wanted to learn how to play the bagpipes (苏格兰风笛).可知,他对苏格拉风笛感兴趣,故B项正确;根据文中After a week, his mother called him from Scotland to see how her son was doing in his new place.可知,他和他妈妈没有一起住在澳大利亚,故C项错误,故答案为B

3推理判断题。根据文中I just stay inside my apartment all day and night, playing my bagpipes all the time.可推断出他花了很长时间练习弹苏格兰风笛,故答案为C

4词义猜测题。根据文中You don’t have to care about them.你不必关心他们可推测出,下划线单词的意思是“忽视”,故答案为C

5推理判断题。根据文中You don’t have to care about them. Just ignore those people!I just stay inside my apartment all day and night, playing my bagpipes all the time.可推测出,他在跟妈妈电话交谈后,他会喜欢在公寓里吹风笛,故答案为B

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。

Nowadays bike-sharing has been very popular in China. Mobike(摩拜单车)is one of the market leaders in the bike-sharing business.

What is Mobike?

Mobike was founded in January, 2015. It is supported by Tencent(腾讯). People in many cities, such as Beijing, Guangzhou, Jinan as well as Shanghai, have a chance of using the app(软件). The total number of Mobike app users is larger than that of any other bike-sharing app users.

Who uses Mobike?

According to a survey, 53.33% of the Mobike users are men, while 46.77% are women. 73 Mobike is not only popular with young people, but also wins the hearts of the old. It shows that retired men traveled the longest distances(距离)by shared bikes.

Why do people use Mobike?

Chinese people use Mobike for different reasons. Users can rent(租借)a bike at a low price, usually about one yuan an hour. It also offers people a better choice for short journey in cities, especially when people cant find a bus or the underground to take. Whats more, its helpful in traffic. And the most important is that it can help improve the environment.

【1】When was Mobike founded?

2True or false.(T代表正确,F代表错误)

According to the passage, Mobike app has the largest number of users among all the bike-sharing apps. ( )

3Translate the underlined sentence into Chinese.

4 Why do Chinese people use Mobike? (At least 2 reasons.)

5Give a proper title(题目)to the passage.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There are some trees on one side of the road and some factories on _____.

A.other B.the other

C.another D.others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Yao Ming can play ________ basketballbut he cant play ____ violin

Athe

Bthe

Cathe

Dthea

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】He arrived____ London ____ a cold winter night.

A. at; at B. in; on C. in; in D. \; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---What do you think of the twin sisters?

---They are quite different. One is outgoing, __________ is very serious.

A. another B. the other

C. the others D. Others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013浙江温州)Ann often helps me ________ math after school

Afor

Bwith

Con

Dby

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】He ______ much food _____the poor family during the hard time.

A. provided; to B. offered; with

C. provided; with D. provided; for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Lei Feng Day is on March 5. More than fifty years ago, Chairman Mao called on people to “learn from Lei Feng”. Is the spirit of Lei Feng out of the date(过时) now? Some people show us that it 1 (not be) outdated yet? Here is a true story about the spirit.

After the 2014 college entrance examination, Xing Sirui ,a 17-year-old girl from Dongying, waited for the result. On June 24, while she 2 (walk) along the Qingfeng lake, she suddenly heard someone 3 (cry) for help. She stopped hurriedly and looked around for the voice. After seeing a young woman in the lake,she jumped into the water bravely, 4 (keep) her head above the water and tried to pull her back to the bank. It took her about 45 minutes 5 (finish) the job. At last, the woman 6 (save), but Xing Sirui left quietly without 7 (say) anything. She was praised highly for her behavior and was choosen as the Dongying Finest Girl.

In recent years, it is wrongly considered to be old fashion to learn from Lei Feng. Xing Surui risked his life to save a stranger whom she didn’t know at all. She sets an example for us Chinese. In fact, some people around us 8 (do) the same things for the society like her.

In my opinion, even in modern times, we 9 (help) each other to build a harmonious (和谐的)society and then our country 10 (become) better and better.

查看答案和解析>>

同步练习册答案