精英家教网 > 高中地理 > 题目详情

【题目】阅读理解。

A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good night’s sleep. But now a study has found it really does help people nod off—if it is milked from a cow at night.

Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.

The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.

Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.

Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.

While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.

Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content, which helps people to relax.

Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.

【1】According to the text, the mice fed with daytime milk_______.

A. started sleep more easily

B. were more anxious

C. were less active

D. woke up later

【2】Which of the following is true of melatonin according to the text?

A. It’s been tested on mice for ten years

B. It can make people more energetic

C. It exists in milk in great amount

D. It’s used in sleeping drugs

【3】What can be a suitable title for the text?

A. Night Milk and Sleep

B. Fat Sugar and Health

C. An Experiment on Mice

D. Milk Drinking and Health

【4】How does the author support the theme of the text?

A. By giving examples.

B. By stating arguments.

C. By explaining statistical data.

D. By providing research results.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】A

【4】D

【解析】

试题分析:本文讲的是晚上牛奶和睡眠。

【1】B推理判断题。根据第四段第一句Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime,晚上喂牛奶的那些比白天喂牛奶的那些更不活跃,更不焦虑。可知白天喂牛奶的那些更焦虑。故选B。

【2】D推理判断题。根据第五段Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.晚上牛奶加快睡眠的开始,使老鼠睡的时间更长。可知D项符合题意。

【3】A主旨大意题。根据第二段Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety. 研究者已经发现晚上牛奶包含更多的褪黑激素,这已经被证明能帮助人们感到困倦和减少焦虑。可知A项符合题意。

【4】D推理判断题。根据前三段But now a study has found it really does help people nod off—if it is milked from a cow at night.一项研究表明-----;Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.研究者已经发现晚上牛奶包含更多的褪黑激素,---; The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night. 来自汉城的研究者----。可知作者是通过提供研究结果来支持文章主题的。故选D。

【名师点拨】

抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心

要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。比如第14小题A主旨大意题。根据第二段Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety. 研究者已经发现晚上牛奶包含更多的褪黑激素,这已经被证明能帮助人们感到困倦和减少焦虑。可知A项符合题意。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】(2016·江苏) Dashan, who_________crosstalk, the Chinese comedic tradition, for decades, wants to mix it up with the Western stand-up tradition.

A. will be learning B. is learning

C. had been learning D. has been learning

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】一些具有联系的工厂,往往发生近距离的集聚现象,这样可以降低生产成本,提高利润据此回答下列各题。

【1】工业集聚是因为:

1可以降低运输成本和能源消耗

2可以扩大总体生产能力

3可以减少环境污染

4可以减少市场上的交易费用

A1)(2 B2)(3 C3)(4 D1)(4

【2】从生产工序上的工业联系看,应集聚的工厂是:

1汽车厂--化纤厂 2化纤厂--石油加工厂

3钢铁厂--水泥厂 4自行车厂--电视机厂

A1)(2 B2)(3 C3)(4 D1)(4

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Basketball Statistician Help Wanted

The Athletic Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements:

Good computer skills

Available evenings and weekends

Knowing basketball rules and statistics

Students interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses.

TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308

Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589

Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273

Germantown Athletic Coordinator, GavriChavan, 240-567-6915

【1】When will the job start?

A .In May 2016 B. In May 2017

C.In September 2016 D. In September2017

【2】Who is more likely to get job?

A.Sam,English major ,member of the college basketball team

B.Judy,IT staff with night classes,children’s basketball team coach

C.Ted,computer major, basketball fan,free on evenings and weekends

D.Molly,part_time programmer,high school basketball player ,new mother

【3】Whom should you contact if you want to apply for the job in Rockville?

A.Michael B.Jorge

C.Gauri D.Gary

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】(江西师大附中、鹰潭一中2016届高三下学期第一次联考)阅读理解。

Understanding one's own history is important for young people's learning and development. Students are often asked to write a story about their own family's history or about a special person in their family. But too rarely do students focus on the history of their own community or their own people, in a way that helps them to understand why they find themselves in a particular situation.

When people understand their own history, they are able to grapple with the influence of the social structures that sometimes limit the possibilities in their lives. Taking this approach opens the door for young people to be managers of their own learning and development as they understand why they find themselves where they are. ,

Many people I have been talking to about this issue agree that not only schools but also public bodies and families have failed to educate young people about their own history. And I know from my own experience how difficult it was for my father to talk about his family's experience in 1944.This may be a reflection of the sadness that people feel about that history and not wanting to make it a burden on their young people. But in today's situation, those I spoke with now clearly see that as a mistake.

If our society is ever to find a way to properly deal with the influence of our own history, including what has happened to our Native American, African-American and Latino friends, our schools must step up to help young people understand their own stories. Families and related social bodies must do the same.

【1】 According to Paragraph 1, a good knowledge of our own history can help us_____.

A. become good at writing stories

B. make our influence on the society stronger

C. gain a good understanding of our present situation

D. understand the importance of learning and development

【2】What does the underlined phrase "grapple with" in Paragraph 2 mean?

A. Manage. B. Recover.

C. Exercise. D. Determine.

【3】It can be inferred from Paragraph 3 that the author's family's experience in 1944 was_____.

A. interesting B. surprising

C. harmful D. painful

【4】The passage mainly encourages us to_____.

A. write our own stories

B. learn our own history

C. understand the importance of history

D. have a proper attitude towards history

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Dear Alfred,

I want to tell you how important your help is to my life.

Growing up, I had people telling me I was too slow, though, with an IQ of 150 at 17, I’m anything but stupid. The fact was that I was found to have ADIID(注意力缺陷多动障碍). Anxious all the time, I was unable to keep focused for more than an hour at a time.

However, when something did interest me, I could become absorbed. In high school, I became curious about the computer, and built my first website. Moreover, I completed the senior course of Computer Basics, plus five relevant pre-college courses.

While I was exploring my curiosity, my disease got worse. I wanted to go to college after high school, but couldn’t . So, I was killing my time at home until June 2012 when I discovered the online computer courses of your training center.

Since then, I have taken courses like Data Science and Advanced Mathematics. Currently, I’m learning your Probability course. I have hundreds of printer paper, covered in self-written notes from your video. This has given me a purpose.

Last year, I spent all my time looking for a job where, without dealing with the public , I could work alone, but still have a team to talk to. Luckily, I discovered the job—Data Analyst—this month and have been going full steam ahead. I want to prove that I can teach myself a respectful profession, without going to college, and be just as good as, if not better than, my competitors.

Thank you. You’ve given me hope that I can follow my heart. For the first time, I feel good about myself because I’m doing something, not because someone told me I was doing good. I feel whole.

This is why you’re saving my life.

Yours,

Tanis

【1】why did’t Tanis go to college after high school?

A.She had learned enough about computer science

B. She had more difficulty keeping foucesed

C.She preferred taking online courses

D.She was too slow to learn

【2】AS for the working environment,Tains prefers____.

A .working by herself

B.dealing with the public

C.competing against others

D.staying with ADHD students

【3】Tanis wrote this letter in order to_____.

A.explain why she was interested in the computer

B.share the ideas she had for her profession

C .show how grateful she was to the center

D.describe the courses she had taken so far

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】【环境保护】根据资料,回答下列问题。

丹江口水库是南水北调中线工程的水源地。水源地丹江口水库库区周边地形以山地丘陵为主,特别是丹江口水库环库区丘陵垄岗区,地形破碎,岗岭起伏,十分复杂,土层较薄。种植业占农业总产值的53.4%。农业生产采用传统的粗放耕作方式,结构单一。下表为丹江口水库水源地土地利用类型的面积比例表。

土地利用类型

林地

草地

耕地

裸地

城镇

水域

面积比例(%)

7953

252

1353

314

044

100

(1)试分析丹江口库区水质污染的主要原因。

2)为了保证优质的水源供应北方地区,水源地在今后的农业开发中应该注意哪些问题?

3分析可能对丹江口水源区水质产生负面影响的土地利用类型,并指出从丹江口水库调水对下游的汉江河段水质带来的不利影响。

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】 “超级自行车”能在行进过程中实时推送心率、血压、脉搏、速度、骑行距离等数据,并通过对这些数据科学化的分析,提供最佳骑行路线和有效建议。据此完成下列各题。

【1】这一过程中采用的主要地理信息技术是

ARS、GPS BGIS、GPS CGIS、RS D数字地球

【2】下列关于“超级自行车”的叙述错误的是

A越来越能满足人们的健身需求

B有利于改善城市的大气质量

C在日益拥堵的交通状况下,比汽车更便捷

D该产品加工的技术含量较高

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】(河南省焦作市2016届高三第一次模拟)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Five Ways to Work Smarter, Not Harder

No matter how hard we work, it seems that there is never enough time to get all the important tasks done. Rather than working longer, consider working smarter, not harder. Here are some ways to work smarter:

Make a careful plan. Just like every organization needs a business plan, an efficient worker needs a work plan. 【1】 Schedule your tasks throughout the days, weeks, and months, but do it ahead of time.

Set your goals. As a part of your work plan, you should set clear and measurable goals. Goals should state which tasks are to be completed and when they get completed. Rather than setting firm deadlines, which can lead to pressure and stress, allow a period of time to reach goals. 【2】

【3】 Develop a consistent daily work schedule and stick to it! If a typical workday consists of some writing tasks(emails, reports), one-on-one meetings, and processing data, set aside specific time each day to accomplish each kind of tasks.

Delegate(授权)effectively. 【4】 The person who tries to do everything himself or herself not only is overloaded and overstressed, but is bad for their colleagues, by not allowing them to be challenged and grow by taking on important duties.

Don’t make work harder than it actually is. Much of the pressure is produced by ourselves. 【5】 We feel like we should do more. Remember that tasks should be completed step by step. Focus on each step rather than on the entire project, which can help us cut down on feelings that we are “overwhelmed”.

A. Stick to your plan.

B. We set unrealistic goals or standards for ourselves.

C. Also, take time to reward yourself for achieving a goal.

D. Organize your workday.

E. We cannot expect to complete the tasks quickly.

F. Learn which tasks can be delegated and which need personal attention.

G. It is a well-thought-out plan to help guide and direct work activities.

查看答案和解析>>

同步练习册答案