【题目】
![]()
High above the city, stood the statue (雕像) of the Happy Prince. He was covered all over with thin leaves of fine gold, for eyes he had two bright sapphires (蓝宝石), and a large red ruby (红宝石) on his clothes.
One day, a Swallow (燕子) arrived at the city and stayed between the feet of the Happy Prince. But just as he was putting his head under his wings a large drop of water fell on him. “What is the use of a statue if it cannot keep the rain off?” he said. Then he looked up and saw the eyes of the Happy Prince were filled with tears, and tears were running down his golden face. His face was so beautiful in the moonlight that the little Swallow was filled with pity.
“Who are you?” he said. “I am the Happy Prince.”
“Why are you weeping then?” asked the Swallow.
“When I was alive and had a human heart,” answered the statue, “I did not know what tears were, for I lived in a palace. In the daytime I played with my friends in the garden, and in the evening I danced in the Great Hall. Everyone called me the Happy Prince, and happy indeed I was. So I lived, and so I died. And now that I am dead they have set me up here so high that I can see all the ugly and terrible things of my city, and though my heart is made of lead ( 铅 ) yet I cannot choose but weep.”
【1】What was the statue of the Happy Prince mostly made of?
A.SapphireB.RubyC.GoldD.Lead
【2】Which of the following words has the similar meaning to the underlined word “weep”?
A.rainB.cryC.talkD.smile
【3】Why did the little Swallow pity the Happy Prince?
A.Because he looked very sad in the moonlight.
B.Because he died in the moonlight.
C.Because he looked very beautiful in the moonlight.
D.Because he lost his palace.
【4】Why was he called the Happy Prince?
A.Because he once lived a happy life in the palace.
B.Because everyone wanted him to be happy.
C.Because he liked to laugh very much.
D.Because he could make everyone happy.
【5】What made the Happy Prince sad?
A.His deathB.The dark side of his city
C.The beautiful moonlightD.The terrible weather
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
本文讲述了快乐王子曾经在宫殿里无忧无虑的生活,但是当他死后,人们把他建造成一个雕塑立在高处时,他看到了城市里丑陋糟糕的事情,这让他很悲伤。
【1】细节理解题。根据He was covered all over with thin leaves of fine gold“他浑身上下镶满了薄薄的黄金叶片”,可知,快乐王子的雕像是由金子所铸。故选C。
【2】词句猜测题。rain下雨;cry哭;talk交谈;smile微笑。根据前文Then he looked up and saw the eyes of the Happy Prince were filled with tears, and tears were running down his golden face“然后他抬头看到快乐王子的眼睛里充满了泪水,泪水流淌在他金色的脸庞上”,可知,燕子问快乐王子为什么哭,所以weep表示“哭泣”。故选B。
【3】细节理解题。根据His face was so beautiful in the moonlight that the little Swallow was filled with pity中,so…that引导的是结果状语从句,可知,快乐王子的脸在夜光下如此的美丽,以至于这个小燕子充满了怜悯。故选C。
【4】细节理解题。根据I did not know what tears were, for I lived in a palace…happy indeed I was,可知,快乐王子曾经生活在一个宫殿里,白天跟朋友在花园里玩,晚上在礼堂里跳舞,每一天都过得非常开心,所以,他叫快乐王子的原因是他曾经在宫殿里过着开心的生活。故选A。
【5】细节理解题。根据And now that I am dead they have set me up here so high that I can see all the ugly and terrible things of my city“现在我死了,他们把我放的如此高,以至于我能看到城市里丑陋和糟糕的东西”,可知,快乐王子悲伤的原因是他看到了以前未曾看到的他城市里的黑暗的一面。故选B。
本文是一个记叙文。讲述了快乐王子死后,被人们铸成雕像放在高处,快乐王子看到城市里黑暗的一面的故事。短文主题明确,结构清晰。题型有细节理解题和词句猜测题。细节理解题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,所以在做细节理解题时要结合原文和题干有针对性的找出相关语句进行仔细分析,再结合选项选出正确答案。例如第1题,根据文章第一段可得知,快乐王子雕像是由金子组成的,进而得出正确的选项。词义猜测类试题根据上下文理解某个词或某个短语。需要根据前后文进行比较对照,对它的定义(描述)以及举例进行猜测来得出答案。例如第2题,根据快乐王子和小燕子的对话可知,快乐王子是哭了,进而得出正确的选项。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
A
Workshops(工作坊) for Students
![]()
![]()
【1】The date of the Problem-solving Workshop is .
A.Dec. 5th and 6th , 2016
B.Dec. 3rd and 4th, 2016
C. Nov. 28th and 29th, 2016
D.Nov. 20th and 21st, 2016
【2】If you want to call the Speech Workshop, you can call .
A.03-98769988
B.03-20569870
C.03-98763754
D.03-20017430
【3】If you want to join the Young Reporter Workshop, you need to pay .
A.$150 B.$ 160
C.$180 D.$ 200
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The silly crow(乌鸦)wanted to______ its song but none would enjoy it.
A. take off B. show off
C. turn off D. get off
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 ---Linda, have a good day. ------
A. You, too B. I'm sorry
C. That ' s right D. Not much
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There is going to be a good film at the____.
A. stadium B. cinema C. office D. school
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 What will my lovely son be like______?
A. in twenty year
B. in twenty years time
C. in twenty years’ time
D. in twenty year’s time
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Sheep Learned to Read Faces
![]()
①Which animals are smart? Your answer may be dogs, or elephants. Now there is one more animal on the list: sheep.
②According to a new study, sheep learned to recognize four famous people after being shown their pictures, suggesting these animals have face-recognition abilities similar to humans.
③Before testing, scientists let the sheep take a look at pictures of four famous people like former US President Barack Obama and British actress Emma Watson. Then the sheep went into a room with two computer screens. Each screen showed a human face looking straight ahead. One screen showed a famous person and the other screen showed a common person. The sheep were more likely to walk toward the screen showing the famous person. On average, they chose correctly in 8 out of 10 tests.
④After learning the animals’ ability to recognize famous people, researchers gave them a new task. They wanted to see if the farm animals could correctly recognize the same people shown from the side. The animals were still able to identify (识别) them, though they were a bit slower to recognize the pictures than before and they were correct less than 70% of the time.
⑤Finally, the researchers wanted to know if the sleep could recognize their trainers from a photo. Pictures of their trainers were randomly (随机地) shown on screens along with other unfamiliar faces. Without any training, the sheep could recognize their trainers.
⑥The results show that the animals’ face-recognition abilities are similar to those of monkeys, and humans.
⑦Face recognition is a difficult process (过程). But sheep have big brains. When they see other sheep, they use this process to recognize one another, said Jenny Morton, the lead researcher.
⑧The researchers plan to further study the sheep and find out if they can recognize different facial expression made by humans.
⑨The researchers hope that the study could shed light on certain brain diseases (疾病) such as Huntington’s disease, which affects (影响) abilities like facial recognition.
⑩We can’t say for sure, but it might help us understand how the disease starts, said Morton.
【1】Scientists found that sheep can .
A.become humans’ best friendB.be smarter than other animals
C.identify people by their namesD.recognize familiar human faces
【2】Which paragraphs describe how the scientists did the experiments?
A.①②③B.③④⑤C.⑥⑦⑧D.⑧⑨⑩
【3】What do the words “shed light on” in Paragraph 9 probably mean?
A.Make it easier to understand.B.Turn a very strong light on.
C.Find ways to solve problems.D.Keep trying new experiments.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确
However your movies allows no longer |
![]()
You are visiting the pyramids in Egypt, but the next second you are in France. Then, suddenly you may see dinosaurs, animals that 【1】 live in the world. But you are not in a wonderland. This is what might happen in the near future, with the help of VR (虚拟现实) technology.
VR is a computer technology that creates an environment and 【2】 users to see and even interact (互动) with it. Just wear a pair of VR goggles (护目镜) connected to 【3】 computer and you can experience a lot of things without stepping out of your room.
“The most attractive part of VR is that it gives an immersive (身临其境的) experience,” said Wang Bing. “That’s why VR 【4】 are popular among users. You become a part of the story.”
【5】 , VR technology is still far from perfect. Users report experiencing headaches and feeling sick while wearing VR goggles. Maybe it could take a while for VR to really take over the world.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— did they go to the supermarket yesterday?
— They went there at eight o’clock in the morning .
A. What time B. What C. How
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com