精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.What are most 15-year-old boys doing?Going to school,playing sports with 
friends and doing their homework.But life is much more colorful for the young
TFBOYS members.
TFBOYS is a singer's group started in 2013.Its full name is The Fighting Boys.
It has three members,Wang Junkai,Wang Yuan and Yi Yangqianxi.Wang Junkai,the group leader,is 16years old.The other two boys are both 15years old.When most boys of their age are spending their whole day in the classroom,the three young singers present(展示) themselves to thousands of people.They have made three albums and won two singing awards.Now the three boys are among the most popular teenage stars in the country.
Many people are interested in TFBOYS.After all,its members are still junior high school students.During the week they study at school with their classmates.On weekends and holidays they have singing class,dancing class and other training.In fans'eyes,the group has a healthy and friendly image.Most of their fans are also teenagers."We are of similar age,"teens say,"they are friendly to us and we love their songs!"
41.How many members are there in theTFBOYS?B
A.Two.B.three.C.Four.
42.Which boy is the group leader of TFBOYS?A
A.Wang Junkai.B.Wang Yuan.C.Yi Yangqianxi.
43.According to Paragraph 3,many people are interested in TFBOYS becauseA.
A.their friendly and healthy image
B.their songs are wonderful
C.they are junior high school students
44.We know life isCfor the TFBOYS members according to the passage.
A.hard                  B.happy        C.colorful
45.Which of the following is TRUE about TFBOYS according to the passage?B
A.The three boys are of the same age.
B.Most of the three boys'fans are also teenagers.
C.The three boys won three singing awards.

分析 文章大意:本文介绍了歌手组合TF boys.讲述了组合名字的由来、成员的组成、现在取得的成就以及他们被青少年喜欢的原因等等.

解答 41-45:BAACB
41题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段It has three members,Wang Junkai,Wang Yuan and Yi Yangqianxi可知 有三名成员,故答案B
42题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段Wang Junkai,the group leader,is 16years old可知王俊凯是队长,故答案A
43题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段In fans'eyes,the group has a healthy and friendly image.Most of their fans are also teenagers."We are of similar age,"teens say,"they are friendly to us and we love their songs!"可知在粉丝眼中,团队中有一个健康的、友好的形象.大部分的粉丝也是青少年."我们有相同的年龄,"少年说,"他们对我们很友好,我们喜欢他们的歌!"故答案A
44题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段But life is much more colorful for the youngTFBOYS members.可知TFBOYs的生活是丰富多彩的,故答案C
45题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段Most of their fans are also teenagers可知他们的大部分的粉丝也是年轻人,故答案B

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6._____ important for us to follow the rules.(  )
A.It'sB.This isC.That'sD.Its

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.假如你是Dave,昨天你收到了你的好朋友Jim的邮件,Jim 在邮件中向你倾诉了他的烦恼:
1.父母不了解自己,并且偷看自己的日记,于是他同父母吵架;
2.自己喜欢踢足球,但是花费时间太多,以至于成绩下降,感觉非常苦恼;
3.晚上熬夜写作业,第二天早上上课非常困.
请你根据Jim在邮件中提及的问题,回复一封邮件给他提一些建议.
注意;开头和结尾已给出,不计入总词数.词数:90词左右
Dear Jim,
I'm glad to hear from you and I'm sorry to hear that you're in trouble with your parents and study.
                                                             
Good luck!
Yours
Dave.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.I was told that Apple Pay is one of thesafest(最安全的)way to pay on the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.He always plays ______chess with his grandpa.(  )
A.theB./C.aD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.-This test is too difficult for most of the students.
-You are right.As youexpected (预料),one third of them failed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---How long can I keep the book?
---I'm afraid you ________ return it within two days.(  )
A.mustB.mustn'tC.canD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:What do you want to be after graduation?
B:(91)C
A:A doctor?(92)F
B:Because it's interesting and useful.
A:(93)G
B:No,I don't think so.It's hard work and there are a lot of things to learn.
A:How do you know that?
B:(94)EAnd she works very hard.
A:Are you sure you can be a good doctor?
B:Yes,(95)BI'll go to college and do my best to learn a lot about medicine.I'll help others in trouble.
A:You are great.Keep trying!Where there is a will,there is a way.
B:Thank you very much.

A.I know that from the stories on TV and in the books.
B.I'm quite sure.
C.I want to be a doctor.
D.Do you think it is hard work?
E.My mother works in the hospital.
F.Why do you want to be a doctor?
G.Do you think it is easy to help other people?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.我妈妈特地为我买了礼物.(way)
My motherwent out of her way to buy me a present.

查看答案和解析>>

同步练习册答案