精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.The following are some tips for becoming a successful businessman by Michael Bloomberg.They are based on his experience of building a company from the ground  up,leading New York City as mayor(市长),and so on.
Take Risks
Life is too short to spend your time avoiding failure.
In 1981,at the age of 39,I lost my job.The next day I took a big risk and began my own company.In 2001,when I was debating whether to run for mayor,most people advised me not to do it.But one person said,"If you can imagine yourself giving a concession(败选)speech,then why not go for it?"That was the best advice I received,and I followed it.
In order to succeed,you must first be willing to fail-and you must have the  courage to go for it anyway.
Make your own luck
Luck plays a part in success.The harder you work,the luckier you get.
Whatever you choose to do,even if it's not the job of your dreams,always work hard at it.Be the first person at work in the morning and the last to leave at night.Hard work creates chances.
Never stop learning
The most powerful word in English language is"why".There is nothing so powerful
as an open,inquiring mind(探究精神).Whatever field you choose for starting a business-be a lifelong student.
Give back
You are responsible for your success and failure,but you only succeed if you share the reward with others.
My first donation was a  5check to my alma mater (母校).And while the checks(支票)may be bigger today,they come with the same spirit.
You don't have to be wealthy to give back.You can give back by giving your time  and talents.
36.In this passage,Michael Bloomberg is the name of aD.
A.newspaper        
B.place       
C.company       
D.person
37.What did the writer do at the age of 59?B
A.Lost his job.
B.Ran for mayor.
C.Built a company.
D.Became a teacher.
38.From the passage,we can infer that the writer.D
A.is a young mayor                    
B.seldom cares about others
C.is lucky all the time                 
D.is a hard-working man
39.Which of the following isn't mentioned in the tips?C
A.Failure is the mother of success.
B.It's never too old to learn.
C.Money is everything.
D.Luck comes from hard work.
40.In which of the following columns(栏目)can you find the article?C
A.Family Life         
B.Interesting Stories        
C.Experience Sharing       
D.Adventures.

分析 全文大意:
这是迈克尔•布隆伯格对如何成为一个成功的企业家给出的建议.这些建议基于他从零建立一个企业,作为市长领导纽约市等方面的经验.
承担冒险
生命太短了,以至没时间回避风险.1981年我39岁时失去了工作.第二天我承担了巨大的风险创办了自己的公司.在2001年当我思量是否竞选市长时,大部分人建议我不要竞选.但是一个人说"如果你能想象自己做一个落选演讲,那为什么不去竞选?"那是我收到的最好的建议,然后就去做了.为了成功,你必须甘愿失败,无论如何你必须有勇气去争取.
创造自己的幸运
幸运是成功的一部分.你工作越努力,你就越幸运.不论你选择做什么,即使不是你梦想的工作,永远努力去做.成为早上第一个开始工作的人,晚上最后一个离开的人.努力工作创造机会.
永不停止学习
英语中最有力的单词是"为什么".没有什么比开放的、求知若渴的思维更有力.不论你选择在哪个领域开创你的事业----成为一名终身的学习者
回馈
你是对你的成功和失败负责的人,但你只有和他人分享报酬才能成功.我的第一笔慈善捐款是捐给我的母校一张5美元的支票.在支票金额也许会更大的今天,它们具有一样的精神.你不需要很富有才能给予.你可以用你的时间和天赋来回馈.

解答 答案:
36、D     推理判断题      根据第一段The following are some tips for becoming a successful businessman by Michael Bloomberg.They are based on his experience of building a company from the ground  up,leading New York City as mayor(市长),and so on"这是迈克尔•布隆伯格对如何成为一个成功的企业家给出如下建议.这些建议基于他从零建立一个企业,作为市长领导纽约市等方面的经验"可知迈克尔•布隆伯格曾建立过企业,当过市长故推知迈克尔•布隆伯格是个人的名字,故选D
37、B        推理判断题      根据第四段In 1981,at the age of 39.可知1981年作者39岁,故推知作者2001年59岁,再结合该段中In 2001,when I was debating whether to run for mayo rmost people advised me not to do it."在2001年当我思量是否竞选市长时,大部分人建议我不要."可知在2001年作者竞选市长故选B
38、D        推理判断题      根据第七段作者给出的建议 Be the first person at work in the morning and the last to leave at night.Hard work creates chances."成为早上第一个开始工作的人,晚上最后一个离开的人.努力工作创造机会."可推知作者也一定是一位工作努力的人.故选D
39、C         推理判断题      根据第四段In order to succeed,you must first be willing to fail-and you must have the  courage to go for it anyway"为了成功,你必须甘愿失败,无论如何你必须有勇气去争取."可知作者提到失败是成功之母故排除A;根据Whatever field you choose for starting a business-be a lifelong student."不论你选择在哪个领域开创你的事业----成为一名终身的学习者"可知作者提到活到老学到老,故排除B;根据The harder you work,the luckier you get."你工作越努力,你就越幸运"可知作者提到运气来自于努力的工作,故排除D,根据最后一段You don't have to be wealthy to give backYou can give back by giving your time  and talents."你不需要很富有才能给予.你可以用你的时间和天赋来回馈."可知作者认为金钱并不是一切.结合C项的意思"金钱是一切"与原文不符,故判断作者在文中没有提到,故选C
40、C        推理判断题        根据第一段The following are some tips for becoming a successful businessman by Michael Bloomberg.They are based on his experience of building a company from the ground  up,leading New York City as mayor(市长),and so on."这是迈克尔•布隆伯格对如何成为一个成功的企业家给出如下建议.这些建议基于他从零建立一个企业,作为市长领导纽约市等方面的经验."可知迈克尔•布隆伯格给出建议都来自他建立企业,作为市长积累的经验,故推知可以在经验交流、分享栏目看到这篇文章,结合选项即Experience Sharing,故选C

点评 在做阅读理解时首先快速阅读短文,通读测试题,明确考察点;认真逐题作答;复查校对答案.做完所有题目后,再读一遍短文,逐一检查所有答案是否有误.如果有拿不定主意的答案,不要随意更改.一定要从原文中找到依据,方可更正.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
two   quick   my   much   teach    play   south  beautiful  visit  be
86.I enjoyedmyself during the May Day holiday.
87.Mother's Day is on thesecondSunday of May.
88.Thereis little meat in the fridge.Let's go to the market and buy some.
89.The 45th World Gymnastics Championships will be held in Nanning on October 3,2014.Many gymnasticsplayers will come to Nanning.
90.Miss Li is a nice teacher.Sheteaches us English.
91.Guangxi is in thesouthern part of China.
92.The math problem is so easy,I can work it outquickly.
93.She is looking forward tovisiting Beihai with her parents next month.
94.You've put on so much weight.You should domore exercise and eat less unhealthy food.
95.This photo was taken by a ten-year-old boy.It shows thebeauty of Nanning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The sea is very important in Britain.There are many towns and ports(港口) on  the coast(海岸).Sometimes the tides are very high and this can be a big problem for towns near the coast.These towns have very high walls to stop the sea.London has a special mechanical"wall"to stop the tide coming into the city.
There are big differences between"high tide"and"low tide"in Britain.In some places,the sea goes out a very long way.In summer,for example,you can walk from England to Wales!As the tides comes in and goes out,it cleans the beaches.In the port,the ships wait for the high tide.At low tide,it is inpossible to go in or out of the port.
The tides can also help to make electricity.There are plans ti make electricity in the sea near Bristol.
Britain is disappearing!In winter,the very strong winds and the high tides"eat"parts of Britain.In some parts of Britain,the sea is"eating"almost six meters of coast each year.

48.What is this things mainly talking about?Britain's tides
49.List two bad things about the tides.①The tides are very high to go into the towns.
②In winter,the very strong winds and the high tides"eat"parts of Britain.
50.Do you think the tides can help do something good for people according to the passage?Yes,I do
Why or why not?Because the tides can help to make electricity and cleans the beaches..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The letters for the bosswere put(put) on his desk but he didn't read them until three days later.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.As soon as Justin finishes the job,hewill be allowed (allow) to have two weeks off.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

7.After dinner,mostfamilies(family) sit together and chat happily to wait for New Year's arrival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.For us Grade Nine students,there will be still a little free time left if it iswisely (wise) spent.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.It's reported that the 2014Youth Olympic Gameswill be held (hold) in Nanjing on August 16th

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.I think the old bike under the tree is theleading(lead).

查看答案和解析>>

同步练习册答案