17.Suzy won an award in the USA for her popular talk show on TV.Her show is very popular so even people all over the world know it.Why is her show so popular?Because she cares about people and the world.She usually invites important people to her show to talk about some important issues that everyone cares about.And she is not afraid to fight with the bad things.One of her famous stories is about the"mad cow disease(疯牛病)".When Suzy learned that some businessmen(商人) sold bad beef and lied to people that the cows were without"mad cow disease",she got angry and worried.She didn't want people to get sick,so she told everyone in her show that she decided not to eat beef any more.She knew that people would follow her and the businessmen would be angry,but she was not afraid.She knew what was the right thing to do.
36.Why is Suzy's show popular?C
A.Because people all over the world know her.
B.Because only important people go to her show.
C.Because she cares about the world.
D.Because her show is easy to watch.
37.What does the underlined word"issues"mean?D
A.Shows.
B.Cows.
C.People.
D.Problems.
38.Which is Right about Suzy?B
A.Fighting with others is her hobby
B.Talk shows make her famous
C.She never eats beef.
D.She hates businessmen.
39.What do you think of Sue?She isD.
A.rude
B.happy
C.polite
D.brave.
分析 文章大意:
文章主要提到的是Suzy的事情,他获得了美国最受欢迎节目的大奖,因为她很勇敢,关心全世界人们都在面临的问题,并且敢于和那些奸商对抗.
解答 36.C,细节理解题,文中提到"Why is her show so popular?Because she cares about people and the world"为什么她的节目这么有名?是因为她的节目关心的是人类和整个世界,由此推测选择C.
37.D,词义猜测题,文中提到"everyone cares about"每个人都关系的,由此推测每个人关心的事情应该是和自己密切相关的,也就是自己面临的问题,由此推测选择D
38.B,细节理解题,文中提到"Her show is very popular so even people all over the world know it"他的节目很受欢迎,全世界的人都知道,由此推测是他也很出名,选择B.
39.D,推理判断题,文中提到"She knew that people would follow her and the businessmen would be angry,but she was not afraid."他知道别人会效仿她不吃牛肉,也知道商人们会很生气,但是她不害怕,由此推测她应该是很勇敢,选择D.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.