精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.All over the world the need for more laptops and computers increases each year.Networks have been part of our life.Probably everyone with a portable device (移动设备)has once logged on to a public WiFi network without paying for it,while they are having a coffee,on a train,in a shopping mall or at a hotel.However,is this kind of public WiFi network safe?
Some networks are better protected than others because encryption (加密)methods are used.Therefore,they are safer than others.But a survey in 2015 showed that more than 950 million records were not protected,including addresses,emails,birth dates,phone numbers,passwords and so on.These open WiFi networks are really not safe,because it is very easy for hackers (黑客) to break into the operating system and get people's private information.
Most smartphones and laptops,by themselves,search and connect to WiFi networks.They usually prefer a network with a connection that has been used before.Hackers'devices are able to record these searches and look like the trusted WiFi networks.When these smartphones and laptops log on to the networks which are not real,hackers can easily steal their private information.
So next time,when we want to use our laptops or our smartphones in public places which offer free WiFi networks,please think it twice or take safe measures before using them.

42.Why do people like to go log on to a public WiFi network?C
A.Because it can provide useful information.
B.Because the owner of the network is polite.
C.Because it is free.
D.Because it is safe.
43.We can learn from the passage thatA
A.not all the public WiFi networks are safe
B.none of the public WiFi networks is safe
C.in 2015more than 950million records were protected
D.there is no way to protect our private information
44.Hackers would probably get the following EXCEPTDwhen we connect our laptops or smartphones to a public WiFi network.
A.our birth dates 
B.our passwords
C.our phone numbers 
D.our smartphones
45.Which of the following can be the best title of this passage?B
A.Don't Use Public WiFi Networks
B.Why the Public WiFi Networks a Possible Danger
C.We Needn't Protect Our Private Information
D.Why Hackers Break into the Operating System.

分析 本文讲述了公共wifi网络的安全问题.越来越多的人使用移动设备,因此他们可以随时随地地使用,随时连接上公共wifi,然而网络安全也需重视.黑客能够得知用户经常连接的网点,用相似的名称"伪装"成用户经常连接的网络,盗取用户信息--包括地址、邮箱、生日、电话号码、密码等,损害用户的利益.

解答 CADB
42.C   推理判断题.由第一段句子Probably everyone with a portable device (移动设备)has once logged on to a public WiFi network without paying for it,中的without paying for it可以推测出原因--因为免费.因此答案为C.
43.A  推理判断题.B项可以从第二段的第一句和第二句话Some networks are better protected than others because encryption (加密)methods are used及Therefore,they are safer than others得出,有一些是安全的,因为加密了.C项也可从句子But a survey in 2015 showed that more than 950 million records were not protected,得知是错误的,是没有被保护,而不是"被保护了";D项可从第二段第一句了解保护措施Some networks are better protected than others because encryption (加密)methods are used,加密可以保护网络安全.故只有A的说法正确.故选A
44.D 细节理解题.根据题目要求可知,本题要求解答黑客可以获取哪些信息,这个内容可以在原文第二段找到,…including addresses,emails,birth dales,phone numbers,passwords and so on.D项不符合,D项不属于信息的范畴.故选D
45.B  内容归纳题.概括本文内容可知,全文主要讲的是公共网络的安全问题,同义的句子为B--为什么公共wifi可能很危险?因此答案为B.

点评 解答此类题,需根据题意,采取不同的解答技巧,比如,如果是"细节题",就着重在文中搜寻相关的细节,如果是"推理题",便要联系相关语句进行推理判断.只有掌握了相关的答题技巧,才能在作答中节约时间,并且准确作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Is this kind of digital cameraavailable in the nearest supermarket?(可获得的)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6."Whatever(无论何事)happens,I'll look after my father well."The Most Beautiful Filial Child(最美孝心少年)Liang Weiyue said.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---Could you please tell me _______?
---OK.I will go to Beijing next week.(  )
A.where will you goB.how you will go to Beijing
C.when you will go to BeijingD.why will you go to Beijing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.This kind of sweater is tooexpensive/dear.I want to buy a cheap one.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We must protect plants because they are friends of____.(  )
A.weB.usC.ourD.ours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Where is Maotai__________?
-In Guizhou China.(  )
A.made ofB.made fromC.made inD.made by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Could you tell me    ?
-Every four years.The 24th will take place in China in 2022.(  )
A.how long the Winter Olympic Games last
B.how long do the Winter Olympic Games last
C.how often are the Winter Olympic Games held
D.how often the Winter Olympic Games are held

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Let'stake part in all kinds of green activities to protect our environment.( 参加 )

查看答案和解析>>

同步练习册答案