精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.任务型阅读
阅读短文,并按要求完成56-60题.
Every February,school children in the UK and much of Europe have a week off-a half-term holiday(期中假)--to relax from school.
This week is half-term.There is no special event to celebrate at half-term.Children spend this time having fun and catching up on schoolwork.Most children stay out with friends,go swimming,visit museums or see relatives.
Children in Britain have 14weeks of school holiday every year.The three main holidays are during the summer,at Christmas and Easter.But they also have a week off for half-term in February and October.
Children have only a little homework to do over the holidays.They may be asked to go over what they have learned or finish some projects.But the main purpose ( 目的 ) of the holiday is to let them relax and enjoy their hobbies.
During the summer holidays,most families go away on a mini-break.Many people travel to other cities in Britain and some families are even rich enough to go to other countries..In a word they can have a really good time during the holidays.

56小题判断正(T)误(F),57小题完成句子,58-59小题回答问题,60小题翻译句子
56.The children in the UK have no homework during the holidays.F
57.The purpose(目的) of the half-term holiday is for students torelaxfrom school.
58.What do most children do during the half-term holiday?Most children stay out with friends,go swimming,visit museums or see relatives.
59.How many holidays do the British children have each year?Four.
60.一些家庭甚至有足够的钱去别的国家.

分析 本文主要介绍了英国的假期情况.每年二月,在英国上学的孩子一周的时间休息叫做期中假,主要假期的目的是让学生放松.大多数孩子与朋友外出,去游泳,去参观博物馆或看亲戚.英国孩子共有四个假期,目的是让他们放松和享受自己的爱好.暑假期间,大多数家庭都会去度假,一些家庭甚至有足够的钱去别的国家.

解答 56.F理解判断题.根据Children have only a little homework to do over the holidays可知孩子只有一点功课要做的,故答案为:F.
57.relax细节理解题.根据school children in the UK and much of Europe have a week off-a half-term holiday(期中假)--to relax from school.可知主要假期的目的是让学生放松,故答案为:relax.
58.Most children stay out with friends,go swimming,visit museums or see relatives.细节理解题.根据Most children stay out with friends,go swimming,visit museums or see relatives.可知大多数孩子与朋友外出,去游泳,去参观博物馆或看亲戚,故答案为:Most children stay out with friends,go swimming,visit museums or see relatives.
59.Four.细节理解题.根据The three main holidays are during the summer,at Christmas and Easter.But they also have a week off for half-term in February and October.可知英国孩子有四个假期,故答案为:Four.
60.一些家庭甚至有足够的钱去别的国家细节理解题.rich enough to do sth.有足够的钱做某事,故答案为:一些家庭甚至有足够的钱去别的国家.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.They finished to raise money last week.B
                 A       B             C     D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.You shouldsay (say) sorry to your sister.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8..This is a picture of our classroom.A blackboard is on the wall.A map of China(中国) and a map of the world(世界) are on the wall,too.The map of China is old.But the map of the world is new.
There are two doors(门) in the wall.Some brooms(扫帚) and a football are behind the door.Forty-five desks and chairs are in our classroom.They are our desks and chairs.
Some flowers(花) are on the window.They are red.We like our classroom.We like our class,too.

74.This is our picture ofB.
A.our room     
B.our classroom   
C.my bedroom      
D.our school
75.D are on the wall.
A.A blackboard       
B.A blackboard and a map
C.A map of China     
D.A blackboard and two maps
76.D is new,andD is old.
A.The map of the world; the picture
B.The map of China; the picture
C.The map of China; the map of the world
D.The map of world China; the map of the China
77.What's behind the door?A
A.Some brooms and footballs.
B.A broom.
C.A football.
D.A football and some brooms.
78.We like(喜欢)A.
A.our class and our classroom       
B.the maps
C.the flowers                     
D.our teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Don'trun(run) in the hallways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I'll have to go now.The Greensis waiting (wait) for me in their car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

12.It takes only 10minutes on foot from my home to school.( 改为同义句)
It's only 10minutes'walk from my home to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Everyone①is good at something,but some people are truly talented.It's always interesting to watch other people show their talents.Talent shows are getting more and more popular.First,there were shows like American Idol and America's Got Talent.Now,there are similar shows around the world,such as China's Got Talent.
All these shows have one thing in common:They try to look for the best singers,the most talented dancers,the most exciting magicians,the funniest actors and so on.All kinds of people join these shows.But who can play the piano the best or sing the most beautifully?That's up to you to decide.When people watch the show,they usually play a role in deciding the winner.And the winner always gets a very good prize.However not everybody enjoys watching these shows.Some think that②the lives of the performers are made up.For example,some people say they are poor farmers,but in fact they are just actors.③However,if you don't take these shows too seriously,they are fun to watch.And one great thing about them is that they give people a way to make their dreams come true.

根据所给语境,按要求完成下列各题.
74.在①处划线部分填入一个同义词组,使句意完整.does well in
75.将②处划线部分改为主动语态.
Some think thatthey make up the lives of performers.
76.将③处划线部分翻译成汉语.然而,如果你不把这些节目太当回事,他们还是有看头的..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-There __________ rules in my family.It's terrible!
-Your father just wants to make rules to help you.(  )
A.is too muchB.are too muchC.is too manyD.are too many

查看答案和解析>>

同步练习册答案