精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Mr. Hunt came from a poor family. He had three brothers and two sisters. His father worked hard but wasn’t paid much. And his mother did all the housework at home. They were both able but they couldn’t get enough money for their family.

Mr. Hunt was in school for only three years and he had to stop to help his parents though he was good at his lessons. When he was sixteen, he came to the city and began to work in a small factory. He learned from an old worker and became a skilled worker. The old worker liked him and married his daughter to him. The young man did not have his own house and had to live with his parents-in-law. His mother-in-law always thought he was poor and often chattered. So the young man tried to save everything and hoped to have his own house.

It was one fine Sunday. The old woman wanted to have a picnic on the top of the hill. She told Mr. Hunt to drive her car. But sometimes she told him to turn left and sometimes to turn right. The young man had to listen to her. At a crossing the lights were red but she made him turn left. The policeman stopped them and told the young man to give his license to him.

“If I did wrong, sir,” said Mr. Hunt, “It was my mother-in-law’s fault(过错). She was driving the car though she sat behind me!”

选择正确答案

【1】The Hunts were poor because _______________.

A. they were lazy

B. they were too weak to work

C. they couldn’t make enough money

D. they were not strong

【2】Mr. Hunt left the school because ______________.

A. he didn’t like studying

B. his family was poor

C. he wasn’t clever

D. he hoped to stay at home

【3】 ______________, so the old man married his daughter to him.

A. Mr. Hunt became a skilled worker

B. Mr. Hunt was friendly to him

C. Mr. Hunt was paid much in the factory

D. Mr. Hunt worked for six years there

【4】 The old woman was _________ to Mr. Hunt.

A. good B. bad C. friendly D. helpful

【5】Which of the following is wrong?

A. The old woman herself drove the car that day.

B. It was the old woman’s fault.

C. Mr. Hunt disliked his mother-in-law.

D. The old woman told Mr. Hunt to run the red lights.

【答案】

【1】C

【2】B

【3】A

【4】B

【5】A

解析】

试题分析:这篇短文讲述了Hunt先生的生活情况,他来自一个贫穷的家庭,辍学后去了一个工厂跟一个老工人学习,老工人还把自己的女儿嫁给了她。但是Hunt先生的岳母不喜欢他,总是找茬。一次他们去野餐的时候,在路上闯红灯被警察抓住了。

【1】C细节理解题。根据短文第一段中Mr. Hunt came from a poor family. …They were both able but they couldn’t get enough money for their family.可知,Hunt先生来自一个贫穷的家庭,他的家人都很有能力,但是却赚不到足够的钱,所以Hunt一家非常的穷。由此可知选C。

【2】B 推理判断题。根据短文第二段中Mr. Hunt was in school for only three years and he had to stop to help his parents though he was good at his lessons.可知,Hunt先生只上了三年学就退学了,因为他必须帮助父母。由此我们可以推断,Hunt先生因为家庭贫困而辍学。故选B。

【3】A 细节理解题。根据短文中He learned from an old worker and became a skilled worker. The old worker liked him and married his daughter to him可知,Hunt先生在一个工厂里跟一个老工人学习,成为了一个技术工人,那个老工人非常喜欢他,并把他的女儿嫁给了他。由此可知选A。

【4】B 推理判断题。根据短文第二段中His mother-in-law always thought he was poor and often chattered.以及下面两段的内容可知,Hunt先生的岳母嫌弃他穷,对他非常不好。故选B。

【5】A 推理判断题。根据短文最后两段的意思可知,Hunt先生在开车的时候,他的岳母老是在后面指挥他,向左转,向右转,还让他闯红灯。所以Hunt先生就对警察说是他的岳母在开车。故A不符合文意,选A。B、C和D选项都符合文意。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】动词填空

1He knew that 365 days ____________(make) a year.

2Tom together with his wife and children ________(get) ready for their winter holiday these days.

3The teacher looked at Tom’s works without __________. (nod)

4There __________ ( not be ) little rubbish after they try the new way in two months is there ?

5It’s important for us ( protect ) the earth.

6The doctors asked my father _______ (not smoke) any more.

7Each of us___ to the teacher’s question but nobody was right. (reply)

8__________ (give) your seat on the bus to someone in need is polite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读表达

阅读下面的短文并用英语回答问题,将答案写在答题卷上标有题号的横线上。

More and more children play computer games for a long time. Most parents feel quite worried about that. But in fact, not all games are bad for kids.

There is a popular game called Mole Manor(摩尔庄园) on line now. In this game, it is a world of the kids. Children can do what they want to do there. They can buy what they want and even the pets. Almost every player has one or two pets called Lam. The players can buy something for Lam and they also want to give them some food to eat. Sometimes kids must wash their pets to keep them clean. At that time, they are the parents themselves. That helps them know how much their parents do for them. There are many other games for kids in Mole Manor. Kids can be a policeman here. They can also be a teacher to help the Lams to learn more.

Get the kids to play for only half an hour on line. Don’t hate all computer games and you can be a good parent.

【1】What is the name of the pet in Mole Manor ?

【2】 Why do kids like playing Mole Manor ?

【3】Would you like your child to play the game Mole Manor ? Why or why not ?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意、中文提示或英文释义,写出句中所缺单词,使句子通顺。

【1】I am going to ___________ (be) a doctor when I grow up.

【2】 (final) drink the banana milk shake.

【3】Here is a way __________(make)turkey.

【4】Jenny will help me ________(organize) the school trip.

【5】All of them were ________(surprise) at the news.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句意填词 用括号内所给词的适当形式填空,使句意完整。

【1】 I like singing so I want to j_________ the music club.

【2】What time does your brother u____________ do her homework ?

【3】 It’s about five k______________ from my home to the park .

【4】 I don’t like lions because they are too s_____________.

【5】Tom’s mother is s____________ in the shop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意用所给单词的适当形式填空。

【1】It is to (庆祝) the birth of Jesus Christ.

2】All the guests have been (提供) with food and drinks.

3】Yangyang was caught in the rain and had a high (体温).

4】Would you like to (倾倒) some milk into the glass?

5 (mix) with 5 kinds of fruits, the dish tastes very special.

6 (最后), we got the box out of the door.

7】Folk was first created in a (传统的) style, and has strong local color.

8 We often see the buildings (shake) when the earthquake happens.

【小9】Please give me two_________(cup) of tea.

【10】I’d love to drink some _________(yogurt).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用括号内所给词的的正确形式填空

【1】She often ___________(mix) up some homey and water to drink.

【2】My mother is ______(cut) up bananas to make fruit salad.

【3】She enjoys _________(make) an apple milk shake.

【4】_____(final), they made a banana milk shake successfully.

【5】How much are the __________(sandwich)?

【6】____(not) sleep too late. It’s bad for your health.

【7】How many ______(cup) of yogurt do you need ?

【8】There’s no need ________(worry) about his study.

【9】_____(turn) off the lights when you leave the room.

【10】How many ________ (teacher) are there in your school?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意、开头字母或英文提示, 写出句中所缺单词,使句子通顺。

【1】Please a______ my invitation.

【2】]Tom______(can)come to my party because he is ill.

【3】Thank you for______(invite)me.

【4】We should study very hard on w______,when others have a rest.

【5】I'm looking forward to ______(hear) from you soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用所给单词的正确形式填空。

【1】The students will go to the beach if it (rain) this weekend.

【2】If he (have) a basketball, he will play it everyday.

【3】I don’t know if Gina (like) apples.

【4】The teacher (not let) you in if you wear jeans to the party.

【5】 I think I (take) the bus to school tomorrow.

查看答案和解析>>

同步练习册答案