【题目】 With historical sites and beautiful beaches, the Beijing-Tianjin-Hebei area has keptattracting tourists from far and wide. Tourists can experience winter sports, hot springs, the teaand wine culture, as well as history and sightseeing. As Beijing has been worldwide popular, let's have a look at some of others.
| Tianjin Eye is a sky wheel built on a bridge over the Haihe River. It is 120 meters tall and one of the landmarks of Tianjin. It is the only sky wheel built above a bridge in the world. |
| Five Great Avenues(大道)lie in the south of downtown Tianjin. Along the sides of those avenues, there are more than 2,000 villas(别墅)in different western styles. |
| Mountain Resort(度假胜地)of Chengde was built for the royal(皇家的)families to spend the hot summer months. Compared with the Forbidden City, the resort is famous for its simple but beautiful style. |
| Beidaihe is well-known for its coastline and seaside attractions. The place is never too hot in summer nor too cold in winter. Visitors can have great fun tasting local snacks and seafood. |
【1】What can tourists experience in the Beijing-Tinnjin-l-lebei aveu?
A.Winter sports and hot springs.B.The ten and wine culture.
C.History and sightseeing.D.All of the above.
【2】What is Tianjin famous for?
A.Tianjin Eye and Haihe River. 13. Tinnjin Lye and Five Great Avenues.
C. Beidailie and Mountain Resort. D. Coastline and Forbidden City.
【3】Tony enjoys seaside activities but can't stand the Beat in summer. Which place would you advise him to visit?
A.Tianjin Eye.B.Beidnihe.
C.Mountain Resort of Chengde.D.Five Great Avenues.
【4】Where does the passage probably come from?
A.A travel guide.B.A science magazine.
C.A story book.D.A film poster.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】A
【解析】
文章大意:短文主要向人们介绍了京津冀地区的旅游胜地。
【1】细节理解题。根据文中Tourists can experience winter sports, hot springs, the tea and wine culture, as well as history and sightseeing. 可知,游客可以体验冬季运动,温泉,品茶和酒文化,以及历史和风光,故答案为D。
【2】细节理解题。根据文中Tianjin Eye is a sky wheel built on a bridge over the Haihe River. It is 120 meters tall and one of the landmarks of Tianjin. 可知天津眼是天津的地标;Five Great Avenues(大道)lie in the south of downtown Tianjin. Along the sides of those avenues, there are more than 2,000 villas(别墅)in different western styles. 可知五大街也因为不同风格的西式别墅而著名。故答案为B。
【3】推理判断题。根据文中Beidaihe is well-known for its coastline and seaside attractions. The place is never too hot in summer nor too cold in winter. 可知北戴河因海滨而著名,同时夏季不热,冬季不冷,所以适合Tony,故答案为B。
【4】主旨大意题。根据文中开头With historical sites and beautiful beaches, the Beijing-Tianjin-Hebei area has kept attracting tourists from far and wide. 可知这篇材料是旅游广告题材的,故答案为A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从方框内选择恰当的句子填入文中空白处,使短文完整、通顺。
Sydney(悉尼)is in the east of Australia. 【1】_______ It’s famous for its Opera House and the Sydney Harbor Bridge. The weather is warm. The temperature is about 12 degrees in winter. And it is about 35 degrees in summer. It has beautiful beaches and many parks.
【2】____ You can see many visitors in the park from different countries. It’s quite a popular park. The only way to see this park is by going “bush(荒野小路)”. Then you could find some nice gravel(砂砾)roads. 【3】_____ Of course you will need to travel with food and water. To see a small part of the mountains, you need some days, because there are many roads to get to the Blue Mountains.
Sydney has many beautiful beaches. 【4】_____ They are Bondi and Manly. Bondi has a nice street with many shops and restaurants. Parking is not hard in the place. Manly is a great beach to go to. If you want to go there, you can take a boat. It’s a cheap and great way to see the Sydney harbor. 【5】____If you are going to visit Sydney, I hope you will enjoy it.
![]()
A. The roads can take you to the Blue Mountains. B. It is a lively city. C. Two of them are quite famous. D. It will take you about 30 minutes. E. In the west of Sydney, there is a big park called the Blue Mountains. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2014宜宾】Do you know the man____ ___ saved five people in the fire?
A. who B. it C. when D. whom
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2013湖北黄石】This is the school _______ we visited last year.
A. that B. where C. who D. whose
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
What will you do with a huge bag of waste when you see the four waste bins in your community(社区)? They are "Wet", "Dry", "Recyclable" and "Harmful".
Many people know the importance of waste sorting, but they just don't know what falls into which kind. This makes it seem a little time-taking and difficult.
As a pioneer city, Shenzhen is also taking steps to encourage people to do waste sorting. Not only has the government tried hard to tell the public about the different four kinds of waste through posters and media, but also it is going to give prizes to people across the city. The total prize is 62.5 million yuan. As long as they take part in waste sorting, everyone has a chance to get the money. The purpose is to help people form a green idea of thinking of waste sorting as a good behavior.
Take Meilin No. 1 Village as an example. After several months of efforts, most people there can now sort out kitchen waste before throwing it out between 7 p.m. and 9 p.m. each day at proper places. The amount of sorted kitchen waste has increased from several hundred kilograms to about two tons.
【1】Which waste is NOT mentioned in the passage?
A.Wet waste.B.Harmful waste.
C.Dry waste.D.Plastic waste.
【2】What can we learn about waste sorting according to Paragraph 2?
A.Many people are against it.B.People know how to do it.
C.It's not important to do so.D.It's not easy and takes time.
【3】Why does Shenzhen give prizes to people for doing waste sorting?
A.To make people rich.B.To make people happy.
C.To help form a green idea.D.To help people live longer.
【4】What can we infer(推断)from the last paragraph about Meilin No. 1 Village?
A.All the people there can sort out kitchen waste now.
B.It has set a good example for us in waste sorting.
C.It did very badly to make more waste than before.
D.All the people there throw rubbish between 7 pm and 9 pm.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】看图完成答句, 一空一词(含缩写词)。
![]()
【1】Are Lisa and Jim talking by QQ?
No, they are talking the .
【2】What's Jim doing while he is talking?
He is .
【3】What's Lisa doing?
She dinner.
【4】What's the weather like in Jim's place?
It's and it's very outside.
【5】What's the season in Lisa's place and how's the weather?
It's and the weather is .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Our music teacher is a beautiful girl. She is like a sister _____us.
A. for B. at C. to D. in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Can't decide what you want to be when you grow up? Well, now you can try out one or all your dream jobs in a day, at a theme park called Wannado City (理想城). The best part is you don't have to get any special training or go to school.
Wannado City is located in Florida (佛罗里达州), America. It is a large theme park. In the park, everything is just like the real world except that it is run by kids. The doctors, actors/actresses, teachers and policemen are all under the age of 15. With over 120 jobs to choose from, kids can be almost anything they want to be!
When they go inside the city, each kid gets some money. They can also make more money by getting jobs. In this world, jobs are easy to find and money is easy to make.
After a hard day’s “work”, kids can take the roller-coaster (过山车) and then have dinner.
While kids are being “grown-ups”, parents can either watch their kids do the jobs, or even play the role of normal people. Can you imagine your dad a traffic ticket? That sure sounds like fun!
(注:wanna do = want to do 是口语用法)
【1】Wannado City is ________.
A.a big city in AmericaB.a park full of pop stars
C.a theme parkD.a small town in America
【2】What’s so special about Wannado City?
A.It is run by kidsB.It is run by old people
C.There’re no people living in it.D.Policemen can’t give people traffic tickets.
【3】What can kids do in Wannado City?
① Taking the roller-coaster. ② Trying out their dream jobs.
③ Taking classes. ④ Getting some sleep
A.①③B.①②C.②③D.③④
【4】What can parents do in Wannado City?
A.They can make money.
B.They can help their kids get jobs.
C.They can work as doctors.
D.They can watch their kids do the jobs.
【5】The article may come from ________ .
A.a job report
B.a film guide
C.a travel guide
D.a famous story
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com