精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.It's about Time
Do you know what time it is?If you do,you probably are looking at a clock or Long ago,people didn't have clocks or watches like you do.When the sun rose,they got up and when the sun went down,they went to bed.They told timeby the position of the sun in the sky.
People discovered that they could use a stick and the sun to tell time.This was called a shadow clock.They put a stick in the ground,pointing straight up.The direction of the stick's shadow and how long or shortit was told them the time.
A better kind of shadow clock was called a sundial.Sundial had a pointer and a base.The pointer cast a shadow on marks around the base.People could tell time by reading the marks.
But shadow clocks were not good for telling time on cloudy days or at night.
One kind of clock that didn't need the sun was a water clock.A water clock was container with a tiny hole in the bottom.Water would steadilydropout of the hole.Marks on the inside of the container showed the time.It took one hour for the water to go down one mark.
Another kind of clock that didn't need the sun was a candle clock.You would know the time by how much of the candle had melted(熔化).The candle had marks down its side to show the hours.
Sometimes people used candle clocks as alarm clocks.They put a nail(钉子)in the candle at the time they wanted to wake up,hanging a shoe on the nail.When the candle melted down,the nail fell outand the shoe hit the floor with a BANG!
Now there are all kinds of timepieces,from tall grandfather clocks to watches we wear on our wrists(手腕).Most clocks run on electricity from batteries.
There are many more types of clocks,too.Clocks hang in and on buildings.Clocks are everywhere!
61.Did people have clocks or watches like you do long ago?No,they didn't.
62.What did sundial have?Sundial had a pointer and a base.
63.How long did it take for the water to go down one mark in water clock?One hour.
64.How would you know the time when you use a candle clock?By how much of the candle had melted.
65.What does the writer want to tell us?Clocks are everywhere!.

分析 短文详细的介绍了几种时钟,具体的说明了它们的原理,告诉我们时钟无处不在.

解答 答案:61.No,they didn't.  细节理解题.根据第一行句子Long ago,people didn't have clocks or watches like you do.很久以前,人们一般没有时钟或手表.可知答案是否定的.故答案为No,they didn't.
62.Sundial had a pointer and a base.  细节理解题.根据第三段句子Sundial had a pointer and a base.日晷有一个指针和一个晷面.可知日晷有一个指针和一个晷面.故答案为Sundial had a pointer and a base.
63.One hour.  细节理解题.根据第五段最后一句It took one hour for the water to go down one mark.可知下降一个记号需要花费一个小时.故答案为One hour.
64.By how much of the candle had melted. 细节理解题.根据第六段句子You would know the time by how much of the candle had melted(熔化).通过有多少蜡烛融化了你会知道蜡烛融化了多少时间.可知通过有多少蜡烛融化了.故答案为By how much of the candle had melted.
65.Clocks are everywhere!主旨归纳题.根据这篇文章内容及其最后一段最后一句Clocks are everywhere!可知告诉我们时钟无处不在.故答案为Clocks are everywhere!

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.The most wonderful part in this book is LessonFive.(fifth)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A
ProblemsCausesAdvice
Feel stressedToo much homework.Don't have enough time for their hobbies.Make a plan for study and hobbies.Find time to relax.
Get short sighted (近视)Too much homework.Bad study habits.Do homework or read in a correct way.
Fight with each otherDon't know how to get on well with classmates.Make more friends and understand each other.
Don't like to studyPlay computer games too much.Play computer games just for a short time.
Get fatHave more pocket money to buy snacks.Don't like to do exercise.Use your pocket money to do something meaningful.Do exercise every day.
56.How many main problems are there in the survey?B
A.Six.B.Five.C.Four.D.Three.
57.What problems are caused by too much homework?C
A.Get fat.B.Fight with each other.
C.Feel stressed and get short sighted.D.Don't like to study.
58.If Simon is feeling stressed,he shouldB.
A.do much more homeworkB.make a plan for study and hobbies
C.buy some snacksD.ask for more pocket money
59.Peter doesn't like to study.Maybe heA.
A.plays too many computer gamesB.has no pocket money
C.gets fatter and fatterD.has lots of pocket money
60.D is a good way for students to stop fights.
A.Doing less homework B.Playing computer games
C.Buying more booksD.Learning how to make friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.请根据下列中文提示,介绍一下你的好朋友Amy,字数80左右.
1.她是一个文静和害羞的女孩,乐于助人,待人友善.
2.她喜欢蓝色的衣服,因为蓝色象征着平静和安宁.她穿蓝衣服很好看.
3.她有时候会感到压抑,因为她总是为一些事情担忧.
4.有一些朋友建议她穿红色的衣服,因为红色是一种强烈的颜色,象征着力量,能使Amy看上去更活跃,更加有活力.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.体育锻炼能强身健体,它与人的身体健康密切相关.请结合你的实际情况写一篇以"My favorite sport"为题,用英语写一篇短文.
内容要求:1.想想喜欢哪些体育项目.
  2.谈谈你喜欢的原因.
  3.说说自己的实际活动情况.
(词数:70词左右.)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-I always make mistakes in my pronunciation(发音).
-Well,                      .Practice more and you'll do it better.(  )
A.take it easyB.my pleasureC.I hope soD.by the way

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.Maybe more than any other people,Americans have come to depend on their cars.The family car has been a(36)B thing since the early twentieth century and it has (37)D Americans'life.Many people have (38)A outside of the large cities to the suburbs(郊区).Some Americans(39)C two hours a day or more intheir cars going to work and going home again.Cars have become the means of transportation (40)A most Americans for going shopping and going on holidays.
Americans used to like big cars,because gasoline(汽油) used not to be so(41)B.Recently,however,the (42)D of gasoline has increased. (43)D cars have become more popular.Also(44)B cars have become popular.Americans have bought large numbers of Japanese and German cars.They have bought cars from several(45)C countries,too.
36.A.specialB.commonC.traditionalD.bad
37.A.keptB.madeC.takenD.changed
38.A.movedB.stayedC.flownD.gone
39.A.costB.payC.spendD.take
40.A.forB.toC.atD.on
41.A.cheapB.expensiveC.highD.low
42.A.colourB.stationC.numberD.cost
43.A.BigB.ExpensiveC.CheapD.Small
44.A.AmericanB.foreignC.newD.old
45.A.the otherB.anotherC.otherD.Others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---You are late for school again.
---______________.(  )
A.I'm sad.B.Sorry.C.Thank you.D.Yes,I do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.--What do you think of your junior middle school life?
--I think it is colorful,__________ I am always busy.(  )
A.ifB.thoughC.whenD.until

查看答案和解析>>

同步练习册答案