精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

English breakfast is a very big meal—eggs, tomatoes, tea, coffee… For many people, lunch is a quick(快的) meal. In cities there are a lot of sandwich(三明治) bars(快餐店). People can buy sandwiches there. Students can have a hot meal at school, but many just take a sandwich, a drink and some fruit from home.

“Tea” means two things. It is a drink and a meal! Some people have afternoon tea, with sandwiches, cakes and a cup of tea.

They usually have dinner quite early(早), between 6:00 and 8:00(在…和…之间), and often all the family eat together(一起).

People often get take-away(外卖) meals—they buy the food outside(外面)

1.Many people in England have a _______ breakfast and a ________ lunch.

A. quick; small B. little; big

C. big; quick D. slow; big

2.Students usually have lunch __________.

A. at home B. at school

C. outside D. in the restaurant

3.What don’t they have when they have afternoon tea?

A. Chicken. B. Sandwiches.

C. Cakes D. A cup of tea

4.How long(多长时间) do they have the dinner?

A. Six or eight hours(小时).

B. Half(半) an hour.

C. We don’t know.

D. About two hours.

5.When they get a take-away meal, they often eat it _________.

A. at home B. in the school

C. outside D. in the bars

 

1.C

2.B

3.A

4.D

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文给我们介绍了英国人的一些饮食习惯。他们的早餐往往很丰富,而午饭通常吃得很快。英国人喜欢下午的时候喝茶,吃一些点心。晚饭往往是一家人聚在一起吃。

1.细节理解题。根据短文中English breakfast is a very big meal以及For many people, lunch is a quick(快的) meal.可知,英国人的早餐很丰盛,而午饭总是吃得很快。故选C。

2.细节理解题。根据短文中Students can have a hot meal at school可知,学生们通常都是在学校里吃午饭。故选B。

3.细节理解题。根据短文中Some people have afternoon tea, with sandwiches, cakes and a cup of tea.可知,一些人在喝下午茶的时候,会吃一些三明治、蛋糕和一些茶。这里没有提到的是chicken鸡肉。故选A。

4.细节理解题。根据短文中They usually have dinner quite early(早), between 6:00 and 8:00可知,英国人吃晚饭的时间在6点到8点之间,所以是两个小时。故选D。

5.推理判断题。短文的最后提到,人们经常从外面买一些外卖,应该是带回家来吃,故选A。in the school 在学校里,这只是针对学生们而言的;Outside外面,外卖是在外面买的,不是在外面吃;in the bars在酒吧里,不符合文意。

考点:文化类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届浙江金华青春中学七年级下作业检测英语试卷(解析版) 题型:选词填空

根据句意,用方框内词语的适当形式填空,每词只能用一次。

I, nobody, stay in bed, join, else,

1.I hope I will enjoy ________ at the weekend.

2.Mike always________on Sunday morning.

3.Who _______ is going to the zoo with us this Sunday?

4.This maths exercise is too difficult. _______ in our class can answer it.

5.What about ________ the Table Tennis Club?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江省奉化市七年级第二学期学科竞赛(一)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What _______ animals do you like?

—I like koalas.

A. other B. the others

C. the other D. Others

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江温岭泽国第三中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Well, let’s play computer games.

---That ________ good.

A. are B. sounds

C. sound D. am

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江宁波慈城中学七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:句型转换

按要求完成句子,每空一词。(共5小题,每小题1分,共5分)

1.I have a ping-pong ball. (改为一般疑问句)

________ you ________ a ping-pong ball?

2.My brother has hamburgers for dinner. (对划线部分提问)

_________ ____________ your brother have for dinner?

3.His dictionary is on the bed. (改为复数句)

His __________ ___________ on the bed.

4.the, go, we, same, to, school (连词成句)

_______________________________

5.Does Linda’s father like sports? (做否定回答)

No, __________ ___________.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江宁波慈城中学七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- Linda, let’s play soccer after school.

---____________________ .

A. You’re welcome. B. That sounds good.

C. Sorry, I don’t know. D. No, I don’t.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江宁波慈城中学七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

_________ Tom ___________ a baseball?

A. Do; have B. Does; have

C. Does; has D. do; has

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江宁波慈城中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- ___________________?

--- It’s 61237890.

A. What’s your name?

B. How are you?

C. What’s your telephone number?

D. Spell it, please.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届浙江余姚兰江中学七年级第二学期知识竞赛英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I’m late, the teacher is unhappy.

A. Because, soB. Because, /

C. So, because D. So, /

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案