精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Science is proving what pet owners have long believed: Dogs understand what we're feeling. Especially, dogs can recognize(识别) the difference between a happy

and an angry human face, a study published Thursday in Current Biology suggests.

It's the first research to show that dogs are sensitive (敏感) to our facial expressions, says the author Ludwig Huber at the University of Veterinary Medicine, Vienna.

In the Austrian study, 20 different kinds of pet dogs were taught to play a computer game through a series of exercises. In the first step, the dogs were shown two touch screens, one with a circle and one with a square. Through the exercises, they learned that a treat would appear if they chose the right one.

Eleven of the 20 dogs were able to catch on to rules of the game and make it to the next test, where they were shown photos of happy and angry faces. The dogs were rewarded if they picked certain expression correctly. During the test, the dogs were shown only the upper half or the lower half of a face.

It was easier to teach the dogs to choose a happy expression than an angry one, suggesting the dogs do indeed understand the meaning behind the expression, Huber

says.

As a test, the dogs were then presented with:the same half of the faces they saw during the training, but from different people,

the other half of the faces used in training,

the other half of new faces,

the left half of the faces used in training.

In the cases, the dogs chose the right answer 70 to 100 percent of the time.

Dogs who had been trained to recognize an expression of anger or happiness on the upper part of a face could find the same expression when shown only the lower part. Huber says, "The only possible explanation is that they recall from memory of everyday life how a whole human face looks when happy or angry."

Dog owners know their pets not only recognize emotions but also understand the feelings.

1The passage may come from .

A. a news report B. a science magazine

C. a pets guide D. a history book

2How many dogs in the research could understand the rules of the game?

A. 11 B. 20 C. 70 D. 100

3During the test, the dogs were presented with the following faces .

the other half of some new faces

the right half of the faces used in training

the other half of the faces used in training

the same half of the faces they saw but from different people

A. ①③④ B. ①②③ C. ①②④ D. ②③④

4Why was it easier to teach the dogs to choose a happy expression than an angry one?

A. Because dogs wanted to make a happy expression.

B. Because dogs were rewarded for picking a happy expression.

C. Because dogs saw a happy expression more often from their owners.

D. Because dogs indeed didn’t understand the meaning behind the expressions.

5What can we learn from the passage?

A. Dog owners know if their pets are happy.

B. Dog owners know how to train their dogs.

C. Dogs can make different facial expressions.

D. Dogs can understand their owners' feelings.

【答案】

1B

2A

3A

4C

5D

【解析】本文介绍了狗能理解主人的感情。尤其能识别快乐的表情和悲伤的表情。

1B

推理判断题。根据Science is proving what pet owners have long believed: Dogs understand what we're feeling.“科学证明了宠物主人长期以来的信念:狗能理解我们的感受,故推断这篇文章是介绍科学方面的内容,故选B。

2A

细节理解题。根据Eleven of the 20 dogs were able to catch on to rules of the game and make it to the next test, where they were shown photos of happy and angry faces.可知在研究中11种狗能理解比赛规则,故选A。

3A

细节理解题。根据the same half of the faces they saw during the training, but from different people,可知在训练时他们看到不同人的的半边脸故选④,根据the other half of the faces used in training,可知在训练时用脸的另一半,故选③,根据the other half of new faces,可知新面孔的另一半,故选①,根据the left half of the faces used in training.可知在训练中使用的脸的左半部分,不是右半部分,因此不选②。故选A。

4C

推理判断题。根据It was easier to teach the dogs to choose a happy expression than an angry one, suggesting the dogs do indeed understand the meaning behind the expression,可知教狗选择快乐的表情比愤怒的表情更容易,是因为狗理解这种表情背后的含义,故选C。

5D

推理判断题。根据Science is proving what pet owners have long believed: Dogs understand what we're feeling.可知狗能理解它的主人的感情,故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】——__________do you go to the library? —— Three times a month..

A. How long B. How soon

C. How often D. How far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使文章完整正确。(每个单词限用一次,没空只填一词。)

A Duckling is very sad because he is the ugliest among his brothers and sisters. To his ___________, when he grows up, he finds _________ a handsome young swan! The Ugly Duckling is one of the most popular fairy tales in the world ___________by Danish writer Hans Christian Anderson.

In fact, Andersen was an ugly duckling. In 1805, he was born in a poor family in Denmark. _________ a young boy, Andersen was tall, ugly and had a very big nose. His friend always made fun of his big nose . Later, because of his father’s ___________, little Andersen had to make a _________by himself. He once _____________as a tailor and make money in a theater.

The ___________in life help him create his fairy tales. In the Little Mermaid, he talks about the sacrifice(牺牲) , in Emperor’s New Clothes, he makes jokes of the authority(当权者). Today, Anderson is famous around the world. His fairy tales have been ___________into over 100 languages. The Hans Christian Anderson Award() is named after him. It is the ____________award to give a writer of children’s books.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】________ everybody is here, let’s begin our meeting.

A. Though B. Since C. Because D. While

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Hurry up!The movie________for ten minutes.

A.has begun

B.had begun

C.has been on

D.began

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013浙江宁波)Would you like some ________

—NothanksIm not hungry at all

Awater

Bsoup

Corange

Dbread

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The police charged the man ______ robbing the bank.

A. of B. into C. with D. by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Two children stood outside the door with old coats.

"Any old papers, lady?" asked one of them.

I was busy. I wanted to say no, but I saw that

their shoes had holes in them and that they were wet.

"Come in and I'll make you a cup of hot tea." They

came in, saying nothing. Their shoes left prints on the floor.

I gave them tea and bread to protect them from the cold outside. Then I went back to the kitchen and started my housework again.

The silence in the living room surprised me. I looked in.

The girl held the empty cup in her hands, looking at it. The boy asked me in a low voice, "lady, are you rich?"

Am I rich? Oh, no! I looked at the old things in my room.

The girl put her cup back in its saucer (茶碟)carefully and said, "Your cups match(相配)your saucers."

Then they left, holding their papers against the wind. They hadn't said thank you. They didn't need to. They had done more than that. They had reminded me that I had so much to thank for. The blue cups and saucers were simple, but they matched. The potatoes and meat before me, a roof over my head, my husband with a job-these things matched, too.

I moved the chairs back from the fire and cleaned the living room. The prints of their small shoes were still wet on my floor. I let them be. I wanted them there to remind me how rich I was.

1The writer let the two children in to .

A. serve them tea and food

B. sell them some old papers

C. show them how rich she was

D. offer them some warm clothes

2Why did the children think the writer was rich?

A. He liked the saucer.

B. The room was quite large.

C. The cups matched the saucers.

D. She was kind and ready to give.

3We can learn from the passage that .

A. the writer felt everything matched

B. the writer's husband was out of work

C. the children talked happily in the room

D. the children thanked a lot before leaving

4The underlined sentence "I let them be." means " ".

A. I loved them. B. I left them there.

C. I didn't like them. D. I didn't want to see them again.

5According to the passage, whether you are rich depends on .

A. what job you are doing

B. what you have

C. how much money you have

D. how you feel about your life

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Some of the world's most accomplished people have spoken out about their own journeys towards success, their thoughts on how to achieve it, and their feelings on finally reaching it. Here are some opinions on success from the world's most successful people:

“If you really look closely, most overnight successes took a long time.”——Steve Jobs

“Success isn't about how much money you make. It's about the difference you make to people's lives.”

——Michelle Obama

“If I cannot do great things, I can do small things in a great way.”

——Martin Luther King

“I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed.”

——Michael Jordan

“Doing the best at this moment puts you in the best place for the next moment.”

——Oprah Winfrey

1What's the meaning of the underlined word “accomplished” in the first paragraph?

A. 从政的 B. 经商的 C. 杰出的 D. 失败的

2Who thinks that it takes a long time to become successful?

A. Steve Jobs and Michael Jordan.

B. Oprah Winfrey and Martin Luther King.

C. Michelle Obama and Steve Jobs.

D. Michael Jordan and Oprah Winfrey.

3What is Michael Jordan?

A. A businessman.

B. First Lady of the USA.

C. A basketball player.

D. A hostess of a talk show.

4According to the passage, which do you think is TRUE?

A. Steve Jobs thinks we should learn from small things.

B. Oprah thinks she will make herself better later if she is trying her best now.

C. Martin Luther King thinks the key to success is to fail over and over again.

D. Michelle thinks she can't make a difference to people's lives.

5What's the passage mainly about?

A. Some ways to solve our problems.

B. Some results of an exam.

C. Some interviews about famous people.

D. Some secrets on success from successful people.

查看答案和解析>>

同步练习册答案