精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.    If your pen broke at school today,what would you do?You would go to a shop and buy a new one.What if you could simply print out a real,working pen with your 3-D printer without leaving your room?
  Ten years ago people could only see 3-D printing in science fiction movies.But now 3-D printing is here and it's bringing big changes.
  Unlike normal printing that can only copy a 2-D picture with ink.3-Dprinting can build almost anything made from material.The printer layers(分层) the material in different shapes to create the object you want to be copied.
  The 3-D printer has been used to make many different things.People have made cups cars and even an airplane with it.
  Doctors have been using 3-D printers for several years.People's nervous systems have been printed out in 3-D form medical research.Some body parts have been printed and used in hospital.Several months ago,doctors used a 3-D printer to rebuild the face of a person who had a bad accident.In the future,it is expected that the printer will make human organs to save more lives.
  However there are drawbacks to the printer.At the moment,printing can be quite slow and it's still rather expensive.The average(平均的) price of a household printer is around $1,700,not including the cost of the materials.
   But as the technology develops,it shouldn't be long before disadvantages are improved.Only time will tell where this new technology will take us.

61.People could see 3-D printinginB ten years ago.
A.large high school        
B.science fiction movies    
C.digital camera shop
62.People still can't make a(n)Cwitha 3-D printer so far
A.airplane                
B.face                 
C.organ
63.What does the underlined word"drawbacks"mean?A
A.不足                 
B.趋势                
C.优点
64.Which of the following is TRUE?C
A.The normal printer can build 3-D objects y ou mant.
B.No nervous systems are printed out in 3-D form.
C.The 3-D printing can be cheaper and faster in the future
65.What's the best title of the passage?B
A.The disadvantages of 3-D printing      
B.the changes brought by 3-D printing
C.The rapid development of science.

分析 这篇短文主要介绍3D打印技术的发展及带给人们生活的变化,当然3D打印技术现在还存在着许多的不足,但是作者相信这些不足会在不久的将来得到改善.

解答 61.B.细节理解题.根据Ten years ago people could only see 3-D printing in science fiction(虚构的) movies.,可知十年前人们只有在科幻电影中看到三D打印,故选B.
62.C.推理判断题.根据In the future,it is expected(期待) that the printer will make human organs(器官) to save more lives.可知现在人们还不能制作人体器官,故选C.
63.A.推理判断题.上文描述的都是三D打印的优点,后面发生转折可知是指其不足,故选A.
64.C.是非判断题.根据上文提到不足中有一点是太贵及后文But as the technology develops,disadvantages will be improved可知这一缺点会得到改善,故选C.
65.B.主旨大意题.根据短文描述,可知本文重点讲述了3D打印给人们带来的变化.故选B.

点评 本篇是一篇科普知识类阅读短文.这篇短文主要介绍3D打印技术的发展及带给人们生活的变化.解答时,首先要认真阅读短文,注意前后联系,掌握短文大意,然后带着问题再读短文,找出相关段落,分析总结,判断出正确选项.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Excuse me,could you tell me ________?
---There is a bank on the second floor.You can make it there.(  )
A.where I can exchange moneyB.how I can get to the bank
C.if there's a bank near hereD.where the bank is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.刘翔的妈妈以他为自豪.(be proud of)Liu Xiang's mother is proud of him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我哥哥至少和你一样高.
My brother is at leastastallasyou.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.昨天由于大雨工人们不得不呆在家里.
Yesterday the workers had to stay at homebecause of the heavy rain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Do you think this kind of water is safe(安全) for drinking?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.there,fun,it,travelling,to,great,is,go (连词成句)
It is great fun to go travelling there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Marie Curie received the Nobel Prizetwice (two)during her life time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Daniel often feelssleepy (sleep) in class because he stays up late to do his homework
every night.

查看答案和解析>>

同步练习册答案