【题目】短文填空。
There was once an old man who had four sons. He wanted his sons to learn not to judge(判断)things too q 【1】 . So he sent them, in turn, to go and look at a pear tree far away.
The first son went in the winter, the second in the spring, the third in the summer, and the youngest son in the f 【2】 .
When the sons had all gone and come back, the old man called them together and asked them to d 【3】 what they had seen.
The first son said that the tree was ugly and bald, but the second son said no---the tree was covered w 【4】 green buds (花蕾). The third son shook his head and said that the tree was f 【5】 of flowers, and smelled so sweet, looked so beautiful that he thought it was the most wonderful thing he had e 【6】 seen.
The youngest son didn’t a 【7】 with all his brothers. He said that there were so many fruits on it.
The old man then e 【8】 to his son that they were all right, b 【9】 they had each seen only one season in the tree’s life. He told them not to judge a life by one difficult season.
If you give up when it’s winter, you will miss the hope of your spring, the b 【10】 of your summer, and the harvest (丰收) of your autumn.
![]()
【答案】
【1】quickly
【2】fall
【3】describe
【4】with
【5】full
【6】ever
【7】agree
【8】explained
【9】but
【10】beauty
【解析】
试题分析:故事讲述一位老人在冬,春夏秋四个季节派出四个儿子到遥远的地方去观看一棵梨树。回来之后,儿子们分别描述了各自的见闻。由此老人告诫儿子们要学会全面正确的去对待一份人生,而不是仅凭一段艰难时节就轻易对人生做出判断。
【1】句意:他想让他的孩子们学会不要对事物快速地做出草率的判断。副词修饰动词,依据句意,故答案填quickly。
【2】句意:第一个儿子冬天去,第二个春天,第三个夏天,第四个秋天。上文提到他让他的儿子们轮流去。依据首字母,故答案填fall。
【3】句意:当他的儿子们回来时,他把他们一起叫来,让他们描述所看到的。老人派出儿子的目的是让他们学会观察,做出判断。依据句意及首字母,故答案填describe。
【4】句意:但是第二个儿子不同意老大的看法,他说树上长满了绿色的花蕾。be covered with为固定词组,意思是:被……所覆盖。依据句意及首字母,故答案填with。
【5】句意:第三个儿子坚称那棵树已经开满了既香甜又漂亮的鲜花。be full of 充满,盛满的意思。依据句意及首字母,故答案填full。
【6】句意:他认为那是他曾经看过的最美好的东西。此句是一个过去完成时态,ever曾经,用于完成时态,依据首字母,故答案为ever。
【7】句意:最小的儿子不同意三个哥哥的说法。他们选择的时节不同,看到的当然都不一样。agree with sb.同意某人的观点。依据句意及首字母,故答案填agree。
【8】句意:这位老人向他的儿子们解释说他们都是对的。依据后面的内容可知,老人是向孩子们解释为什么他们看到的不一样。时态是过去时。故答案为explained。
【9】句意:但是他们各自所看到的只是一棵树生长的一个时节。依据句意可知,此次表转折关系,故答案为but.
【10】句意:如果你在冬天放弃,你将错过充满希望的的春天,美丽的夏天,收获的冬天。此处缺少名词,依据句意及首字母,故答案填beauty。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解 阅读下面的短文,然后根据短文内容选择最佳答案。
![]()
![]()
![]()
【1】 Besides your picture, you must write about ____________.
A. why you like the place so much
B. why drawing is your favorite hobby
C. whether you think you can win
D. when you started learning to draw
【2】According to the ad, all winners can get ___________.
A. a $100 prize B. a $70 priz
C. a favorite place in school D. their pictures on show
【3】The competition is organized by ___________.
A. an Art teacher B. LCPS Art Department
C. the headmaster D. Lucky Books & Stationery
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2013广东】Again and again the doctor ______ the crying baby girl, but he couldn’t find out what was wrong with her.
A. looked over B. looked after
C. looked for D. looked out
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2014年江苏省无锡市中考】It’s not the right time to argue about who should be blamed.
We’d better and find a way out as soon as possible.
A.stay up B.give up
C.calm down D.look down
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Why are you in such a hurry, Mike?
—There ____________ an NBA basketball game in ten minutes.
A. will have B. will be
C. is going to have D. are going to be
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】补全对话
A: Hello, Betty. ?
B: Hello, Tony. Our classroom is really big. There are 46 students in my class. ?
A: There are 45 students in my class.
B: ?
A: Yes, there are two maps on the wall, a map of the world and a map of China.
B: ?
A: No, there isn't a TV in our classroom. Bu t there is a computer.
B: ?
A: It's on the teacher's desk. Oh, it's time for class(该上课了). Let's go. Bye.
B: Bye.![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
![]()
A sandstorm is a n【1】disaster. It very often happens in the desert( 沙 漠 ). A sandstorm is l【2】 a snowstorm. They can happen in towns or villages. Sandstorms and snowstorms both cause a lot of t【3】 for people. In sandstorms, the wind c【4】 the sand. Unlike other disasters, some sandstorms come with a warning(警告 ), but other disasters come w【5】 any warnings. If you see that the clouds have a dark, brown color, it means there is going to be a sandstorm.
I【6】 there is no rain for a long time, sandstorms may happen. When there are sandstorms in cities, there will be no planes in the sky. It would be dangerous for the pilot to fly the plane because he cannot see c【7】 . There would also be more traffic accidents in the street. The sky is grey and people cannot see very f【8】 .
There are many deserts in Africa and Asia. Sandstorms may happen in these places more o【9】 than in Europe. People can stop sandstorms by p【10】 trees.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容从方框中选择恰当的单词填空,使短文完整、通顺,有的需要变换形式。 (短文由Unit 2的课文改写而来)
friend, customer, or, game, search |
Jack and his father use a computer at home. His father is a manager and often talks to his He also checks the times of trains, makes travel plans and buys tickets. Jack listens to music watches movies.
Alice only uses the computer at school. She for information, does her homework, checks her email and talks with her in Australia. Mike uses the computer at home on Sundays. He sends email. And he plays computer (5) too.![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,根据其内容回答文后各个小题。
Alice in Wonderland
Chapter 2
Alice was not hurt, so she jumped to her feet in a moment. She looked up, and found the White Rabbit was still in sight. She was close behind it when she turned the comer, but the Rabbit was no longer to be seen. She found herself in a long, low hall.
There were doors all around the hall, but they were all locked.
Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.
Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key, and Alice's first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.
But, alas! Either the locks were too large, or the key was too small. However, on the second time round, she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door.
She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!
【1】The hall where Alice stayed is___________.
A. long and low B. big and high C. wide and low D. big and wide
【2】What did Alice want to do when she got to the hall?
A. She wanted to know how to get some food
B. She wanted to know where her sister was
C. She wanted to find out how to get out again
D. She wanted to meet the Rabbit
【3】Where did Alice find the tiny golden key?
![]()
![]()
![]()
![]()
A. B. C. D.
【4】How did Alice feel when the gold key fitted into a lock?
A. Tired B. Shocked C. Happy D. Interested
【5】Which is TRUE according to the passage?
A. Alice had never seen the White Rabbit before she got to the hall
B. Some of the doors around the hall were locked
C. Alice noticed the little door as soon as she entered the hall
D. The passage is from Alice in Wonderland.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com