精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Return to the moon

It might not be long until humans uncover the secrets of the far side of the moon. China’s Chang’e 4 robotic probe (探测器), which is set to become the first probe to land on the moon’s far side, was launched successfully on Dec 8, Xinhua reported.

The moon rotates (自转) at the same speed that it orbits (运行) Earth. Therefore, the same side of the moon always faces Earth. The far side of the moon is the side that we cannot see. We don’t know much about it so far.

However, the far side of the moon is an ideal (理想的) place for scientific research(研究). It is exposed (暴露) to solar winds that may have formed unique minerals (矿物质) and other resources. And since the far side is less affected by Earth’s gravity, scientists can make clearer observations of deep space from there, according to China Daily.

But it is hard to land on the far side of the moon. Spacecraft that land there cannot receive any radio signals(信号) from Earth. To solve this problem, China launched a relay satellite (中继卫星) called Queqiao into space in May. Through Queqiao, scientists can control and operate Chang’e 4 and make sure it will land in a specific(特定的) area.

The probe’s travel time is also important. Chang’e 4 is expected to land on the moon on Jan 2, China Daily reported. It will travel through space for more than 20 days before landing. This is longer than Chang’e 3, which was in space for about 12 days before landing.

The travel time was changed because scientists want Chang’e 4 to land on the moon when it is daytime. This way, the spacecraft’s solar panels ( ) can receive energy from the sun and allow the probe to start working. A single day on the moon is about 28 days on Earth. Therefore, Chang’e 4 will keep orbiting the moon before landing as it waits for daytime, according to Sun Zezhou, chief designer of Chang’e 4.

Did you know? Chang’e 4 took some plant seeds and eggs to the moon. It was hoped that Chang’e 4 was able to do experiments with them. These were the first biological experiments to take place on the moon.

1Is Chang’e 4 the first probe to land on the far side of the moon?

2What does the far side of the moon refer to(指代)?

3Why does the same side of the moon always face Earth?

4How did Chinese scientists solve the problem of no signals?

5Why do scientists want Chang’e 4 to land in daytime?

【答案】

1Yes, it is.

2It refers to the side that we can’t see and know little about it so far.

3Because the moon rotates at the same speed that it orbits Earth.

4They launched a relay satellite to control and operate Chang’e 4 when it is on the far side of the moon.

5So that the spacecraft’s solar panels can receive energy from the sun and allow the probe to start working.

【解析】

本文的内容是人类不久之后将会揭开月球另一面的秘密。

1根据第一段“China’s Chang’e 4 robotic probe (探测器), which is set to become the first probe to land on the moon’s far side, was launched successfully on Dec 8, Xinhua reported.”可知,中国的嫦娥四号机器人探测器将成为第一个登陆月球远端的探测器。故答案为Yes, it is.

2根据第二段“The far side of the moon is the side that we cannot see. We don’t know much about it so far.”可知月亮的另一面是我们看不到的那面。到目前为止,我们对此知之甚少。故答案为It refers to the side that we can’t see and know little about it so far.

3根据第二段“The moon rotates (自转) at the same speed that it orbits (绕…运行) Earth. Therefore, the same side of the moon always faces Earth.”可知月亮以绕地球运行的相同速度自转。因此,月球的同一侧始终面向地球。故答案为Because the moon rotates at the same speed that it orbits Earth.

4根据第四段“Spacecraft that land there cannot receive any radio signals from Earth. To solve this problem, China launched a relay satellite called Queqiao into space in May. Through Queqiao, scientists can control and operate Chang’e 4 and make sure it will land in a specific area.”可知降落在那里的航天器无法从地球接收任何无线电信号。为了解决这个问题,中国于5月向太空发射了名为Queqiao桥的中继卫星。通过Queqiao,科学家可以控制和操作嫦娥四号,并确保它将降落在特定的区域中。故答案为They launched a relay satellite to control and operate Chang’e 4 when it is on the far side of the moon.

5根据倒数第二段“The travel time was changed because scientists want Chang’e 4 to land on the moon when it is daytime. This way, the spacecraft’s solar panels can receive energy from the sun and allow the probe to start working.”可知科学家希望嫦娥四号在白天降落在月球上。这样,航天器的太阳能板可以从太阳接收能量,并允许探针开始工作。故答案为So that the spacecraft’s solar panels can receive energy from the sun and allow the probe to start working.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 I can’t see any orange in the glass. Please give me __________.

A.a few B.few C.a little D.little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Xiao Xia ________ goes to school by bike(骑自行车)She walks to school

Aalways

Boften

Csometimes

Dnever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Be careful to look _____ ways before you cross the street.

A. both B. all

C. either D. neither

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There are lots of ________ to do every day

Athings

Bhomework

Cnews

Dmaths

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】你将听到的是一篇关于将熊猫运送到荷兰(the Netherlands)的短文。请根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。短文听两遍。

The Netherlands, a New Home for Xing Ya and Wu Wen

The date of leaving from Chengdu: On the twelfth of 1, 2017

The way of sending the pandas: By 2.

The purpose of sending the pandas to the Netherlands: To keep the good 3 between China and the Netherlands

The ages of the pandas: Three years old and 4 years old

The first activity during the welcoming party: Three officers made short 5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 The little boy is afraid of _________ out at night.

Oh, he should be braver.

A. go B. goes C. going D. to go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Many successful people have the same quality—they never________no matter what difficulties they’ve had.

A.give up

B.stay up

C.cheer up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Water is a liquid (液体) ; but it can also be a solid when it is very cold and turns to ice. It can also be a gas, when it evaporates (蒸发) and become water vapour (水蒸气) .

The water cycle

Water is very important, and without it life on Earth should be impossible. The oceans that

cover three quarters of the Earth’s surface can be thought of as our great water reservoirs. All the

time, water is being evaporated from the ocean’s surface by the warmth of the sun. High in the sky this water vapour, turns into clouds which drift (漂浮 ) over the land, often creating rainfall. As the rain falls,it seeps (滂漏 ) into the soil and then into rivers that flow back into the oceans, where it is ready to begin all over again!

下而是被打乱的有关The water cycle(水循环)的信息,请根据短文内容重新排序。

请将答案编号涂卡。首句己给出:

Water is warmed by the sun and turns into water vapour and rises into the sky.

A. Rains falls from the clouds.

B. The rivers take the water back to the sea.

C. The clouds drift over the land.

D. The water seeps through the soil and back into rivers.

E. At the watch vapour cools,it turns into clouds.

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

查看答案和解析>>

同步练习册答案