精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Alicia Keys was born in 1981and grew up in New York.She had music and dance classes when she was a child and she first appeared on TV in The Cosby Show at the age of four.She started piano lessons when she was seven and learned classical music before she began to write her own songs at the age of 14.
Alicia signed a contract with J Records in 1999.She recorded several songs for films before her first album,Songs in A Minor,came out in 2001.This was a fantastic success.It entered the charts at number one,sold 236,000copies in its first week,and went on to sell over 12million copies worldwide.Alicia won five big awards,including Song of the Year for Fallin',the album's top single,which was a number one hit for six weeks.
Since then,Alicia has sold over 30million albums.She has also become an actress and a record producer with her own studio.She plays the piano as well as singing on all her albums and she has written some great songs for other artists.She has performed in TV programmes and she made her first film,Smokin'Aces,in 2007.Her other films include The Nanny Diaries (2007)and The Secret Life of Bees (2008).
31.Which of following statements is NOT true when Alicia Keys was a child?D
A.She lived in New York.
B.She took classical music lessons.
C.She learned dancing and singing.
D.She often appeared on television.
32.When did Alicia start writing songs?A
A.In 1995.
B.In 1999.
C.At The Cosby Show.
D.At the age of seven.
33.The underlined words Song of the Year for Fallin'in the second paragraph refers to?D
A.A number one album in 2001.
B.The top sale album copies in a week.
C.The name of a hero in Songs in A Minor.
D.The song which was at the top of the charts for weeks.
34.What has Alicia done since 2001?A
A.She has opened her own studio.
B.She has started playing the piano.
C.She has recorded all her songs herself.
D.She made her first film The Nanny Diaries.
35.Which of the following shows the right order of what happened to Alicia?D
①made the film Smokin'Aces
②signed a contract with J Records
③appeared on TV in The Cosby Show
④Songs in A Minor sold 236,000copies
⑤become an actress and a record producer
A.③④②⑤①
B.③①④②⑤
C.③⑤④②①
D.③②④⑤①

分析 艾莉西亚•凯斯出生于1981年,生长在纽约.当她是个孩子的时候,她有音乐和舞蹈课,4岁的时候她在电视节目考斯比秀中第一次登台表演.当她7岁的时候,她开始学习钢琴课程,在她14岁开始学习自己写歌曲前,她学习了古典乐.
1999年艾丽西亚和J唱片公司签约.2001年她的第一张个人专辑《A小调之歌》出版,在这之前她为电影录制了几首歌.这是一个巨大的成功.它位于排行榜第一,第一周就卖出了236000张唱片,在全世界又卖出了将近1200多万张唱片.艾丽西亚获得5项大奖,其中包括法林年度之歌,最佳个人单曲,连续6周都是排名第一.
自从那以后,艾丽西亚卖出了超过30万张专辑.她也成为了一名女演员和音乐制作人,创办了自己的个人工作室.她的所有专辑里一边弹奏着钢琴,一边唱着歌曲,她还为其他艺术家写了一些著名的歌曲.她在电视节目中表演,2007年她拍摄了自己第一部电影《五路追杀令》.她的其他电影还有《保姆日记》(2007年)和《蜜蜂的秘密生活》(2008年).

解答 31.D.细节理解题.题干意为:当艾莉西亚•凯斯是一个孩子的时候,下面哪个陈述不正确?根据第一段She had music and dance classes when she was a child and she first appeared on TV in The Cosby Show at the age of four.可知艾丽西亚4岁的时候在电视节目考斯比秀中第一次登台表演,但并未提到她经常登台表演,故选择D.
32.A.推理判断题.题干意为:艾丽西亚什么时候开始写歌?根据第一段when she was seven and learned classical music before she began to write her own songs at the age of 14.可知她14岁开始写歌,她出生在1981年,那么也就是说她1995年开始写歌,故选择A.
33.D.单词指代题.题干意为:第二段划线单词"法林年度之歌"指代的是什么?根据Alicia won five big awards,including Song of the Year for Fallin',the album's top single,which was a number one hit for six weeks.可知"法度年林之歌"是一首专辑单曲,连续6周排名第一,故选择D.
34.A.细节理解题.自从2001你那艾丽西亚做了什么?根据Since then,Alicia has sold over 30million albums.She has also become an actress and a record producer with her own studio.可知艾丽西亚卖出了30多万张专辑,成为了一名女演员和音乐制作人,创办了自己的个人工作室,故选择A.
35.D.排序题.题干意为:下面哪个选项正确显示了艾丽西亚发生了什么?根据文章可知艾米莉亚4岁在电视节目考斯比秀中登台表演,则③是第一个;1999年和J唱片公司签约,则②是第二个,根据排除法可直接选择D.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了艾丽西亚的主要经历,她的音乐和电影事业都获得了巨大的成功.文章篇幅短小,内容较简单,但练习题题型灵活,考生应认真阅读文章,理解大意,仔细审题,在文中就找到练习题相对应的答案或者依据.做题时注意观察选项,可按排除法直接进行选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.Peter always makes some cakes at home.(改为否定句)
Peternever makesany cakes at home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Can I help you?
-_______________________.(  )
A.Please help me.
B.Yes,you can.
C.Sorry,you can't
D.Yes,please.I want a red sweater.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.How much is this computer?(保持句意不变)
How muchdoes this computercost?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Personal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.
Some may use this freedom* to share less time with certain friends or family members,but new technology will also let them stay in closer touch with those they care most about.I know this from personal experience.
E-mail makes it easy to work at home,which is where I now spend most weekends and evenings.I am so happy that I can work at home very conveniently*.My working hours aren't necessarily much shorter than they once were but I spend fewer of them at the office.This lets me share more time with my young daughter than I might have if she'd been born before electronic mail became such a practical tool.
The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends.Say you do something fun,see a great movie perhaps---and there are four or five friends who might want to hear about it.If you call each one,you may tire of telling the story.With E-mail,you just write one note about your experience,at your convenience,and address* it to all the friends who you think might be interested.They can read your message when they have time,and read only as much as they want to.They can reply at their convenience,and you can read what they have to say at your convenience.
E-mail is also an inexpensive way to stay in close touch with people who live far away.More than a few parents use E-mail to keep in touch,even daily touch,with their children off at college.
We just have to keep in mind that computers and the Internet offer another way of staying in touch.They don't take the place of any of the old ways.

52.The purpose of this passage is toB.
A.explain how to use the Internet
B.tell the value and usefulness of the Internet
C.describe the writer's joy of keeping up with the latest technology
D.introduce the reader to basic knowledge about personal computers and the Internet
53.The use of E-mail has made it possible for the writer toC.
A.spend less time working
B.work at home on weekends
C.have more free time with his child
D.work at a speed comfortable to him
54.According to the writer,E-mail has a clearer advantage than the telephone because E-mail helps oneA.
A.reach a group of people at one time conveniently
B.keep one's communication as personal as possible
C.pass on much more information than the telephone
D.get in touch with one's friends faster than telephone
55.The best title for this passage isD.
A.Computer:New Technological Advantages
B.Internet:New Tool to keep Good Friendship
C.Computers Have Made Life Easier
D.Internet:a Convenient Tool for Communication.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.People used to find it safe to keep their treasure and money in some secret or
unknown places.They tried various ways as they could think out.They buried treasure to stop other people from taking it.Then they made a map of where the treasure was or wrote down other clues that would help them or someone else to find it again.
In Britain a few years ago,a writer wrote about some treasure that he had buried.He put clues in the story to help readers find it.Thousands of people hunted for the
treasure.They dug holes all over Britain,hoping to find it.
One of the most popular adventure stories ever written in Robert Louis
Stephenson's"Treasure Island",an exciting story about a young boy,Jim Hawkins,who is captured by pirates,and later find some buried treasure.
Then there is the true story about a man who had to travel overseas for a year.He did not trust banks,so he buried his life savings in a park.Then he went away.On his
return,he went straight to the park.But the park was no longer there.In its place,there was a huge building.
And then there was a woman who buried her savings,all in bank notes,in a waterproof bag.When she dug it up years later,there was nothing left.Worms and insects
had eaten the bag and everything in it.
And of course,these are stories about people who bury things and either forget
where they have buried them or lose the map.
Although it is true that people sometimes lose their money because a bank fails,
banks are still the safest place to keep our savings and treasures.
69.People who bury treasure usuallyA.
A.try to prevent others from taking it
B.have a little money
C.want to live in a quiet place
D.expect to leave it to others
70.A could help them or someone else to find it again.
A.Making a map of the place and writing down some clues
B.Digging another hole and writing some clues
C.Colouring the place and making the map
D.Asking someone else and numbering the pace
71.A writer in BritainB.
A.really had buried some small coins
B.started a nationwide treasure hunt
C.had lost his treasure and wanted people to help him find it
D.caused trouble because people dug holes everywhere
72."Treasure Island"B.
A.is a story about pirates
B.is about the adventures of Tim Hawkins
C.is the most popular detective story ever written
D.is a well-known fairy tale
73.The man who buried his money in a parkA.
A.thought his money was safer there than in a bank
B.stayed away longer than he expected
C.got his life savings back again
D.travelled on the sea for a year
74.From these stories we understand thatC.
A.we cannot trust banks
B.we should not trust anyone
C.burying may not be the safe way to keep something valuable
D.insects can keep anything valuable.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.He needs ____hamburgers because he is very hungry.(  )
A.two moreB.more twoC.two otherD.two another

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

9.短文中有5处语言错误.请找出错误并改正.
We are middle school student.I think it's our dutyto keep our school clean and beautifully.We did a lot ofwork for that purpose.For example,we wrote a public letter to all the students or teachers to ask them to worktogether with us.We plant a lot of trees in and aroundour school.We also did gardening ourselves.Now our school has changed onto a beautiful park.We are proud to show our guests around our school.
  I hope that we can do more for our city in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.阅读短文,根据其内容回答问题.
There are nearly 400different types of sharks,but only about 30types have even been reported as attacking human beings.
The chances of being attacked by a shark are very small compared to other dangers.Many more people drown(溺死)in the ocean every year than are bitten by sharks.The low number of attacks that happen every year proves that sharks do not feed on humans if they have the choice.There are three types of shark attacks.The main one is known as a‘hit and run'.The shark attacks because it thinks you are a fish,but when it tastes a human it decides not to eat you.The second type is called a‘bump and bite'.The shark bumps you to find out if you are fit to be eaten and then bites you if it thinks you are.The third type is called a‘sneak'.When attacking in this way,the shark waits for you to swim by and attacks you suddenly.The latter(后者的)two types of attack are more likely to be deadly for humans.
However,your chances of being attacked by a shark can be reduced if you follow the advice below.
•Do not swim in the dark.Sharks can still see you but you cannot see them.
•Do not swim if you are cut or if you have a fresh wound.Sharks can smell blood over a long distance.
•Do not wear bright clothing or jewellery because sharks are attracted to colours and shiny objects.
•Try and stay in groups,as sharks usually avoid large numbers of people.
Don't be frightened(受惊吓)by sharks as there is 30times greater chance of being hit by lightning than being attacked by a shark.

64.Are there only 30types of sharks in the world?No,there aren't.
65.Are the chances of being attacked by a shark small or big compared to other dangers?Small.
66.What are the two deadly shark attacks called?.‘Bump andbite'and‘sneak'.
67.Why should you try and stay in groups to avoid the shark attack?Because sharks usually avoid large numbers of people.
68.What does the writer mainly tell us in the passage?Types of shark attacks and how we can avoid them.

查看答案和解析>>

同步练习册答案