精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.You can never tell exactly when and where an earthquake may happen,so it is important to take steps to prepare now.You'd better prepare some supplies for your home,workplace,and car.
1Water.
A person needs at least 1/2gallon of water every day just for drinking.Store at least 1gallon of water per(每) person per day and be prepared for a 72-hour period.It is suggested that you buy bottled water and do not open it until you need to use it.Also,do check the"use by"date(日期).
2Food.
It's always a practical idea to keep a supply of non-perishable(不易腐烂的) food on hand.Have an enough supply of canned(罐装的) food,powdered milk,dried fruits,non-salted nuts and canned juices for at least 72hours.
3Flashlights(手电筒) and spare batteries(电池).
Keep a flashlight beside your bed,at your place of work,and in your car.Do not use matches or candles after an earthquake because it will be very dangerous if there is any gas leaks(泄露).
Prepare a battery-powered radio and spare batteries.Most telephones will be out of order,so radios will be your best source of information.
4Clothes.
If you live in a cold place,you must think about warmth.You might not have heat after an earthquake.Think about your clothing and bedding supplies.
56.Why should people prepare themselves for an earthquake?C
A.Because earthquakes can be known before they happen.
B.Because it's people's daily work to prepare the earthquakes.
C.Because earthquakes take place without warning.
D.Because earthquakes usually may happen suddenly.
57.You should prepare all of the following exceptD.
A.dried fruits
B. canned juices
C. powdered milk
D. fresh vegetables
58.Which one is right according to the passage?B
A.clothes are used to protect your head
B.Not matches but flashlights are first used after earthquakes
C.we need to prepare some supplies only at home
D.a telephone is the most important prepared thing
59.If you live in a cold place,you should prepareA.
A.some warm clothes and bedding supplies
B.some hot water
C.more food
D.some flashlights
60.Which would be the best title of this passage?C
A.Safety first
B.Something to buy
C.Get prepared for an earthquake
D.Take good care of yourself.

分析 你永远不会知道下一次地震将会在何时发生在何地,因此我们需要提前准备,你最好准备下面的这些物品:
1、水:每个人一天光喝水就要喝掉1.5加仑,因此准备能够维持每个人72小时所需的水.最简便的方法就是买瓶装水,不要打开,等到你需要的时候在喝,前提要注意保质期;
2、食物:在手头上储存一些不易腐烂的食物,例如罐装食品.
3、手电筒和备用电池:在你的床边及工位上准备一个手电筒. 地震的时候千万不要使用火柴或蜡烛,因为地震可能会导致燃气泄漏.
准备一个电池供电的收音机以及备用电池,手机在地震后通常不能使用,因此无线电收音机是你获取信息最好的途径.
4、衣服

解答 56.C.细节理解题.根据You can never tell exactly when and where an earthquake may happen,so it is important to take steps to prepare now.可知,我们需要为地震做准备,原因就是我们不知道地震会在何时在何地发生,也就是说地震的发生是没有任何征兆和预警的,因此答案为C.Because earthquakes take place without warning.
57.D.细节理解题.根据It's always a practical idea to keep a supply of non-perishable(不易腐烂的) food on hand.Have an enough supply of canned(罐装的) food,powdered milk,dried fruits,non-salted nuts and canned juices for at least 72hours.可知,为地震准备的食物应该是不易腐烂的视频,例如句子中提到的罐装食品、奶粉(powered milk)、脱水水果(dried fruits)等,而选项中的fresh vegetables表示新鲜蔬菜,这个是非常容易腐败的,因此该题的答案为D.
58.B.推理判断题.根据You might not have heat after an earthquake.Think about your clothing and bedding supplies.可知,准备的衣服是用来取暖的,并不是用来保护头的,因此A错误;根据Do not use matches or candles after an earthquake because it will be very dangerous if there is any gas leaks(泄露).可知,地震的时候可能会发生燃气泄漏,因此千万不要用火柴和蜡烛,因此B正确;根据You'd better prepare some supplies for your home,workplace,and car.可知,我们不仅要在家中为地震做准备,在公司、汽车中都需要准备,因此C错误;根据Most telephones will be out of order,so radios will be your best source of information.可知,地震发生后,大部分手机都不能用了,因此获得信息最好的方法是无线电收音机,D错误;
59.A.细节理解题.根据If you live in a cold place,you must think about warmth.可知,如果你住在一个寒冷的地方,你最需要想的就是保暖,随后提到Think about your clothing and bedding supplies.也就是准备衣服和床上用品,因此该题的答案为A.some warm clothes and bedding supplies
60.C.文章主旨题.文章的大部分内容介绍的是你需要为地震准备些什么,包括水、食物、衣物等,因此该文章的主旨就是为地震做准备,即C.Get prepared for an earthquake

点评 本文是一篇科普类文章.向读者介绍在地震来临之前我们应该准备些什么.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.-Can I go to the concert with you tomorrow,Mum?
-Of course,if all your homeworkis done(do) by noon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.The Art Festival in our school every year usuallyincludes(include) a talk,a party and some shows.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.I don't like doing homework at weekends.I like watching TV at weekends.(合并成一句)
I like watching TVinsteadofdoing homework at weekends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I just don't know _____ myself.(  )
A.to buy what forB.what to buy forC.what to buy toD.to buy what to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Monarch butterflies from eastern Canada make the most amazing journey in the insect world.Each year,this butterfly travels about 3000miles to its winter home in central Mexico.How can it fly so far?And why does it make this long and dangerous trip?Scientists still don't have an answer.
For many years,people in Mexico wondered where the orange-and-black butterflies came from every winter.Then,in 1937,a scientist started to follow and study the butterflies.For the next 20years,he discovered that one butterfly started its journey in Canada.Four months later,it arrived in Mexico.
The length of the butterflies finds their way back to the same place?Another amazing thing is that the butterflies always return to the same area in central Mexico.
How do the butterflies find their way back to the same place?This is an interesting question because only every fourth generation(一代)makes the trip south.In other words,the butterfly that travels to Mexico this year is the great-great-grandchild of the butterfly that traveled there last year.
Each year,four generations of a Monarch butterfly family are born.Each generation of the family has a very different life.The first generation is born in the south in late April.It slowly moves north,reproduces,and then dies.On the trip north,two more generations are born,reproduce,and die.Each of these generations of butterflies is born.This generation has a much longer life.It lives for about eight months.This generation of butterflies makes the amazing journey back to the winter home of its great-great-grandparents.The butterflies spend the winter there,and in the spring they reproduce and then die.Their offspring will be the first generation of the next circle of life.
Today,people are still studying the Monarch butterfly.But they are not clear about everything.
31.How long did it take the scientist to find out that monarch butterflies came from Canada?D
A.eight months         
B.four months       
C.five weeks        
D.20years
32.We know that theA generation of Monarch butterflies travels back to central Mexico.
A.fourth              
B.second            
C.third             
D.first
33.The underlined word"offspring"in paragraph 5meansC.
A.seasons            
B.butterflies          
C.children          
D.parents
34.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Monarch butterflies spend winter in eastern Canada.
B.The four generations have the same length of life.
C.Some generations die on the way north to Canada.
D.Scientists are clear about everything of the butterflies
35.What is the best title of this passage?B
A.Family of Monarch butterflies.
B.Mystery of Monarch butterflies.
C.Monarch butterflies'birthplace.
D.Monarch butterflies'winter home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.China has the (76)largest population in the world,and about one (77)fifth[fifθ]of the people in the world live in China.Because of the large population,there is(78)lessliving space for (79)each(每个) family.And it's(80)difficult[?difik?lt]for lots of people to find jobs.The large population also (81)causes (引起,导致) many other difficulties for the whole nation.For example,we (82)areshort of energy and water.Most cities are (83)more crowded than before.And the traffic is much(84)heavier['hevi?],the large population  has become a (85)serious (严重的)problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Have you ever seen Korean writing before?In many people's eyes,it (60)looks lovely but difficult.Do you know the history of the (61)special letters?
Long ago,Korean people didn't (62)own their letters.At that time,they used Chinese characters(字符).Because Chinese is hard to learn,only rich people had the (63)money and time to ask teachers to teach them.One of their king was called Sejong.He decided to invent Korean Letters.He (64)thought hard.
One day,on October 9,1446,he looked at a window frame(框架)and (65)shouted."I know what our letters should be!"He was so excited that he cried it loudly.He got the (66)idea from the frame and invented letters of all the same size.It seemed that they were put in a window frame.The (67)earliest Korean letters were born.King Sejong said,"Chinese characters can't express Korean (68)meanings.Now I invent our own letters.These letters are very easy to learn.I hope that they can help all people learn to read."
When King Sejong first invented the Korean letters,they had 28letters,but only 24used today.All the Korean people enjoy (69)using their own letters.Some Chinese young people think they're interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Does your teacher always encourage you _______ English well?
---Yes.She also gives me some _______ about how to learn English well.(  )
A.to learn; adviceB.learning; advices
C.to learn; advicesD.learning; advice

查看答案和解析>>

同步练习册答案