精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.On April 1st,China announced that it would build the Xiong'an New Area in Hebei province.This will be of the same importance as Shenzhen Special Economy Zone,and Pudong New Area.
The area,will cover three counties(县) that sit at the center of the triangular (三角形的)area formed by Beijing,Tianjin,and Shijiazhuang.
The Xiong'an New Area has a great potential(潜力) for growth.It has a large space to develop and will expand(扩大) to cover 2,000 square kilometers.The transportation of the area is convenient,with only an hour to drive to Beijing and Tianjin.
The new area also has a wonderful natural environment.It is home to Baiyangdian,one of the largest fresh water wetlands in North China.With more than 140 lakes,the wetland is known as the"pearl (珍珠)"of the North China Plain.
Once built,the area will lower the heavy burden(负担) on Beijing.For example,many companies,universities and scientific research centers will move from Beijing to the area.
International experts and media also think highly of these new area,saying that it will set an example to developing countries.
The Xiong'an New Area
LocationIt lies in Hebei province.It will be as(66)important as the Shenzhen Special Economic Zone and and Pudong New Area.
SizeThere are three counties in the new area and it will cover cover(67)2,000 square kilometers.
TransportationThe transportation of the area is convenient,and it will take only an(68)hour to drive to Beijing and Tianjin.
AdvantagesThe Xiong'an New Area will lower the heavy burden on Beijing if it(69)is built.Besides international experts and media who think(70)highlyof this new area believe that it will set an example to developing countries.

分析 全文大意:
本文讲述了雄安新区,它位于河北省.它的地位和深圳特区和浦东新区的地位一样重要.在这个新区里有三个县面积覆盖2000平方公里.交通便捷,驾车只需一个小时到达北京和天津.如果建成雄安新区将降低北京沉重的负担.

解答 答案:
66、important   细节理解题      根据第一段This will be of the same importance as Shenzhen Special Economy Zone,and Pudong New Area.可知雄安新区的重要性和深圳特区和浦东新区一样.结合题干It will be as(66)…as the Shenzhen Special Economic Zone and Pudong New Area.可知它的地位和深圳特区和浦东新区的地位一样重要.其中as…as意为"与…一样"通常接形容词或副词原级,根据题干中的谓语为系动词be,故填入形容词important的原级,故答案为:important
67、2000       细节理解题       根据第二段It has a large space to develop and will expand(扩大) to cover 2,000 square kilometers.可知它有很大的发展空间将扩大到2000平方公里.结合题干There are three counties in the new area and it will cover(67)…square kilometers可知在这个新区里有三个县面积覆盖2000平方公里.故答案为:2000
68、hour  细节理解题 根据第二段The transportation of the area is convenient,with only an hour to drive to Beijing and Tianjin.可知这个地区交通便利,驾车去北京和天津只需一个小时,结合题干The transportation of the area is convenient,and it will take only an(68)…to drive to Beijing and Tianjin.可知交通便捷,驾车只需花费一个小时到达北京和天津,其中里面含有固定短语it take some time to do sth意为"花费时间干某事"根据空格前为不定冠词an,故填入hour的单数形式,故答案为:hour
69、is built  细节理解题  根据最后一段Once built,the area will lower the heavy burden(负担) on Beijing.可知一旦建成,这个地区将减少北京的沉重负担.根据题干The Xiong'an New Area will lower the heavy burden on Beijing if it(69)…可知该句缺少从句的谓语动词,其中主句为一般将来时态,根据主将从现原则,if引导的条件状语从句为一般现在时态,又知从句的主语it代指The Xiong'an New Area 是谓语动词build的承受者,二者形成被动关系,故判断为被动语态,故从句的谓语动词为一般现在时态的被动语态,其结构为is/am/are+过去分词,故答案为:is built
70、highly 细节理解题 根据最后一段International experts and media also think highly of these new area,saying that it will set an example to developing countries可知国际专家和媒体高度评价这些新区,说它将给发展中国家树立一个榜样.结合题干Besides international experts and media who think(70)…of this new area believe that it will set an example to developing countries.可知句中含有固定短语think highly of 意为"高度评价…"故答案为:highly

点评 阅读填空题型,要抓住文章的大意,挑出信息词,根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-My father often goes to work on ______foot.(  )
-It is good for health.But my father drives car.
A.the;theB./;anC./;theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.I was a little _______/'n3:vas/before the exam.(  )
A.noticeB.nervousC.famousD.novels

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.I can't remember when I started collecting litter.But it was when I got tired of (38)Alitter nearby and realized that no one else was going to pick it up.I live near a forest in Sichuan.I can walk there in three minutes.I (39)Bgoing there to play with my dog.But one day there was so much litter there that I became very unhappy.I decided I had to clean up the forest.I wanted to (40)Bhappy going there again.
I made my first trip to clean up the forest that afternoon.I took a big black rubbish bag (41)Ame.Ten minutes after starting to pick up litter,I found my bag was full.It had cans,(42)C,broken glass and newspapers in it.
From then on,I (43)Ato the forest four times a year to pick up litter.I'm often there for three hours.However,it makes me feel (44)Bto do something for the environment
After each trip,I look at all the litter that I've found.If any of it can be used again,I keep it I (45)Aunderstand why people drop litter.But I will never stop picking it up (46)Cthey stop dropping it.
I know I am only doing a small bit (47)Bthe earth,but I still think it is important.

38.A.seeingB.cleaningC.dropping
39.A.was used to loveB.used to loveC.used to loving
40.A.makeB.feelC.find
41.A withB.toC.for
42.A.juice boxB.white rubbishesC.bottles
43.A.goB.have goneC.went
44.A.tiredB.greatC.interesting
45.A.can'tB.mustn'tC.needn't
46.A.whenB.afterC.until
47.A.helpB.to helpC.helping.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.
在今年感恩节(11月26日)来临之际,我校将举行一场名为"I love my family."的英语主题演讲.假如你是Grace,请结合以上图片内容完成演讲稿.内容如下:
1.介绍你房间里的物品及位置(至少3样物品);
2.介绍墙上照片中的全家福,表达对家人的爱.
生词:在墙上  on the wall    看一看 look at
要求:语言连贯,书写工整,卷面整洁,字数50字以上.
Hello,everyone!My name is Grace.This is my room.There is a bed,a desk,a bookcase and a chair in my room.The baseballs are under the bed.The computer is on the desk.There is a photo on the wall,it is a photo of my family.Let's have a look at it,the man is my father and the woman is my mother,the two girls are my sister and I.I love my family..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Tom and Jerry are very funny.I can't help            when I watch them.(  )
A.singingB.laughingC.sleepingD.talking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.These days so many things are going digital(数字化),and books are too.People can buy e-books or cheap books online.This means that some bookstores have a hard time staying open. (38)D 
Bookstore sales in the US went 2.5percent from 2014to 2015.They have found success by trying new things,such as holding events,adding a coffee shop and food and creating a fun experience for book lovers.
"That's what small bookstores have to offer,"Nicole Sullivan,owner of Denver's BookBar,said."a more personalized(个性化的)experience and a sense of community."(39)F The Shakespeare and
Company Bookstore in New York is adding the Espresso Book Machine,which can print any book you want in five minutes at the store.This special machine is great for people looking for books which are hard to find.
And sometimes,if you can't beat them,it's okay to join them.(40)E
Second Story Books in Washington DC is one of them.It sells books on Amazon and makes more money.
While bookstores still face difficulties,it seems there are ways for them to succeed.(41)C You are sure to enjoy a really special experience.
A.And these good ideas work.
B.Many have already closed down.
C.So why not pay a visit to a bookstore next time?
D.This isn't a new problem,but things are finally turning around
E.Many bookstores also sell books online.
F.Also bookstores are trying to bring in new shoppers in cool ways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.What comes to your mind when you talk about donations (捐赠)?You probably (36)Aa group of people with boxes in hand asking people to donate money.But my school came up with a (37)Cway of raising money-Fun Night.
Fun Night is like a party.Students (38)Amoney to get in and have dinner at school.The money will be used to help poor children in need.
Two months ago,I took part in Fun Night.There were all kinds of (39)Bin Fun Night.The most popular game was the"jousting ring"(夺环).I"jousted"with several of my(40)C and managed to knock plenty of them off the ring.However,they attacked (进攻) me (41)BI was ready.It would usually be considered as cheating,but we didn't care and (42)Aplaying.After all,it was just a game,not a competition.
The best of Fun Night was not the fun activities.The fact was that we raised a lot of money (43)Chaving a good time.A lot of students at my school wouldn't donate money if they were(44)B asked to hand it over.But this kind of event not only made them glad to give (45)Aallowed them to have a great time playing games with friends.I realized that charity (捐助) can be fun.We raised 2,000yuan on that night.

36.A.think of  B.look for   C.talk with
37.A.strange  B.common   C.different
38.A.pay    B.cost   C.take
39.A.drinks   B.games  C.people
40.A.cousins  B.relatives  C.friends
41.A.after    B.before    C.until
42.A.continued  B.stopped  C.began
43.A.for     B.on   C.by
44.A.quickly   B.simply   C.nearly
45.A.but     B.and   C.so.

查看答案和解析>>

同步练习册答案