精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Are you ready to take action to protect Planet Earth?You may think it impossible,but you can begin by taking some small,but important,first steps.Many children and their classes in the USA are taking action.
Children Campaign Against Waste
Children are paying attention to the packaging of the things they buy.Packaging includes all the things you throw away when you unwrap( 打开) anything new.One third of all rubbish is packaging.Mrs Perez's 4th grade class decides to make their school and neighborhood know the waste in packaging.They want people to think before they buy.They also want to let people who make to products know that they want less waste in packaging.So they start a campaign to help people change how they shop.
Children Save Water
Another class decides to help save water.Here's how they got started.
Miguel Salazar lives in Meridien,Texas.Every day he walks home from school and passes Carrollton River.The river is filled with rubbish.But the river was not always this way.Miguel's grandfather remembers flowers and plants grew along it.Many people fished there.So Miguel's class decides to clean up the river.They make a plan.
If one person can make a difference,think how much more can get done if people work together to care for Planet Earth.

49.The children in Mrs.Perez's class start the campaign againstD.
A.water
B.fishing
C.shopping
D.waste
50.Miguel's class project is toC.
A.stop packaging
B.go on a trip
C.clean up Carrollton River
D.talk to families and friends
51.What's the main idea of the passage?A
A.Helping to protect Planet Earth.
B.The problems of pollution in the city.
C.Helping children with their project.
D.How children make their class project.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了我们怎样来保护我们的地球呢?这篇文章教了我们两招:1、防止过度包装.2、让我们身边的河流变得更加干净.

解答 49.D 细节理解题.根据文章:Mrs Perez's 4th grade class decides to make their school and neighborhood know the waste in packaging.They want people to think before they buy.They also want to let people who make to products know that they want less waste in packaging.可知他们决定让学校和邻居知道包装的浪费,他们希望人们在他们购买之前要想好买什么,他们还想让人知道他们在包装的产品上想要更少的浪费.所以此处他们要反对浪费.故选D.
50.C 细节理解题.根据文章:Every day he walks home from school and passes Carrollton River.The river is filled with rubbish.But the river was not always this way.Miguel's grandfather remembers flowers and plants grew along it.Many people fished there.So Miguel's class decides to clean up the river.可知Miguel的主要任务就是清理Carrollton River.故选C.
51.A 主旨大意题.这篇文章主要讲述了我们可以从身边的小事做起,来保护我们的地球.故选A

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The boy was  _______ about his new toy car.(  )
A.excitedB.excitingC.interestingD.interested

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The Monkey King keeps fighting to help _______ weak.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.He grew up in Beijing.(否定句)
Hedidn'tgrow up in Beijing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.让我们努力学习使我们的梦想成真.
Let's work hard to make our dreamscometrue.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.There  are  many colors  in  nature.But  do  you  know  if  a  color  has  weight?I  think  you'll  say
"no".But  I  am afraid you are wrong.If you don't believe,you may do a small experiment.
First,put two objects with the same weight into two boxes.Then cover the box.Third,wrap one box with a red  piece of paper,the other with a white piece of paper.OK.Now hold the boxes with your hand
one by one.It is certain  that you will think the red one is a little heavier.
Why do you think so?A scientist found that different colors have different weight in a man's mind.
So he did many tests and at last he got the result.That is to say,every color has its own weight in our
mind'and their order is the  same.The heaviest color is red,then blue,green,orange,yellow and white.
The  scientist  told  us  that  colors  also  have  smell.Can  you  smell  the  color?Of course  not.Then  why did  the scientist  say  so?That  is  because  every  color  stands  for  a  kind  of  light  with
a  certain  wavelength.It  reaches  our brain through sense organs.
According  to  this  discovery,scientists  say that  people  accept  the colors  they like,and  refuse
the colors  they hate.So your body and mind will be healthy by using the colors you like.Or you'll be
nervous or even get ill.For example,if you stay in a room with red windows,wallpapers and furniture for
two hours,you'll feel you have been there for four hours.But if the room is blue,you'll feel you hav
e been there for only an hour.Another example,if a person walks out of a red room and into a blue room,
his temperature will fall.That means our body temperature will change with different colors.
31.The purpose of the second paragraph is to tell usB.
A.a red box is heavier than a white one       
B.a color has weight in one's mind
C.white paper is lighter than red paper       
D.you can know the weight of a color by holding it
32.Why did the scientist say colors have smell?A
A.Because people can sense the light from colors.
B.Because we can smell colors with our nose.
C.Because every color has its own sweet smell.
D.Because every color can give off light of the same length.
33.If a person walks from a blue room to a red room,his body temperature willA.
A.rise         
B.fall          
C.stay the same             
D.change now and then
34.It can be implied from the text thatD.
A.colors have orders in weight
B.colors can change the weight of an object
C.people would stay longer in a room with red windows
D.colors can affect our mood and health
35.This passage is probably aD.
A.book review       
B.fiction novel         
C.fairy tale             
D.science report.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.I study in a middle school in Yueyang.Now I am fourteen years old.In my spare time,I like reading all kinds of books,such as novels,plays and poems.And I often write some articles and poems.(71)My classmates say I am a fan of literature (文学).Yes,that's true.
I got interested in reading and writing when I was only seven years old.My parents bought many books for me.I have read many classical works.(72)它们对我的影响很大.Three years ago,I wrote an article about the differences between Chinese culture and American culture.It was highly praised by my teacher and classmates.(73)从那以后,我有空的时候就坚持练习写作.
(74)I don't know when I began to fall in love with writing.I really want to be a world-famous writer when I grow up.I think I have got a real talent for writing.(75)My parents give me great support for my dream.Every time I show my work to them,they say my thoughts are unique (独特的).
71.我的同学说我是一个文学迷.
72.They have great influence on me.
73.From them on,I kept on practicing writing in my free time
74.我不知道我是什么时候爱上写作的.
75.我的父母对我的梦想给予了很大的支持..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.用括号中所给单词的形式填空,使语篇意思完整,必要时请用否定式.
In the modern world,advertising is everywhere!Some people think that ads (76)are(be) great.But others hate ads,saying that they make our (77)cities(city) and countryside look ugly.It's(78)true(truly) that some ads can be very useful.For instance,they can help you (79)compare(compare) two different products and save money.When prices (80)are listed(list),you can go to the store with the (81)lowest(low) price.However,some advertising can be confusing or(82)misleading(leading).Sometimes the picture in an ad looks a lot better than the real thing.At other times,the words(83)sound(sounds) good but don't really tell you anything about the quality of the product.So(84)you(your) have to be careful.(85)Don't let(let) their words and pictures fool you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.这个小女孩没能爬到山顶.The little girl failed to climb up to the top of the hill..

查看答案和解析>>

同步练习册答案