精英家教网 > 高中地理 > 题目详情

【题目】Passage 1

体裁

话题

词数

难度

建议时间

记叙

救助猫头鹰

296

★★★

4分钟

(2017·新课标全国卷I)I work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.

I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.

I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.

The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.

Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.

A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of all LUNCH! The parents had done their duty and would probably continue to do so.

【1】What is unavoidable in the author’s rescue work according to paragraph 1?

A. Efforts made in vain.

B. Getting injured in his work.

C. Feeling uncertain about his future.

D. Creatures forced out of their homes.

【2】Why was the author called to Muttontown?

A. To rescue a woman.

B. To take care of a woman.

C. To look at a baby owl.

D. To cure a young owl.

【3】 What made the chick calm down?

A. A new nest. B. Some food.

C. A recording. D. Its parents.

【4】How would the author feel about the outcome of the event?

A. It’s unexpected. B. It’s beautiful.

C. It’s humorous. D. It’s discouraging.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】A

【4】B

【解析】

【语篇解读】救助小动物并没有那么简单,因为你所做的救助行为到最后可能都成了无用功。但无论结果怎样,救助小动物的这种行为是美好的。本文主要介绍了作者救助一只小猫头鹰,给它做新的窝,帮助它回到父母身边的故事。

【1】推理判断题。根据第一段中的Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain.可知救助受伤的、流离失所的、生病的动物是令人心碎的,因为我们不知道救助的动物是否能活下去,也就是说我们为救助动物而花费的努力可能会白费,这是不可避免的。故选A。

【2】 推理判断题。根据第二段中的She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl可知有人给作者打电话是因为有只小猫头鹰掉在地上了,作者赶过去看看情况。文中并没有说小猫头鹰受伤了,作者只是过去看情况,所以D选项错误。故选C。

【3】 细节理解题。根据第四段中的I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down可知在作者把小猫头鹰放在窝里之后,它很快就安静下来,所以是窝让小猫头鹰安静下来的。故选A。

【4】 观点态度题。根据前文描述可知作者为小猫头鹰做了窝,并且帮助它找回了它的父母,小猫头鹰的父母还为它带回了午餐,作者的救助成功了,说明结局是美好的。再结合第一段的However, when it works, it is simply beautiful.可推测,作者感觉很美好。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】病毒疫苗和抗血清(含特异性抗体的血清)在现代免疫学预防、治疗中有重要作用。下列分析中正确的是

A.消灭人体内病毒只需B淋巴细胞和T淋巴细胞参与

B.一种浆细胞可能产生多种抗体

C.人体接种病毒疫苗获得相应免疫力属于非特异性免疫

D.以患病后经治愈的人的血清来治愈患同种病毒感染的重症患者不属于二次免疫

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】完成句子

1.不能回答那个问题他觉得很羞愧。

He he was not able to answer the question.

2.他是一个如此懒惰的人以至于她父亲不同意女儿嫁给他。

was he that her father disapproved of their marriage.

3.直到他告诉我,我才明白这件事。

I had an idea about it.

4.从他说的话来判断,他一定是个诚实的人。

he must be an honest man.

5.每天步行去上班不仅能增强你的体质,而且还能帮你省钱。

Going to work on foot can

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】语法填空

阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

体裁

话题

词数

难度

建议时间

说明

孩子沉迷网络游戏会影响学习

184

★★★☆☆

8分钟

Good computer skills 1 (be) desirable in today’s digital age, and playing computer games can help children practice those skills. But 2 new study warns that too much time 3 (spend) playing computer games can affect a child’s performance at school. The British study involved 600 teenagers over a period of two years and 4 (find) that those who played computer games less than once a week achieved 5 (good) grades at school than those who played them twice a day or more often.

It was clear that social media didn’t have any impact. I think that’s more 6 social media is part of every child’s life. It’s the way they communicate, said one of the research members.

Parents 7 (increasing) complain of having difficulty getting their children away from computer games. Some even seek help for their teenagers 8 they say are addicted to them. The study did not look into __9__ (addict), but suggested computer games can cause children to stay up late in the evenings, 10 (make) them tired and less able to focus at school the next day.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】完成句子

1.________________in the hotel where we used to stay________the murder happened.

这次谋杀正是在我们以前住过的那家旅馆里发生的。

2.______________when I returned________ she left the meeting room.

正是在我回来的时候她离开了会议室。

3.______________in the library________you saw our English teacher yesterday?

你昨天是在图书馆见到的我们的英语老师吗?

4.—__________________you got to know I traveled to the USA?

—Through one of your colleagues.

—你是如何知道我去美国旅游这一消息的?

—是通过你的一位同事(知道的)。

5.______________________________________my father made a promise that if I can do well in the next exam,

he will buy me whatever I want.

是在回家的路上爸爸向我承诺,如果下次考试我考得好,他给我买我想要的任何东西。

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】古有孔孟圣人,今有道德楷模徐立平、吴锦泉等。人们心目中的道德典范,总是带有不同时代的印记。道德总是随着时代的发展被赋予新的内涵。这说明

A.所有的道德楷模都是社会主义先进文化的集中代表

B.道德楷模的力量是社会和谐与人民幸福的决定因素

C.社会主义道德与传统美德是一脉相承而又与时俱进的

D.应不断继承和发扬具有悠久历史的中国古代传统道德

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】

用方框中所给单词或短语的适当形式填空。

in ones defence contrary to in the minority

considering take over be highly sensitive to

do somebody a favour as much as

【1】 his age, John did quite well in his performance.

【2】 I dont like to ask people for help as a rule but I wonder if you could .

【3】 The more I think about him, the more reasons I find for loving him _ I did.

【4】 When she fell ill her daughter the business for her.

【5】 Some peoples teeth cold.

【6】 this, Ham finds out that his father was a wizard.

【7】 While the army takes both men and women, women are

【8】 I must say _ that she works very hard.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】是儒家伦理思想的核心。然而,近年频频爆出的关于扶不起(面对摔倒的路人,不肯、不敢上前搀扶等现象)种种负面新闻。人们开始怀疑我们这个社会是否正遭遇道德寒冬。面对这一窘境,某市的做法是:大力宣传中华传统美德,加强舆论的正面引导作用;深入挖掘人们内心深处向善的因素,树立助人为乐的道德典范;制定《公民救助行为保护条例》,让那些主动去之人的合法权益得到保护,使扶得起变成人人欲为的德行,实现由不扶的变化。

加强思想道德建设的角度,结合材料说明该市是如果实现由不扶的转变的。

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】B

The Winter Olympics is also called the White Olympics. At this time, many colorful stamps are published to mark the great Games. The first stamps marking the opening came out on January 25, 1932 in the United States for the 3rd White Olympics. From then on, publishing stamps during the White Olympics became a rule.

During the 4th Winter Olympic Games a group of stamps were published in Germany in November 1936. The five rings of Olympics were drawn on the front of the sportswear. It was the first time that the rings appeared on the stamps of the White Olympics.

In the 1950s, the stamps of this kind became more colorful. When the White Olympics came, the host countries as well as the nonhost countries published stamps to mark those Games. China also published four stamps in February 1980, when the Chinese sportsmen began to take part in the White Olympics.

Japan is an Asian country that has ever held the White Olympics. Altogether 14,500 million stamps were sold to raise money for this sports meet.

Different kinds of sports were drawn on these small stamps. People can enjoy the beauty of the wonderful movements of some sportsmen.

【1】The world made it a rule to publish stamps to mark the great world Games_____________.

A. after the year 1936

B. after the 3rd White Olympics

C. before the 3rd White Olympics

D. before the year 1932

【2】The Winter Olympics is held once_____________.

A. every two years

B. every three years

C. every four years

p>D. every five years

【3】 Which of the following is TRUE?

A. Only the host countries can publish stamps to mark those Games.

B. Only the nonhost countries can publish stamps to mark those Games.

C. All the countries can publish stamps to mark those Games.

D. Japan can’t publish stamps to mark those Games.

【4】What may appear on the stamps of the Winter Olympics?

A. Basketball. B. Table tennis.

C. Football. D. Skating.

查看答案和解析>>

同步练习册答案