Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying (摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm.
A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour. “I was eating with my wife and children when we heard a loud noise,” he said, “A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him, safe but very frightened.”
Mrs. Woo Meifong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.
“There was no time to take anything, ” she said, “A few minutes later, the roof came down. ”
Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes and shelter.
1.How many homes altogether were damaged in the storm?
A. Fourteen. B. Twenty-one.
C. Twenty-nine. D. Thirty-six.
2.Where was Mr. Tan when the storm first began?
A. He was in bed.
B. He was inside the house.
C. He was outside the house.
D. He was on the roof.
3.Mrs.Woo and her family didn't get hurt because .
A. her husband knew there would be a storm
B. they were all outside the house when the storm became worse
C. she felt the house was moving
D. the welfare department helped her
4.The underlined word “shelter” in this passage means “ ” in Chinese.
A. 食物 B. 衣服
C. 学习场所 D. 避难所
5.Which of the following may be the best title for this passage?
A. A Terrible Storm B. A Lucky Woman
C. Good Soldiers D. Clever People
1.D 2.B 3.C 4.D 5.A 【解析】文章介绍了一场暴风雨引起的自然灾害。 1.根据Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying (摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damag...科目:初中英语 来源:人教新目标英语九年级上册分层精练:Unit2 I think that moon cakes are delicious 题型:句型转换
句型转换。
1.His father died two years ago.(改为同义句)
His father ________ for two years.
2.I wonder. Are you a teacher?(合并为一个句子)
I wonder ________a teacher.
3.The mooncakes are delicious.(改为感叹句)
________ the mooncakes are!
4.Both Tom and Jack have been to Beijing.(改为同义句)
____________ ____________ Tom ___________ ___________ Jack ___________ been to Beijing.
5.I think. The girl in red is a nurse.(合并为一个句子)
I think ___________ the girl in red ___________ a nurse.
1.has been dead 2.if/whether you are 3.How delicious 4.Notonlybut_alsohas 5.thatis 【解析】 1.His father died two years ago.(改为同义句)可以用处于某种状态来表示be dead, for two years.用于现在完成时态;故填has been ...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版7b unit 4 单元测试 题型:阅读单选
I’m Helen. Peter is my good friend. We are from different countries. Peter is from Australia. I’m from America. We both have computers,so we often talk on the Internet. Today we are talking about how to keep in good health.
Peter thinks doing exercise is good for his health,so he plays many kinds of sports. Every morning he plays tennis with his father,and he plays soccer with his friends. Oh,Peter never skips because he thinks skipping is for girls. Peter also thinks eating habits are very important. He eats fruit and vegetables. He tells me most children like junk food,but he doesn’t. He never eats it. Oh,he also tells me people have to drink enough water to keep healthy. Every day he drinks seven or eight glasses of water.
1.From this passage we know Peter and Helen .
A. are from America B. have computers
C. are pen pals in Australia D. likes sports
2.Peter’s father can .
A. speak Chinese B. play chess C. play tennis D. play soccer
3.Peter thinks is for girls.
A. cooking B. playing the piano C. singing D. skipping
4.Peter doesn’t like .
A. fruit B. vegetables C. milk D. junk food
5.Every day Peter .
A. goes to visit his grandfather B. drinks seven or eight glasses of water
C. practices the guitar D. talks with Helen on the Internet
1.B 2.C 3.D 4.D 5.B 【解析】试题分析:本文讲述的是海伦的好朋友彼得,他是如何保持健康的。 1.题意:从这段话我们了解了彼得和海伦 。考查细节理解题。根据第一段内容,结合We are from different countries. Peter is from Australia. I’m from America. We both have...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版7b unit 4 单元测试 题型:单选题
Excuse me,Sir. Could you tell me the way Green Hotel?
A. to B. at C. on D. in
A 【解析】句意:打扰了,先生。你能告诉我去绿色饭店的路吗?考查介词辨析题。the way to somewhere去某地的路,固定用法;根据句意和语境,可知选A。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:人教版七年级下册英语 unit2 第4课时 练习 题型:单选题
I have __________ work to do every day.
A. a lot B. lots of C. a lots of D. many
B 【解析】句意:我每天有很多工作要做。本题考查a lot, a lot of,lots of和many的用法。a lot为副词短语,常用来修饰动词或形容词副词比较级;lots of= a lot of意为“许多”,用来修饰不可数名词与可数名词的复数;many修饰可数名词复数。work为不可数名词,故答案选B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:人教版八年级英语下册:Unit 3~5 过关测试卷 题型:单选题
I could my bed and my clothes.
A. make;do B. make;fold C. fold;do D. fold;wash
B 【解析】句意:我会整理床铺,叠衣服。make one’s bed整理床铺; fold one’s clothes.叠衣服;故选B查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:人教版八年级英语下册:Unit 3~5 过关测试卷 题型:单选题
He works hard in order good grades.
A. get B. getting C. to get D. got
C 【解析】句意:他努力学习,为了有一个好成绩。in order to do 为了做某事;故选C查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2018年沈阳市中考英语题型复习训练:回答问题型 题型:回答问题
Google and Toyota(丰田)have worked together to create a new smart car. It can run on the road without a driver. It drives itself.
The self-driving(自驾的)car hasn’t been on sale to the public, so we don’t know how much it costs. Another thing that most people want to know is whether it will be safe enough to run on the road.
The self-driving car uses electricity as its power, and it can’t drive very quickly—the top speed would be 25 miles per hour. It is actually controlled by a computer system in the car. The system keeps on collecting information by some video cameras inside the car. A computer receives the information and decides what to do.
“The self-driving car has only buttons (按钮) for go and stop, so it’s very easy to use.” an engineer of Google says, “It will make car accidents less and the world safer.” The self-driving car has traveled hundreds of thousands of miles in California, and it has only gotten into two accidents by human mistake.
1.How much does this new kind of smart car cost?
________________________________________
2.What does self-driving car use as its power?
________________________________________
3.What is the self-driving car controlled by?
________________________________________
4.Who says “It will make car accidents less and the world safer.”?
________________________________________
5.Why did the self-driving car get into two accidents?
________________________________________
1.We don’t know. 2.Electricity./It uses electricity as its power. 3.A computer system in the car. 4.An engineer of Google does. 5.Because of human mistake. 【解析】试题分析:本文是一篇说明文。文章介绍了谷歌和丰田开...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:人教版七年级下册英语 unit2 第3课时 测试 题型:单选题
I don't have much time________breakfast,because I usually get up________.
A. for;early B. for;late
C. to;late D. to;early
B 【解析】句意:我没有太多时间吃早饭,因为我通常起床很晚。early早;late晚,迟到;做某事的时间time for+sth,故排除CD;根据第一句可知,因为起床晚,没有太多时间吃早饭。根据句意故选B。查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com