精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解D

What would happen if there were no electricity? Doing homework by candle? Walking to school? Boiling water over a little fire? Life is like that in many parts of Malawi, a small country in Africa.
In 2001, William Kankwamba, a 14-year-old boy, had a simple wish — a light in his room. At that time, his family was so poor that he had to leave school. But he loved reading and wanted a light in his room so that he could read when it was dark. One day, he borrowed an 8th grade American textbook called Using Energy from a local library. He saw a picture of a windmill in it and decided to build one.
People in his village thought that he was crazy when he asked for things to make it. "I was really sad when people laughed at me and took me as a fool." William said, "Even my parents thought it was too difficult for a little boy to do that." But William didn't give up. After thousands of tries of almost four years, he succeeded in the end! People all came to see the windmill he made from old cars and broken bikes.
William has built three windmills in his 60-person village. They make enough electricity for lights, radios and a public TV, and helped pump clean water for both farms and family use.
Now William wants to build more windmills across Malawi. "A windmill means more than just power, it means freedom."
Money to help with this project has come from all over the world, including China. The village children can all afford to go to school now. Many have been encouraged to work on science. William says people now see that if they make their minds on something, they can get success.
(1)William saw a picture of windmill from ________.
A.a poster
B.a magazine
C.an advertisement
D.a textbook
(2)William's parents thought building a windmill was ________.
A.important
B.easy
C.difficult
D.possible
(3)How many windmills has William built for his village?
A.three
B.five
C.fourteen
D.sixty
(4)In the paragraph "A windmill means more than just power, it means freedom." probably means that with the help of windmills, ________.
A.people can live a rich life
B.people can do lots of things easily
C.people can make lots of money
D.people don't need to work anymore

【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】这是一篇记叙文。主要讲原本没有电的时候,很多事情都做不了,一天,William从当地图书馆借了一本八年级的叫做能源使用的美国课本,他在上面看到一张风车的图片决定造一个。尽管很多人认为他是疯狂的,甚至是他的父母也认为做那个对一个小男孩来说太难了。但是他成功了,William在他的60个人的村庄里已经建造了三个风车。有了电能人们的生活更好了。
(1)D。细节理解题。根据第二段“One day, he borrowed an 8th grade American textbook called Using Energy from a local library. He saw a picture of a windmill in it and decided to build one.一天,他从当地图书馆借了一本八年级的叫做能源使用的美国课本,他在上面看到一张风车的图片决定造一个。”可知是在一本课本上看到的风车的图片。故选D。
(2)C。细节理解题。根据第三段“Even my parents thought it was too difficult for a little boy to do that.”可知,甚至是我的父母也认为做那个对一个小男孩来说太难了。故选C。
(3)A。细节理解题。根据第四段“William has built three windmills in his 60-person village. ”可知,William在他的60个人的村庄里已经建造了三个风车。故选A。
(4)B。语句理解题。本句原意是“一架风车不仅意味着能源,它也意味着自由。”结合前文在没电的时候,很多事情都很难做甚至不能做,所以说这句话是说有了风车人们能够很容易的做到很多事情。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】How______ she go to school in the morning?

A. is B. does C. do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】If it tomorrow, we to climb mountains.

A. doesn’t rain; go B. won’t rain; will go

C. won’t rain; go D. doesn’t rain; will go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读

Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾).
One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity (电). Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident. But soon he had to make a choice. “For people like me, there were only two choices. One was to give up all the dreams which would cause a quick death. The other was to work hard without arms to live an excellent life.” says Liu Wei.
Liu's dream was to be a pianist. His excellent life included a show on China's Got Talent(中国达人秀) and a wonderful performance playing the beautiful Marriage D'amour with his two feet on the piano. Liu Wei learned to play the piano with his feet. And teaching himself to play the piano with his feet was very hard. Many times he wanted to give it up, but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud.
Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance.
(1)根据短文内容回答问题。(限10个词以内)
Why is Liu Wei very famous in China?

(2)把短文中画底线的句子译成汉语。

(3)根据短文内容回答问题。(限10个词以内)
When both his arms were cut off, was Liu Wei very sad or not?

(4)根据短文内容回答问题。(限10个词以内)
How did the audience feel when they watched Liu's performance?

(5)根据短文内容用一个完整的英文句子(限20个词以内)回答问题。
What is the main idea of the passage?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—How long________you________?

For about two years.

A.have;married

B.did;married

C.have;been married

D.have;got married

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】In our country,you should shake hands with others when you meet them________the first time.

A.at

B.for

C.in

D.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words.
In the White House, there were some children. They lived with their fathers or grandfathers or visited them often. Here, I'll tell you s about them.
Chelsea, daughter of Bill and Hillary Clinton, enjoyed s time with her father. She liked maths and foreign languages best in school. She was very i in soccer and ballet.
Amy Carter, President Jimmy Carter's daughter, moved into the White House at the age o nine. She was m younger than her three brothers, s she lived in the love of “four fathers”.
President John F. Kennedy's children, John and Caroline, often came to visit their father in the office. The president enjoyed their company and loved watching them play. Caroline had a pony named Macaroni. It walked freely around the White House gardens.
Thomas Lincoln was the youngest son of President Abraham Lincoln. Once he d how to make all the White House bells ring at the same time. It surprised all the people in the building!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We’ll stay at home if it ______ this afternoon.

A. rain B. rains C. to rain D. will rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读
You may feel comfortable with some people. You spend an hour with them and feel as if you have known them half a life. These people have something in common. And once we know what it is, we can try to do it ourselves.
How is it done?If you follow the skills, you'll make friends with people quickly.
First of all, good talkers ask questions.One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning. It's a common question, but it will get things going.” From there you can move on to some other questions. And how he answers will let you know how far you can go.
This point seems clear, but it isn't. Your question should have a point and help to tell what sort of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully and attentively.
Real listening at least means some things.If someone sticks to one topic, it means he's really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones (语气) of voice. If the voice sounds boring, then, it's time for you to change the subject.
Finally, good talkers know well when to say good-bye. Remember to give him a handshake and say, “I've really enjoyed meeting you.”Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they've known you half their life.

A.Almost anyone will answer a question.
B.Here are several skills that good talkers have.
C.If you want to see that person again, don't keep it a secret.
D.First, it means not to change the subject of the conversation.
E.Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers.

查看答案和解析>>

同步练习册答案