1.I remember the first time I met Alfred after years.He was sitting on a bench in the park.He looked very sad and cold.He hadn't got a coat on and it started to rain.Usually,I don't like to stop to speak to a stranger who looked like that.His shoes were well-cleaned and his clothes were quite smart,but he did not have an umbrella with him and he was getting wet in the rain.I stopped walking and said to him in a nice voice."Are you OK?"he looked up,and was surprised to see me.He cried out."Are you …"he couldn't remember my name.I was also surprised.He was Alfred!"I'm Tom,Alfred,what are you doing here?"I asked.He did not explain to me,but caught my hand,and asked how my life was like.I told him that I was out of job.I suggested that we go somewhere warm and dry.
So we found a café nearby and continued our conversation.I learned that he married with two children,and his wife was Sherry.I could not believe my ears.Twenty years ago his best friend was Linda,and Sherry was his worst enemy!They often had quarrels ( 争吵) and fights in the play.
Alfred told me that he became a businessman when he graduated from the school and owned two companies in the city.I asked him why he was sitting in the rain in the park.He said that he had just had a quarrel with Sherry,and acting in the same way as when she was young,threw him out of the door and locked him out.He was young,threw him out of the door and locked him out.He was waiting for her to be calm and let him in again.
41.What did Alfred look like?D
A.Pleasant B.Smart C.Hungry D.Well-dressed
42.Alfred wasA them.
A married B.nice C.weak D.strong
43.How was Alfred when he was Tom?
A.Happy B.Surprised C.Glad D.Angry
44.The writerD
A.liked to speak to a stranger B.met Alfred in a café
C.thought Alfred's wife was Sherry D.hadn't met Alfred twenty years.
45.What happened to Alfred?C
A.He lost his wife B.He lost his job
C.His wife didn't let him go home D.His friend didn't want to see him.
分析 【主旨大意】文章讲述了我在一个公园里遇到了二十年没见的朋友,他与以前的"敌人"结婚了,现在他与妻子吵架被赶出了家门.
我仍然记得很多年以后我第一次见到阿尔弗雷德,当时他坐在公园的长椅上,看起来饥寒交迫,他甚至连一件遮雨的大衣都没有.一般情况下我是不会和像他那样的陌生人说话的,尽管他的鞋子看上去很干净,衣服也很整齐,但没有带伞的他淋得很狼狈.我停下了友好的说:"你还好么?"他抬起头,用惊讶的眼神看着我,带着哭腔说:"你是…"他已经不记得我的名字,我也非常惊讶,他竟然是阿尔佛雷德."我是汤姆啊,阿尔佛雷德,你在这干什么?"我说道.他没有说话,只是紧紧抓住我的手,问我过的怎么样,我告诉他我失业了,并建议找个暖和的地方慢慢聊.所以我们去了附近的咖啡店继续我们的谈话.他告诉我他结婚了,并且有两个孩子,她的妻子是雪莉,我简直不敢相信我的耳朵,要知道20年前琳达才是她最好的朋友.雪莉可是他的死对头.那时候他们经常争吵不休.阿尔佛雷德告诉我他毕业以后开始经商,现在在城里已经拥有两家公司.我问他为什么坐在公园里淋雨,他告诉我他只是和雪莉吵架了,这种情况和他们年轻的时候一样,她把他拒之门外,他一直在等着雪莉冷静之后让他回家.
解答 41.答案D 细节理解题.根据第一段句子His shoes were well-cleaned and hit clothes were quite smart可知他穿的很好.故选D.
42.答案A 细节理解题.根据第二段句子I learned that he married with two children,and his wife was Sherry可知他已经结婚了.故选A.
43.答案B 细节理解题.根据第一段句子He looked up,and surprised to see me.可知他非常吃惊看到我.故选B.
44.答案D 细节理解题.根据文章第一句可知我们十二十年之后相遇的,所以有二十年没见面了,故选D.
45.答案C 细节理解题.根据最后一段He said that he had just had a quarrel with Sherry,and Sherry,acting in the same way as when she was young,threw him out of the door and locked him out.的叙述可知他的妻子跟他吵架,不让他回家了,故选C.
点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.