精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.We often talk about the weather.Here are some passages about the weather.Let's read them together.
Passage 1:
Is it hot or cold,cool or warm?It always goes up and down.When the sun comes up,it warms the air and the temperature will go up.When nights come,the air will get cooler and the temperature(温度)will fall.
Passage 2:
We can't see it,but we can feel it.It can move the air.When  it  comes,we can see the branches(树枝) of trees are moving.Do you like flying kites?It can carry your kite high in the sky.It can also blow your hat off.
Passage 3:
The rain is falling all around.It falls on fields and trees.It rains on the umbrellas here and on the ships at sea.
Passage 4:
We often see it in winter.It looks white and many people like it a lot.When it comes,the ground will put on her white clothes.And children are specially happy then,because they can make snowmen.
41.The underlined word"warms"in Passage 1means"B"in Chinese.
A.使…变冷    
B.使…变暖   
 C.使…下降       
D.使…上升
42.The underlined word"it"in Passage 2refers to(指代)C.
A.the air         
B.the sun        
C.the wind    
D.the weather
43.Which one may be the best title for Passage 3?D
A.Taking your umbrella      
 B.Ships at sea
C.Falling on fields and trees 
   D.The rain
44.Passage 4mainly(主要地) talks aboutA.
A.snow     
 B.rain      
 C.wind       
D.temperature
45.Why do children feel happy when it snows?B
A.Because they can stay at home.
B.Because they can make snowmen.
C.Because they don't need to go to bed.
D.Because they feel very cold.

分析 我们常常在讨论天气,这里是一些关于天气的文段,让我们一起来阅读它们吧!
文段1:这是热的还是冷的,凉爽的还是温暖的?它经常在变化着.当太阳升起来的时候,天气变暖了,而且气温也升高了.到了晚上,天气就冷了,气温也随之下降.
文段2:我们看不到风,但我们可以感受到它.它随着空气而流动.当它来得时候,我们可以看到树枝在风中摇曳.你喜欢放风筝吗?风可以帮你让风筝在空中飞得更高.它也可以吹走你的帽子.
文段3:雨淋淋洒落在大地上.它落在田野和树木上,落在雨伞和海洋上.
文段4:我们经常能在冬天看见它.它是洁白无暇的,而且很多人都喜欢它.当它来的时候,大地换上了雪白的新装.孩子们尤其欢喜,因为他们可以堆雪人玩.

解答 答案:41.B  词义猜测题.根据上下文When the sun comes up,it warms the air and the temperature will go up.When nights come,the air will get cooler and the temperature(温度)will fall.当太阳升起来的时候,天气…了,而且气温也升高了.到了晚上,天气就冷了,气温也随之下降.可知气温上升,结合选项,应说当太阳升起来的时候,天气变暖了,而且气温也升高了.warms意为使…变暖.故选B.
42.C  细节推理题.根据上下文We can't see it,but we can feel it.It can move the air.When it comes,we can see the branches(树枝) of trees are moving.我们看不到风,但我们可以感受到它.它随着空气而流动.当它来得时候,我们可以看到树枝在风中摇曳.可知结合选项,这里it指的是风.故选C.
43.D  细节理解题.根据第三段内容及其句子The rain is falling all around.It falls on fields and trees.It rains on the umbrellas here and on the ships at sea.雨淋淋洒落在大地上.它落在田野和树木上,落在雨伞和海洋上.可知第三段说的是雨.故选D.
44.A 细节理解题.根据第四段句子We often see it in winter.It looks white and many people like it a lot.When it comes,the ground will put on her white clothes.And children are specially happy then,because they can make snowmen.我们经常能在冬天看见它.它是洁白无暇的,而且很多人都喜欢它.当它来的时候,大地换上了雪白的新装.孩子们尤其欢喜,因为他们可以堆雪人玩.可知第四段说的是雪.故选A.
45.B 细节理解题.根据最后一段句子And children are specially happy then,because they can make snowmen.孩子们尤其欢喜,因为他们可以堆雪人玩.可知因为因为他们可以堆雪人.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

17.A.So,how's it going there?
B.It's cold and it's raining.
C.What are you doing?
D.I'm in Mexico!
E.That sounds like fun.

M:Hello,Eric?
E:Mary?Hi!Where are you?
M:(46)D  I'm calling to say,"Happy birthday!"
E:Oh,thanks!
M:(47)A
E:Great!How's it going with you?
M:Not bad.(48)C
E:I'm having a party.My family is here.
M:(49)E.How's the weather?
E:Terrible.(50)BHow's the weather in Mexico?
M:Hot and sunny.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The Caspian Sea is thedeepest( deep) of all the salt lakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.On Sundays,I want to do ________.(  )
A.different somethingB.something different
C.anything differentD.Different anything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2."Who needs a shopping mall if you have Taobao?"says Li Jin,29,a writer in Shanghai.
Taobao,China's largest online shopping site,has become an important part of Li Jin's life.She spends lots of money on Taobao.
A growing number of Chinese Internet users like Li Jin have found the joys of online shopping.Most online shoppers are students or young workers.More women shop online than men.Clothing and home-use products (产品) are the most popular online.
It was reported that more than 250billion (十亿) yuan was spent on online shopping three year ago,80% through Taobao.
Taobao means"looking for treasure"in Chinese.People can find almost everything they need on Taobao,from clothes to books,from candies to DVD players.
You may doubt the security of online shopping,Li Jin said,"It's very safe and convenient (方便的).Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them,the shop owner will not get the money.You can also get your money back if you want to return the products."
40.Most online shoppers areA.
A.young
B.old
C.boys
D.girls
41.What does the underlined word"security"mean?B
A.质量
B.安全
C.信誉
D.价格
42.What don't people usually buy on Taobao according to the passage?D
A.jeans
B.MP5players
C.dictionaries
D.water
43.Which is the best title of the passage?B
A.Wang Lin's life.
B.Online shopping in China.
C.Shopping online safely.
D.How to shop online.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.dogs,Mary,in her room,two,keeps
Mary keeps two dogs in her room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

19.
1.略2.略3.略4.略5.略.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

16.请听第1段材料,回答第9、10小题.
9.How did the man go to New York?
A.By plane.
B.By train.
C.By car.
10.What does he think of his trip?
A.Boring.
B.Dangerous.
C.Interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Do you know Angelababy?She(31)Bthe TV program Running Man in 2014.The program is still popular in China and even in Asia now.
Angelababy is tall and(32)Clong curly brown hair.She(33)Aborn in Shanghai on February 28th,1989.She(34)Dwell in all her subjects at school.(35)Dshe was 13years old,the whole family(36)Cto Hong Kong and she grew up there.In 2007,Jay Chou (周杰伦) invited her to be a dancer for his concert.In 2010,she starred (主演) the movie Hot Summer Days.It(37)Aher known by people.
Many young people,specially students are(38)Din Baby's act in Running Man.All the actors are also kind to her(39)Bshe is the only actress and is a symbol(40)Bbeauty.Do you agree with me?
31.A.wasB.joinedC.takes part inD.joins in
32.A.haveB.isC.hasD.with
33.A.wasB.wereC.areD.is
34.A.doingB.doesC.doD.did
35.A.ForB.AsC.AtD.When
36.A.rodeB.leftC.movedD.walked
37.A.madeB.makeC.makesD.making
38.A.interestB.interestingC.interestsD.interested
39.A.soB.becauseC./D.but
40.A.forB.ofC.onD.about.

查看答案和解析>>

同步练习册答案