【题目】阅读下列短文,将人名及其身份填在图画的相应方框内
This is my family. My grandpa’s name is Harry Brown. My grandma’s name is Jean Brown. My father’s name is Jeff Brown. My mother’s name is Helen Brown. Jeff and Helen are my parens. I have a sister. Her name is Kate Brown. My name is Tom Brown. I am ten. My sister is eight.
![]()
2至6小题为按上图回答下列问题
【1】将人名及其身份填在图画的相应方框内
______ ______ ______ ________ ________
【2】How old is Tom Brown?
________________________________________________
【3】Is that girl his sister?
________________________________________________
【4】Is Helen Brown his grandmother?
________________________________________________
【5】What’s his grandmother’s name?
________________________________________________
【6】Is Jeff Brown his brother?
________________________________________________
【答案】
【1】Jean Brown grandmaHarry Brown grandpaHelen Brown motherJeff Brown fatherKate Brown sister
【2】He is ten.
【3】Yes, she is.
【4】No, she isn’t.
【5】His grandmother’s name is Jean Brown.
【6】No, he isn’t.
【解析】
这篇短文中Tom给我们介绍了他的家人,他的家里有六口人,有他的爷爷、奶奶、爸爸、妈妈、他的妹妹和他。
【1】这个题目要求将人名和对应的身份填到空格处,首先观察这个家谱可知,最上面的是Tom的爷爷、奶奶,A是grandma,名字是Jean Brown;B是爷爷,名字是Harry Brown;C是Tom的妈妈,名字是Helen Brown;D是Tom的爸爸,名字是Jeff Brown;E是Tom的妹妹,名叫Kate Brown。
【2】根据短文最后My name is Tom Brown. I am ten可知,短文的作者是Tom Brown,他今年10岁了。故答案为He is ten或者He is ten years old.
【3】根据家谱和短文中I have a sister. Her name is Kate Brown.可知,图片中的这个女孩是Tom的妹妹,故答案是肯定的。
【4】根据短文中My mother’s name is Helen Brown.可知,Helen Brown是Tom的妈妈,不是他的奶奶,故这个问题的答案是否定的。
【5】grandma和grandmother两个词是同义词,意为“奶奶”,根据短文中My grandma’s name is Jean Brown可知,Tom的奶奶叫Jean Brown。
【6】根据短文中My father’s name is Jeff Brown.可知,Jeff Brown是Tom的父亲,不是他的哥哥,故这个问题的答案是否定的。
这篇短文中Tom给我们介绍了他的家人。短文内容贴近教材的话题和学生们的日常生活,词汇和句型都是学生们比较熟悉的,比较容易理解。题型是任务型阅读,要求我们根据文章内容完成填空和回答问题。第1小题要求根据文章内容将Tom家的族谱完成,在空格处填入正确的人名和他们的身份,做题时,应注意看清图片,分清性别。其他几个小题是回答问题,考查对文章细节信息的理解。做题时,应注意根据题目所问,利用人名做关键词,定位到原文相关地方,搜索信息作答。例如第4小题,题目中涉及Helen Brown这一人名,根据它我们可以找到My mother’s name is Helen Brown.这句话,Helen Brown是Tom的妈妈,不是他的奶奶,故这个题目的答案是否定的。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Would you like to have a brother or a sister? Years ago this might have sounded impossible to many. But since several years ago, with the end of China’s “one-child policy(政策)”, this could actually happen now. All Chinese couples are allowed to have two children. It means that many Chinese children may have siblings(兄弟姐妹) in the future.
What would it be like growing up with a brother or a sister? Having a sibling can stop children from bad feelings, according to Laura Padilla-Walker, a teacher from Brigham Young University, US. “Siblings give children something that parents can’t,” she said. You may not feel lonely at home any more because there is someone to play with you. You can also share secrets with him or her.
“But children with siblings also have to learn to control(控制) their feelings,” said Padilla-Walker. You need to share things with them, such as attention from parents, toys, the bathroom and the TV. There are also unpleasant situations such as competition, name-calling and even hair-pulling.
Even the birth order of siblings could matter too. US psychologist Kevin Leman said that birth order decides the way parents treat their children, thus causing different personalities between siblings.
Leman explained that parents are usually more strict with their first child. So firstborns may be perfect because parents set high goals(目标) for them. They usually act well and hope to succeed. When the couple has a second child, they have fewer rules. So late-born children are usually more creative. They also love attention. It is said that many of them also have a good sense of humor.
【1】The underlined word “this” in Paragraph 1 refers to(指) ______.
A.one-child policyB.having a brother or a sister
C.the end of “one-child policy”D.being allowed to have two children
【2】In Paragraph 2, the writer mainly tells us ______.
A.the advantages of having a siblingB.how to look after a sibling
C.how to get on well with a siblingD.the secrets of having a sibling
【3】According to Kevin Leman, ______.
A.late-born children are usually successful at school
B.having a sibling can stop children from bad feelings
C.parents are usually more strict with their first-born child
D.children with siblings have to learn to control their feelings
【4】Which of the following best shows the structure(结构) of the passage?
A.
B.
C.
D.![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Could I use your dictionary?
—________.
A.Yes,I could.
B.No,you couldn’t.
C.Of course.
D.Yes,I do.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
What are in their schoolbags? | |
| Name: Daisy Miller Schoolbag: Purple Things: A black notebook Two white notebooks A pencil box Her sister Sally’s cards |
| Name: Sally Miller Schoolbag: Blue Things: An English book A dictionary A red notebook Two pens and a pencil Her friend Jane’s computer game |
【1】Daisy’s schoolbag is ________.
A. purple B. red C. blue D. black
【2】You can see ________ notebook(s) in Daisy’s schoolbag.
A. one B. two C. three D. four
【3】There isn’t a ________ in Sally’s school-bag.
A. watch B. dictionary C. notebook D. pencil
【4】The computer game is ________.
A. Daisy’s B. Sally’s C. Jane’s D. Betty’s
【5】Which of the following is TRUE (正确的)?
A. Daisy and Sally are friends. B. Sally’s notebook is white.
C. Sally has three pens. D. Sally’s cards are in Daisy’s schoolbag.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You need to have healthy eating habits. Breakfast gives you enough energy for the morning. 【1】 Fruit and vegetables are good for your health, but fast food, like potato chips, will make you fat and unhealthy. So eat the right food to keep you healthy.
Playing sports can also help you keep fit. 【2】 You must stay safe when you are playing sports. It’s necessary to learn about first aid. Then you can help yourselves or others if an accident happens.
Happiness is important for your health. 【3】 When you are ill, try to be happy and you’ll feel better. On the other hand, you may feel sick if you are always unhappy. So, be happy to be healthy.
【4】 Many students think it’s cool to smoke and drink. But they don’t know smoking and drinking can cause many illnesses. You should say no to smoking and drinking.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】They invited me________with them.
A.to dance
B.dance
C.to dancing
D.dancing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】In order________the first bus,he got up very early.
A.to catch
B.catch
C.to catching
D.catching
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 What about ______ a party? Good idea.
A. have B. to have
C. having D. has
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Ⅳ. 补全对话,每空一词
![]()
A:Hello,Lin Tao !
B: _l【1】,Cindy!
A:How【2】 you?
B:【3】fine,【4】.How are you?
A:I'm【5】,too(也).
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com