【题目】 Do you have the experience of taking music lessons against your wishes?Perhaps you have complained about it because you thought it took you much playtime. But now you'd better thank your parents for their time and money spent on your musical training. A recent study suggests that music lessons can make children have better memories than their peers(同龄人).
The Canadian study showed that after one year of musical training,children did better on a memory test than those who didn't take music lessons.
The researchers made the children aged between 4 and 6 into two groups—one group of children took music lessons outside school,and the other didn't take any musical training. In one year,they took four tests in different times. The results showed brain development changes at least every four months.
The children taking music lessons not only did better in musical listening but also made faster progress in other ways,such as reading,writing,math and IQ.
People say music is the good medicine for a broken heart. Now it seems music can also help us to improve our memories. We are sure to find more and more in the wonderful world of music.
【1】You'd better thank your parents for their time and money spent on your musical training because ______.
A.you get well after you take music lessons
B.you will make faster progress in study
C.music can help you to improve your memories
D.music can make you stronger than others
【2】The researchers made one group of the children aged between 4 and 6 take music lessons for ______.
A.six monthsB.a year
C.two yearsD.three years
【3】The Canadian study showed that brain development changes ______.
A.at least every four months
B.twice half a year
C.once a month
D.four times a year
【4】According to the last paragraph,most people think music can make us ______.
A.happyB.worriedC.confidentD.sad
【5】What does the passage mainly tell us?
A.How to become cleverer.
B.How to sing a song well.
C.What to find in the wonderful world of music.
D.Music does us much good.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】A
【5】D
【解析】
文章大意:这是一篇教育文化类阅读,主要介绍最近的一项研究表明,音乐课能让孩子拥有比同龄人更好的记忆。人们说音乐是医治心灵创伤的良药,现在看来音乐也能帮助我们改善记忆力,我们一定会在美妙的音乐世界里找到更多的东西。
【1】细节理解题。根据第一段最后一句“A recent study suggests music lessons can make children have better memories than their peers (同龄人).”最近的一项研究表明,音乐课可以让孩子比同龄人有更好的记忆力。可知,你最好感谢父母花在音乐训练上的时间和金钱,因为音乐能帮助你提高记忆力。故答案为C。
【2】细节理解题。根据第四行“In one year,they took four tests in different times”一年里,他们在不同的时间做了四次测验。可知,应该是一年时间。故答案为B。
【3】细节理解题。根据第五行“The results showed brain (大脑) development changes at least every four months.”结果显示大脑发育至少每四个月发生一次变化。可知,应该是至少四个月。故答案为A。
【4】细节理解题。根据最后一段“People say music is the good medicine for a broken heart”人们说音乐是治疗心碎的良药。可知,音乐可以让我们开心。故答案为A。
【5】主旨大意题。根据最后一句“We are sure to find more and more in the wonderful world of music.”我们一定会在美妙的音乐世界里发现更多的东西。可知,短文主要介绍音乐对我们有好处。故答案为D。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。例如,第1小题,细节理解题。根据第四行“In one year,they took four tests in different times”一年里,他们在不同的时间做了四次测验。可知,应该是一年时间。故答案为B。先划关键词“In one year” 就容易找到答案了。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用括号内所给动词的适当形式填空。
【1】My hometown is in the ________(north) part of China.
【2】Among the four _________(season), I like spring best.
【3】It is important for us _________(learn) how to protect ourselves.
【4】Am I __________ (suppose) to wear school uniform to go to school?
【5】Tony is used to ________(go) to bed late.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意,用方框中所给词组的适当形式填空。
once in a while, shut off, depend on, plenty of, in time
【1】I think I shouldn't always ________________ my parents since I've grown up.
【2】There are ________________ vegetables in the market.
【3】He ________________ the washing machine after washing the clothes.
【4】________________, I don't like listening to loud music.
【5】You'd better review what you have learned____________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意和汉语提示完成单词
【1】The plane is _______(应该) to take off in an hour.
【2】Our car bowled along on the _______(平坦的) country road.
【3】The man became_______ (卡住) in the mud
【4】Who is more _______ (聪明), Lisa or Jill?
【5】I will play the piano. What will you_______(表演) in the Art Festival show?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语完成句子
【1】保护海洋生态系统食物链的平衡很重要。
It's very important to keep the balance of the ________ ________ in the ocean ecosystem.
【2】我们的行动会带来不同,并引领一个更好的未来。
Our actions can ________ ________ ________ and lead to a better future.
【3】他的中指在工作时不小心被机器切掉了。
His middle finger ________ accidentally ________ ________ while working.
【4】让我们拒绝鱼翅汤吧。因为保护鲨鱼就是保护我们自己。
Let's ________ ________ ________ shark fin soup because “to protect sharks is to protect ourselves”.
【5】听!贾森在练歌房里引吭高歌。
Listen! Jason is singing ________ ________ ________ ________ his voice in the singing hall.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据下列句子及所给的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的正确、完全形式(每空限填一词)
【1】All of these birthday foods may be different in different countries, but the i________ are the same.
【2】A true friend reaches for your hand and t________your heart.
【3】Some people think the stones can prevent illness and keep people healthy, but other people believe the stones have a medical p________.
【4】Don't stand a________the wall. It looks like it is going to fall.
【5】I would r________stay at home than go out for a walk.
【6】By reading English 30 minutes a day, you can learn more words and i________ your writing.
【7】Women sometimes have to make a c________between family and career.
【8】A________ is the eighth month of the year.
【9】His left leg was b________hurt after a serious traffic accident and he still can't walk now.
【10】The novel Wandering Earth which is w____by Liu Cixin is now very popular all over the world.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及汉语提示填写单词。
【1】You can put your toys in the ___________(空的) box.
【2】You shouldn't ___________(插) your chopsticks into the food.
【3】By reading this article,we can learn more about _________(礼仪).
【4】Would you __________(介意) opening the window?
【5】Don't ___________(指) at me with your finger!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及首字母提示填写单词。
【1】She wants to be an e _____________student to Australia.
【2】The old man loves his g _____________very much and he often buys gifts for her.
【3】Everyone else was invited e _____________me, and I don’t know why.
【4】On the first day, the coach driver taught us some b _____________skills about driving.
【5】Lin Yue has gradually g _____________used to the life here.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com