精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Now computers can help people in many ways.They can also help thieves.There was a thief called Robert Green.He worked for a bank in the USA.He paid for everything he needed by writing a check(支票).Then he told the computer not to take any money from his account(帐户) for the checks he wrote.The bank's computer did what he said.And it did not take any money from his bank account.One day the computer broke down.People had to do the computer's work.They soon found out what was happening.
Another thief who worked for a bank saw people filling in deposit forms(存款单).Many of these people did not know their account numbers so they only wrote their names on the forms.They left the place empty for their account numbers.The thief wrote his own account numbers in the place.When the computer read these forms,it only read the account numbers.It did not read the customers'names.It put the money on these deposit forms into the thief's account.
Then there was a bank worker who told the bank computer to take ten cents from every customer's account each month and put it into his own account.For a long time the bank's customers did not notice that they were losing ten cents every month.But then someone did notice and told the bank.That was the end of the game!
No one really knows how much computer crime is costing the banks,but some people believe it is millions of dollars a year.
71.The three thieves in the storyA.
A.did a job for banks
B.made millions of dollars a day
C.worked in the same bank
D.did not tell the computer to do what they wanted
72.People found out what Robert did becauseA.
A.the computer broke down
B.the police checked his account
C.he told his wife what he had done
D.he told the computer to take money from his account
73.The underlined word"customers"in the passage meansD in Chinese.
A.罪犯         
B.银行职员     
C.会计         
D.储户
74.Which of the following crimes is NOT mentioned in the passage?B
A.By telling the computer not to take money from his own check
B.By taking money out of the bank directly
C.By filling his own account numbers onto the customers'deposit forms
D.By taking ten cents from each account every month
75.What is the best title for the story?C
A.Catching Hhieves in Banks        
B.People Losing Their Money
C.Computer Crimes in Banks        
D.History of Computer Development.

分析 这篇短文中主要三个事例介绍了一种高级形式的盗贼,银行职员利用现代技术盗取银行及客户资金的犯罪形式.

解答 71.A细节理解题.根据There was a thief called Robert Green.He worked for a bank in the USA;Another thief who worked for a bank saw people filling in deposit forms;Then there was a bank worker who told the bank computer to take ten cents from every customer's account each month and put it into his own account可知这三个贼都是银行职员,故答案为:A.
72.A细节理解题.根据One day the computer broke down.People had to do the computer's work.They soon found out what was happening.可知因为电脑坏了,所以罗伯特的犯罪暴露了,故答案为:A.
73.D细节理解题.根据For a long time the bank's customers did not notice that they were losing ten cents every month.可知很很长一段时间,银行的客户没有注意到他们每一个月损失了十美分,银行的客户即储户,故答案为:D.
74.B细节理解题.根据文章内容可知这三个罪犯都是利用现代技术盗取银行及客户资金的犯罪形式,不是直接从银行拿走现金,故答案为:B.
75.C细节理解题.根据Now computers can help people in many ways.They can also help thieves可知本文讲述的是银行职员利用电脑盗取银行及客户资金,故答案为:C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.在英语课堂上,老师要求学生就"与人相处"的话题展开小组讨论.请根据以下你所在的小组的讨论结果,以"How to Get on Well with Others"为题,写一篇英语短文.

Suggestions
•Learn to share
•Respect(尊重) others
•Communicate with each other
•…
My suggestions
注意:
1.词数80~100;2.可适当发挥,以使行文连贯.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.How    your winter holiday?
-It     great.But I     tired now(  )
A.was,was,amB.is,was,wasC.is,is,amD.is,is,was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.This river ______ up by the cleaners every week.(  )
A.is cleanedB.cleansC.cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
Students'Dormitory (寝室)

Attentions:
1.Dinner time:17:30pm.-19:00pm.
2.Self-study at night:19:30--21:30in the classrooms.
3.Light out:10:30pm.from Monday to Friday.
Rules:
Keep quiet in the bedrooms at any time;
Keep your rooms and toilets clean and tidy;
No beer,or smoking in the rooms;
No dangerous things in the dormitory;
Open fire isn't allowed;
No parties or entertainment activities in the dormitory;
No friends or family members staying for the night;
 Low Carbon Life (低碳生活)
It's a duty for us to save energy,protect our Mother Earth and make our lives better.

Notes:
Come to school by bike or bus instead of by car;
Use shopping bags instead of plastic bags;
Turn off the tap in toilets after using it;
Recycle (循环利用) water as possible as you can;
Use paper on both sides;
Walk upstairs in the teaching buildings instead of using the lifts.
Turn off the lights before leaving the classrooms;
Fewer easy-boxes in the school yard to reduce white pollution.
School Electric Library
Open time:18:00.-21:00.on school nights;
8:00am.-22:00pm.on weekends.
Library cards:¥1for once,¥20for a month,¥150for a year.
Don'ts:
No foodphone mute No photosNo runningNo climbing
No fire No smokingNo litter   No pets  Don't make noise
76.Self-study at night in the classrooms lasts forD at school.
A.half an hour       
B.an hour   
C.one and a half hours   
D.two hours
77.There areC attentions for us to have a low carbon life.
A.four              
B.five          
C.eight                 
D.ten
78.What can we do in the school electric library?B
A.To take pets into it.
B.To surf on the Internet.
C.To talk with others.
D.To bring food and drink.
79.What can we know from the posters?A
A.We should pay¥40for a library card for two months.
B.There aren't any lifts in the school teaching buildings.
C.Students can have a birthday party in the dormitory.
D.We can use our smart phones to take photos in the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The science museum(博物馆) is visited by hundreds of people every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.An Honestly Fun Camp
Billcouldn't wait for September when school would start.It was early August,and he was at the same summer(31 )A.He hasbeen therefive times.When his dad was aboy,he went to the same camp and loved it.Bill didn't(32 )Cit at all.But he didn't want todisappoint his dad by telling himabout that.
By the middle of August,Bill really wantedto(33)B.He had enough of the horses,enough of the baseball games and enough of the bad camp food.He wrote to his mom and askedher if she would(34 )Dhim up early,but he didn't want his mom to tell his dad.She wrote back in a letter which said,"I can't do that.I am alwayshonest with your dad.If you really want to leave,I will talk to him about it."
Bill was still too(35)Cabout disappointing his dad,so he wrote back to his mom that he would(36)Bfor the last two weeks and try to make the best of it.He asked his mom if she would make his favorite meal when he got home.
During that last week,Bill was looking forward to the meal his mom would be making.Every time,he ate a camp meal he(37)Dhe was eating his mom's cooking.All of a sudden,the food didn't taste as badas before.
Bill decided to be honest with his camp coach.He told the coachthat he wasn't(38 )Awith the horse he had been givenand he wanted to change.The coachasked Bill which horse he might feel betterriding.Bill was thengivento another horse for the last week,and he started to like horseback riding.
Bill never liked playing(39)Bbecause he didn't like playing 1st base.He told the coach,and the coachaskedhim to play catcher.Bill started to actually likeit.
When Bill's parents came to pick him up from camp,he said to them in allhonesty,"This
was the best summer at camp ever.Because I tried to express myself(40)Aso that others can understand me better.I enjoyed it a lot."
31.A.campB.houseC.holidayD.school
32.A.visitB.hearC.likeD.mind
33.A.studyB.leaveC.walkD.run
34.A.putB.warmC.makeD.pick
35.A.surprisedB.angryC.worriedD.sad
36.A.workB.stayC.callD.live
37.A.noticedB.acceptedC.realizedD.imagined
38.A.comfortableB.friendlyC.patientD.popular
39.A.gamesB.baseballC.horsesD.chess
40.A.honestlyB.proudlyC.happilyD.seriously

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.After my brother died in an accident,my mom's attitude toward safety greatly changed.Suddenly,everything around us was potentially(16)D.
I grew up with a lot of restrictions and rules that were meant to protect me.I(17)Cmy mom was only trying to protect me.She worried about me because after my brother died,I was her only child-and what if something happened to me?
I became a natural worrier.I worry about things like getting cancer,losing my wallet,car accidents,earthquakes,and losing my job-disasters big and small,real and imagined.
The funny part is you'd(18)Bknow it by looking at my life,because I'm constantly forcing myself to do the things that frighten or worry me.In fact,I've developed a(19)C for myself:If it scares me,then I have to do it at least once.I've done lots of things that my mom would have worried about:I've ridden a motorcycle,and I've traveled-a lot.
There's something else I don't usually talk about,(20)B it's a cornerstone in my belief.When I was 14,my mother died suddenly in a car accident.At her funeral I remember making a choice.I could either live out the rest of my life trying to be"safe"or I could be brave enough to live out a satisfied,(21)A and,yes,sometimes dangerous life.
In the end I think she would have been(22)Dof me.Courage isn't a natural quality of human beings.I believe that we have to(23)Abeing courageous; using courage is like developing a muscle.The more often I do things that(24)Cme or that make me uncomfortable,the more I realize that I can do a lot more than I orginally thought I could do.
Even though I inherited(继承) my mother's cautious nature,I've also come to believe that fear can be a good thing,if we(25)Ait.Believing that has made my world a less scary place.
16.A.boringB.difficultC.amazingD.dangerous
17.A.agreedB.dislikedC.knewD.imagined
18.A.stillB.neverC.alwaysD.even
19.A.hopeB.natureC.ruleD.courage
20.A.soB.butC.sinceD.when
21.A.excitingB.frighteningC.smoothD.independent
22.A.carefulB.awareC.afraidD.proud
23.A.practiceB.admitC.enjoyD.remember
24.A.interestB.confuseC.scareD.surprise
25.A.faceB.attackC.shareD.govern

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.假设Bill是你的同学,请介绍一下他的相关情况:
1、一名来自于澳大利亚的学生,会唱歌、拉小提琴,所以想参加音乐俱乐部;
2、每天早晨6:30起床,乘校车上学,路上通常花半个小时;
3、喜欢动物,如老虎、熊猫、猫等,他认为猫友好、聪明,熊猫可爱;
4、喜欢看电视,经常帮助他妈妈做家务活.

查看答案和解析>>

同步练习册答案