精英家教网 > 高中地理 > 题目详情

【题目】阅读理解。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项

It was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries.

Then one day, some visitors from the city arrived. They told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frog's legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other places.

This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they had to do was catch them. Agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to dream of a better future, but the dream didn't last long.

The change was hardly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately.

The villagers decided that they couldn't just wait to see the crops failing and the children getting weak. They would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left.

Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadn't been useless. They had been doing an important job—eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases.

Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning.

【1】From paragraph 1 we learn that the villagers ______.

Aworked very hard for centuries

Bdreamed of having a better life

Cwere poor but somewhat content(满意的)

Dlived a different life from their forefathers

2Why did the villagers agree to sell frogs?

AThe frogs were easy money.

BThey needed money to buy medicine.

CThey wanted to please the visitors.

DThe frogs made too much noise.

3What might be the cause of the children's sickness?

AThe crops didn't do well.

BThere were too many insects.

CThe visits brought in diseases.

DThe pesticides were overused.

【答案】

【1】C

2A

3B

【解析】在印度的一个小山村,村民们原本过着平静的生活。有一天,城里人到这里收购青蛙。于是,大量的青蛙被捕杀,虽然村民们赚了一些钱,但是,慢慢地害虫多了,庄稼减产了,疾病开始传播了。这时,村民们才真正认识到这一切都是他们捕杀青蛙所造成的。

【1】C细节理解题。根据第一段内容可知,村民们虽然生活清贫,但是他们依然幸福,因为几百年来他们的祖宗就是这样生活的。选C。

2 A 细节理解题。根据文章第三段前两句可知,周围田地里到处都是青蛙,它们似乎对村民也没有什么用处,卖掉青蛙很好赚钱。故选A。

3B. 推理判断题。根据文章第六段内容可知,他们把青蛙卖了之后,到处都是害虫,这些害虫不但毁坏庄稼,而且传播疾病,由此可知B项正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】七选五型阅读理解

Do you know Australia? Australia is the largest island in the world. It is a little smaller than China. It is in the south of the earth. 1 .The population of Australia is nearly as large as that of Shanghai. The cities in Australia have got little air or water pollution. 2 . You can clearly see fish swimming in the rivers. Plants grow very well.

Last month we visited Perth, the biggest city in Western Australia, and went to a wild flowers’ exhibition. There we saw a large number of wild flowers we had never seen before. We had a wonderful time. 3 . In spring every year Perth has the wild flowers’ exhibition.

After visiting Perth, we spent the day in the countryside. We sat down and had a rest near a path at the foot of a hill. 4 . Suddenly we heard bells ringing at the top of the hill. What we saw made us pick up all our things and run back to the car as quickly as we could. There were about three hundred sheep coming towards us down the path. 5 . After a short drive from any town, you will find yourself in the middle of white sheep. Sheep, sheep, everywhere are sheep.

A. The people of Australia arc very hard-working.

B. Australia is the sixth largest country in the world.

C. Australia is famous for its sheep and kangaroos.

D. Australia is big, but its population is not large.

E. Perth is famous for its beautiful wild flowers.

F. The sky is blue and the water is clean.

G. It was quiet and we enjoyed ourselves.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】 ________ by a greater demand for vegetables, farmers have built more green houses.

A.Driven B.Being driven

C.To drive D.Having driven

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】选词填空

用下列词语填空

minority; equipment; amuse; charge; theme; jungle; get close to;

technique; advance; various; profit; creature

Now you are in a dinosaur 【1】 park. Coming here, you will find a kind of old 2 , dinosaur, which died out millions of years ago. In our park, we are happy to show you 3 dinosaurs, which lived in the Jurassic. The four-storied-building-high grass-eating dinosaurs are submissive (温顺的) and kind. You can 4 towards them and touch them. But the 5 of them are dangerous. The four-legged meat-eating dinosaurs are very cruel. Please don’t 6 them and don’t try to give them food. The 7 here is very thick and full of all kinds of animals that lived in the Jurassic. Without any special8 and the leading of the guide, please don’t step into it. OK, I’m sure that our park will 9 anyone who comes here and you will 【10 a lot from it.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】用所给单词的适当形式完成句子。

【1】The audience was ________ by the performance in the ___________ park. (amuse)

2】She________ her dress as fashion changed when she was a young lady because she had _____________kinds of dress at that time. (vary)

3】I think her __________ of the article is much better than his which has been ___________ into many languages. (translate)

4Thailand,a country that mainly depends on _______, has become a popular destination with many __________. (tour)

5】City life holds few _____________ for me; I don,t find it _____________at all. (attract)

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

While many of us go through life with the pursuit of money on our mind, we're often told that money can't buy happiness. But what truth is there in the saying? Is there a relation between money and happiness? 【1】

Humans are very sensitive to change. When we get a rise, we really enjoy it. But some studies have shown that in North America, additional income beyond 75,000 dollars a year stops impacting day-to-day happiness. 2 They often end up spending all the money, going into debt, and experience ruined social relationships.

So surely money can't really buy happiness. Well, recent studies suggest that the problem may actually be in the way that we spend money. 3 Studies show that people who spend their money on others feel happier. As for the people who spend money on themselves, their happiness is unchanged.

40ne experiment showed that instead of an organization writing a large check to a charity, dividing the amount up among employees, allowing them to contribute to a charity of their choice, increased their job satisfaction. Similarly, individuals that spend money on each other, as opposed to themselves, not only increase job satisfaction, but improve the team performance.

5 Interestingly, the specific way money is spent on others isn't important. Spending something on others is the important aspect of increasing your happiness.

A. The same principle has been tested on teams and organizations as well.

B. Money has more effect on the vast majority of people i the long run.

C. Instead of buying things for yourself, try giving some of it to other people and see how you feel.

D. And if so, how can we use it to our advantage?

E. Almost everywhere we look in the world, we see that giving money to others is positively related to happiness,

F. And while you're saving up for these greatest experiences, don't forget the daily joys in life.

G. In fact, people who win a lottery often report becoming extremely unhappy.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项

Come and join us to celebrate his birthday.

Picture Drawing

Let’s decorate Wally’s home together—

School students under 12 are invited

to draw pictures of Wally

Time: 12:30p.m.—2:30p.m.

Place: Children’s Park

Grandpa Lin’s Story Time

Where is Wally from?

What is Wally’s favorite food?

Is Wally married?

… … …

Want to know more about Wally?

Let Grandpa Lin tell you!!

The Little Theatre

10:30a.m.---11:30

The Birthday Party

Wally will be happy to see you at his birthday party from 3:00p.m. to 5:00 p.m. at Children’s Park.

Come and enjoy cakes, drinks, and music, and take pictures with Wally.

Special presents for people who were born on Nov.14

Best Wishes to Wally

Write down your best wishes for Wally.

wally@formosazoo.com.tw

【1】Llama is a(n) _____.

A. zoo B. boy C. animal D. child

2Who can be invited to draw a picture of Wally?

A. Susan, a college student who studies art.

B. Tony, a father who loves drawing animals.

C. Tom, a high school student who loves drawing.

D. Linda, a primary school student who loves drawing.

3How long will Wally’s birthday party last?

A. Thirty minutes. B. Two hours. C. Three hours. D. Four hours.

4Mary wants to learn about Wally’s life and history. Which activity should she join?

A. Grandpa Lin’s Story Time B. Picture Drawing

C. The Birthday Party D. Best Wishes to Wally

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】 单词拼写

1.What ____________ (吸引)me most to the house was its beautiful garden.

2.Destruction of the environment is one of the most ________________(挑战)we face.

3._________________ (暴露)to the sun for too much time, you will get sunburnt.

4.China ___________(实现) the Eleventh Five-Year Plan smoothly in spite of the financial crisis.

5.He came across his ________________(早先的)girlfriend by chance in the supermarket..

6.Jiang Min is one of the _________________ (代表)in the 18th CPC National Congress.

7.You should keep yourself _________________ (告知)of what happens home and abroad.

8.My brother broke the window _________________(故意地)to enter the house.

9.________________(多种)of reasons were offered for the failure.

10.She was injured in the accident and unfortunately she slowly _________________(流血)to death.

查看答案和解析>>

科目:高中地理 来源: 题型:

【题目】

as a result turn to transform into

have a reputation for involve in have talent for

let out in honour of worn out touch on

【1】 They held a reception ____the foreign visitors.

【2】 His mother died when he was a baby, and____,he experienced an abnormal childhood without any Parents.

【3】 when she saw him,she____a cry of horror.

【4】 That was a complete change of climate which ____the area from a desert ____a swamp.

【5】 As his sadness ____anger, he picked up his new soccer ball and kicked it into the air.

【6】 I am ____ with domestic worries.

【7】 You obviously ____ an innate ____ music.

【8】 Typical of the Scotch, Burns ____being funny and charming.

【9】 They didn't even____that question,let alone discuss it.

【10】 Please don't ____me ____your emotional problems.

查看答案和解析>>

同步练习册答案