【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项
A blocked airway(呼吸道) can kill someone in three to four minutes, but it can take more than eight minutes for an ambulance to arrive. So a simple procedure such as opening someone's airway can save their life while they're waiting for emergency medical help. This means you're more likely to give first aid to someone you know than a stranger.
There are many misconceptions (误解) surrounding first aid. Below are the ‘most popular’ ones with details of what you should do.
You should put butter or cream on a burn. The only thing you should put on a burn is cold water — keep the butter for cooking. Put the affected area under cold running water for at least ten minutes.
The best way to treat bleeding is to put the wound under a tap. If you put a bleeding wound under a tap you wash away the body's clotting agents(凝血剂) and make it bleed more. Instead put pressure on the wound with whatever is available to stop or slow down the flow of blood. As soon as possible call 999. Keep pressure on the wound until help arrives.
Nosebleeds are best treated by putting the head back. If you put the head back during a nosebleed, all the blood goes down the back of the airway. Instead advise them to tilt(倾斜) their head forwards and ask the person to pinch(捏) the end of their nose and breathe through their mouth.
You need lots of training to do first aid. You don’t — what you mostly need is common sense. You can learn enough first aid in a few minutes to save someone's life — whether it’s from a book, attending a course or watching videos online.
Remember: anyone can save a life
【1】The most important point to save a person’s life is to ensure ______.
A. his smooth breath
B. ambulances’ arriving time
C. the quiet surroundings
D. emergency medical help
【2】If a person is burnt, what you should do immediately is to ______.
A. put some cream on the burn area
B. cook some butter for the burn
C. place the burn under cold running water
D. wash the affected area for a long time
【3】If a bleeding wound is put under a tap, what should happen?
A. It will help the bleeding stop at once.
B. It will help produce more clotting agents.
C. It will produce more pressure on the wound.
D. It will bleed more and hard to stop.
【4】The passage mainly tells us ______.
A. how to learn first aid by yourself
B. some misunderstanding about first aid
C. the importance of first aid
D. how to help medical team save a life
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】 B
【解析】文章是关于急救的一些误解。
【1】A 细节理解题。根据文章第一句A blocked airway(呼吸道) can kill someone in three to four minutes, but it can take more than eight minutes for an ambulance to arrive.可知,确保急救的人有平稳的呼吸。
【2】C细节理解题。根据文章第四段第一句The best way to treat bleeding is to put the wound under a tap.可知,C项正确。
【3】D细节理解题。根据第四段第二句. If you put a bleeding wound under a tap you wash away the body's clotting agents(凝血剂) and make it bleed more.可知,如果把流血的伤口放在水龙头下冲,身体中的凝血剂会被冲走,血会流的更厉害。
【4】B 主旨大意题。文章主要是纠正人们一些急救知识的错误。
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】I must ________ your promise ________ you won’t be late again.
A.remind you for;why B.remind you to;in which
C.remind you of;that D.remind you;which
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】 单词拼写
1.She (点头)when she passed me in the street.
2.I can’t just (想象)him saying that!
3.He (犹豫不决)before he answered because he didn’t know what to say.
4.If you (克服)a problem or a feeling, you successfully deal with it and control it.
5.There are tea leaves in the (底部)of my cup.
6.Light music can get you (放松)after a whole day of work.
7.I made an (道歉)to my host and left early.
8.He was (紧张)before the plane trip.
9.In which (方向)are you going, north or south?
10.He’s a (合伙人)in a Chicago law firm.
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】News reports say negotiations between the two companies with no agreement reached, so that no new product will appear within the following two years.
A. have broken down
B. have broken out
C. have broken in
D. have broken up
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】--- Hey, can I ask you a favour?
--- Sure,______ (2013 .浙江)
A. here you are.
B. just as I thought.
C. how is it going?
D. what can I do for you?
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Long ago, there lived in Greece a learned man. He was so well-known【1】 his knowledge of almost everything that lots of people from all over the country came to learn from him. The great man【2】(teach) his students whole-heartedly and answered their questions with great 【3】(patient).
One day, a student asked him, “My dear teacher, didn’t you say you yourself have many more questions about things than we do?【4】I think we students have far more than you.”
With a smile on his face, the teacher drew two circles, one as large as a big cake, the other smaller. Then he said, “Of course, I have learned much more. But it is wrong【5】 (think) a teacher has fewer questions than his students. Now, look at these two circles. The inside of the【6】 (big) one is my knowledge of things, and the inside of the smaller one is【7】(your). Out of the circles is what is still unknown to us. Since mine is larger, I have to use the longer line to draw the bigger circle. That means I have more opportunities to face something【8】(know). And that’s【9】I myself have more questions than you do. The【10】(much) you learn, the more questions you have. You will never learn enough, you know.”
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】 I must ________ your promise ________ you won’t be late again.
A.remind you for;why B.remind you to;in which
C.remind you of;that D.remind you;which
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】
A team of engineers at Harvard University has been inspired by Nature to create the first robotic fly. The mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech integrated systems. Designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. Its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks.
“It’s extremely important for us to think about this as a whole system and not just the sum of a bunch of individual components (元件),” said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade. A few years ago, his team got the go-ahead to start piecing together the components. “The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.
They engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “The seemingly simple system which just moves the wings has a number of interdependencies on the individual components, each of which individually has to perform well, but then has to be matched well to everything it’s connected to,” said Wood. The flight device was built into a set of power, computation, sensing and control systems. Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured.
While this first robotic flyer is linked to a small, off-board power source, the goal is eventually to equip it with a built-in power source, so that it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers’ fields or on the battlefield. “Basically it should be able to take off, land and fly around,” he said.
Wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insect-scale. Yet, the power, sensing and computation technologies on board could have much broader applications. “You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,” he said. “So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a day to day basis.”
【1】 The difficulty the team of engineers met with while making the robotic fly was that __________.
A. they had no model in their mind
B. they did not have sufficient time
C. they had no ready-made components
D. they could not assemble the components
【2】 Which of the following can be learned from the passage?
A. The robotic flyer is designed to learn about insects.
B. Animals are not allowed in biological experiments.
C. There used to be few ways to study how insects fly.
D. Wood’s design can replace animals in some experiments.
【3】Which of the following might be the best title of the passage?
A. Father of Robotic Fly/span>
B. Inspiration from Engineering Science
C. Robotic Fly Imitates Real Life Insect
D. Harvard Breaks Through in Insect Study
查看答案和解析>>
科目:高中地理 来源: 题型:
【题目】 (2016·北京完形改编)By January 26, Billy and three other children had died. Twenty more were .
A. tired B. upset C. pale D. sick
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com