精英家教网 > 高中地理 > 题目详情

【题目】Friendship Day in India falls on the first Sunday of August every year. It is celebrated with many activities.

Young people in India spend the day with their closest friends and have fun together. Most teenagers in India plan a movie or have a meal with their friends. Many friends may go on a drive to tourist places or make a plan for camping. Some friends go to the supermarket to do some shopping. On Friendship Day, most stores offer lower prices for customers and it is the perfect day to buy something for friends.

Some friends go to parties that are organized by many restaurants in order to attract teenagers. Such parties are very enjoyable. You can get food at a cheaper price. Some friends just decide to meet up at someone’s home and talk about their happy time. The time good friends spend sitting together and talking over a cup of coffee is great.

Long-distance friends call up each other on this day and wish each other with warm feelings. Some of them even plan to meet up on this special day. Yet some others plan a surprising visit just to see their friends cry out excitedly!

【1】When is Friendship Day celebrated in India?

A. On August 1st every year.

B. On August 2nd every year.

C. On the third weekend of August every year.

D. On the first weekend of August every year.

【2】Which of the following is the most popular way Indian teenagers celebrate Friendship Day?

A. Traveling with friends. B. Seeing a film with friends.

C. Dancing with friends. D. Going shopping with friends.

【3】How many ways are discussed in Paragraph 3 that friends spend Friendship Day together?

A. Two. B. Three.

C. Four. D. Five.

【4】The underlined phrase "a surprising visit" in Paragraph 4 refers to "__________".

A. a visit to a friend who hasn’t expected it

B. a visit to a friend who lives in a far place

C. a visit to a friend who tries to avoid it

D. a visit to a friend who has dreamed of it for a long time

【答案】

【1】D

【2】B

【3】A

【4】A

【解析】文章主要介绍了印度的"友谊日"。印度的"友谊日"在每年八月的第一个周日。在这一天,大多数年轻人都会和朋友一起看电影或吃饭。

【1】细节理解题。根据第一段Friendship Day in India falls on the first Sunday of August every year.可知,印度的"友谊日"是每年八月的第一个周日,故选D。

【2】细节理解题。根据第二段Most teenagers in India plan a movie or have a meal with their friends.可知,在"友谊日"当天,大多数年轻人都会和好朋友们一起看电影或吃饭,故选B。

【3】细节理解题。根据Some friends go to parties that are organized by many restaurants…Some friends just decide to meet up at someone’s home…可知,一些朋友选择去参加饭店举办的晚会,一些朋友在家聚会,故选A。

【4】词义猜测题。最后一段Yet some others plan a surprising visit just to see their friends cry out excitedly!中的cry out excitedly表示"兴奋地大喊大叫",由此可知,一些人在不事先告知朋友的情况下去拜访朋友,他们是想给朋友一个惊喜,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】She showed the visitors around the museum, the construction______had taken more than three years.

A. for which

B. with which

C. of which

D. to which

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】完成句子(每小题1分,共10分)

1.延时航班何时起飞取决于天气。

When the delayed flight will take off

2.这种药一天要服三次。

The medicine three times a day.

3.为了不上课迟到,我们最好快点。

We had better hurry up for class.

4.作为一名高中生,我认为你应该把注意力集中到学习技能上。

As a senior high student,I think you should your skills of learning.

5.它不仅给了我们接近大自然的机会,而且能让我们在学习之余得到放松。

to get close to nature,but (also) gave us relaxation from our study.

6.伦敦时间要比纽约时间早5个小时。

The time in London is five hours in New York.

7.尽管我很喜欢这辆汽车,但我买不起。

I can't afford it.

8.我们公司正在向新的办公室搬的过程中。

Our company moving to the new offices.

9.对于做这项工作上,我赞成你的主意。

I about doing this job.

10.在公司她比所有人的地位都高。

She everyone else in the company.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】书面表达(满分20分)

假如你是李华,收到笔友Mary的如下来信。

Dear Li Hua,

How are you?

I am having trouble with my deskmate Jenny at the moment. Last week, we had a maths test. The test was important and everyone had prepared for it except Jenny.

During the test, she asked me to help her. I refused and didn’t let her copy from my paper. As a result, she failed the test. She is angry with me and hasn’t talked to me since then. Now I don’t know how to deal with this problem. Can you give me some advice?

I’m looking forward to your reply.

Yours,

Mary

请你给Mary回信,给她提出建议。

注意

1. 词数100左右;

2. 短文的开头和结尾已为你写好,但不计入总词数。

Dear Mary,

I’m sorry you are having trouble with your friend. Here are some tips that may help you.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】

根据句意及首字母、英语或汉语提示写出单词。

【1】 The five boys gathered all the books into their (围裙) and carried them quickly to the boarders bedrooms.

【2】This g is our new product and makes a firmer bond (粘贴).

【3】She is also one of the few female (厨师) in Japan

【4】 Nobody wants to share a dormitory with him any longer because he has some (令人厌恶的)bad habits.

【5】 My chemistry teacher d his finger into the liquid and tasted it seemingly enjoying it very much.

【6】 In some schools, students are not allowed to wear strange _ (way of cutting the hair).

【7】 The girl is so bright that she can make different types of toys out of (hard outer covering of a small sea animal).

【8】 In the north of England you can still see some old c , which were built to defend against enemies in the Middle Age.

【9】 Who Moved My C ?, which is a best-selling book, is written by Spencer Johnson.

【10】 Before posting a letter, we should s a stamp on the envelope.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Selfie

Social media and the mobile web have given rise to a strange phenomenon called the selfie.It refers to a picture of yourself, usually shared on any social networking website.

【1】 Some selfies are extreme close-ups, and others show part of an arm held straight outward.A few of them even feature the subject standing in front of a bathroom mirror.

Everyone takes selfies, but the younger crowd seems to be especially involved in the trend. Young people are relatively heavier digital users.They are interested in staying connected to their friends. 【2】

There are also kinds of psychological factors driving people to take a selfie and upload it to a social networking site. 【3】 A quick and easy way to attract other's attention is to get "likes" and comments from friends.Secondly, it's human nature to show off your own great achievements.When you feel good about yourself or look good, it's far too easy to take out your phone and document it all through one or several selfies. 【4】 That's right.Sometimes people are bored at work, bored at school, bored at home and even bored on the toilet.Last but not least, social media is about being social! If that means uploading as many selfies as possible, then so be it.It's fun, and it's a cool way to sort of document your own life.

Finally, there are things to be mindful of when you're posting.It's easy to think you're sharing a photo with a few people. 【5】 So don't post anything online, selfie especially.

A.There are lots of selfie styles.

B.The rise of selfies has become universal.

C.Social media, to some extent, is the driving force of their selfie activity.

D.The desire to take, post and get "likes" on selfies goes back to a biological behavior.

E.But the whole world of social media is public and every individual can get access to it.

F.There are also people who will take selfies because they have nothing else better to do.

G.The leading factor is that people want to get attention from as many people as possible.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】语法填空

阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Several countries in Asia celebrate the Lunar New Year in their own way. But dragon and lion dances in Chinatowns all over the world have helped to make China’s New Year the most famous. These days growing 1 (number) of people who are not of Chinese origin are joining in. In Tokyo window cleaners dress up like the animals of the Chinese Shengxiao. America, Canada and New Zealand have published memorial stamps for the year of the rooster. Last year New York City made the Lunar New Year 2 school holiday for the first time.

The spread of the Spring Festival is 3 (part) due to recent immigration from China: 9.5 million Chinese people 4 (move) abroad since 1978, many of 5 are far richer than earlier waves of immigrants.

Aware 6 China's growing economic and political influence, foreign leaders have noticed the occasion. Britain’s prime minister, Theresa May, has given a video address, a tradition 7 (start) in 2014 by her predecessor (前任) . This year’s World Economic Forum in Davos was held a week earlier than usual 8 (avoid) conflicting with China’s New Year.

China hopes the festival will promote 9 (it) cultural “soft power” abroad. It may give the Chinese people 10 (satisfy) to see foreigners enjoy such festivities.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】听一段材料,回答下面几个小题。

1What is lying on the railway tracks?

A. A man.

B. A rock.

C. A trunk.

2What are the speakers about to do?

A. To move the rock.

B. To wave the T-shirt.

C. To find something red.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】语法填空

阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

It was a short flight from Shanghai to Xi’ an. Xi’ an is one of the four great ancient capitals of China 1 over 3,100 years of history. Its ancient walls date from the Ming Dynasty and are the best 2 (preserve) in the world. There are bicycles for people to hire. It is 3 (amaze) to ride along the walls to survey this fascinating city.

The Tang Dynasty Music and Dance show is not to be missed, but my favorite is an art gallery, 4 we can enjoy some beautiful artwork and learn how to write Chinese characters.

Most tourists make 5 way to Xi’ an to see the life-size terracotta warriors (兵马俑) and we were no 6 (difference). The collection, which shows the armies of the first Emperor of China, 7 (remain) hidden until 1974 when they were discovered by a farmer sinking a well. Walking among the statues is forbidden unless you are a VIP but there are plenty of souvenir 8 (shop) in which tourists can buy the replicas(复制品)of them.

All too soon it was time 9 (leave). I really enjoyed my stay in Xi’ an. It is indeed a place of interest worth 10 second visit.

查看答案和解析>>

同步练习册答案