| The Xiong'an New Area | |
| Location | It lies in Hebei province.It will be as(66)important as the Shenzhen Special Economic Zone and and Pudong New Area. |
| Size | There are three counties in the new area and it will cover cover(67)2,000 square kilometers. |
| Transportation | The transportation of the area is convenient,and it will take only an(68)hour to drive to Beijing and Tianjin. |
| Advantages | The Xiong'an New Area will lower the heavy burden on Beijing if it(69)is built.Besides international experts and media who think(70)highlyof this new area believe that it will set an example to developing countries. |
分析 全文大意:
本文讲述了雄安新区,它位于河北省.它的地位和深圳特区和浦东新区的地位一样重要.在这个新区里有三个县面积覆盖2000平方公里.交通便捷,驾车只需一个小时到达北京和天津.如果建成雄安新区将降低北京沉重的负担.
解答 答案:
66、important 细节理解题 根据第一段This will be of the same importance as Shenzhen Special Economy Zone,and Pudong New Area.可知雄安新区的重要性和深圳特区和浦东新区一样.结合题干It will be as(66)…as the Shenzhen Special Economic Zone and Pudong New Area.可知它的地位和深圳特区和浦东新区的地位一样重要.其中as…as意为"与…一样"通常接形容词或副词原级,根据题干中的谓语为系动词be,故填入形容词important的原级,故答案为:important
67、2000 细节理解题 根据第二段It has a large space to develop and will expand(扩大) to cover 2,000 square kilometers.可知它有很大的发展空间将扩大到2000平方公里.结合题干There are three counties in the new area and it will cover(67)…square kilometers可知在这个新区里有三个县面积覆盖2000平方公里.故答案为:2000
68、hour 细节理解题 根据第二段The transportation of the area is convenient,with only an hour to drive to Beijing and Tianjin.可知这个地区交通便利,驾车去北京和天津只需一个小时,结合题干The transportation of the area is convenient,and it will take only an(68)…to drive to Beijing and Tianjin.可知交通便捷,驾车只需花费一个小时到达北京和天津,其中里面含有固定短语it take some time to do sth意为"花费时间干某事"根据空格前为不定冠词an,故填入hour的单数形式,故答案为:hour
69、is built 细节理解题 根据最后一段Once built,the area will lower the heavy burden(负担) on Beijing.可知一旦建成,这个地区将减少北京的沉重负担.根据题干The Xiong'an New Area will lower the heavy burden on Beijing if it(69)…可知该句缺少从句的谓语动词,其中主句为一般将来时态,根据主将从现原则,if引导的条件状语从句为一般现在时态,又知从句的主语it代指The Xiong'an New Area 是谓语动词build的承受者,二者形成被动关系,故判断为被动语态,故从句的谓语动词为一般现在时态的被动语态,其结构为is/am/are+过去分词,故答案为:is built
70、highly 细节理解题 根据最后一段International experts and media also think highly of these new area,saying that it will set an example to developing countries可知国际专家和媒体高度评价这些新区,说它将给发展中国家树立一个榜样.结合题干Besides international experts and media who think(70)…of this new area believe that it will set an example to developing countries.可知句中含有固定短语think highly of 意为"高度评价…"故答案为:highly
点评 阅读填空题型,要抓住文章的大意,挑出信息词,根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | the;the | B. | /;an | C. | /;the | D. | the;/ |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | notice | B. | nervous | C. | famous | D. | novels |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 38.A.seeing | B.cleaning | C.dropping |
| 39.A.was used to love | B.used to love | C.used to loving |
| 40.A.make | B.feel | C.find |
| 41.A with | B.to | C.for |
| 42.A.juice box | B.white rubbishes | C.bottles |
| 43.A.go | B.have gone | C.went |
| 44.A.tired | B.great | C.interesting |
| 45.A.can't | B.mustn't | C.needn't |
| 46.A.when | B.after | C.until |
| 47.A.help | B.to help | C.helping. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | singing | B. | laughing | C. | sleeping | D. | talking |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.And these good ideas work. B.Many have already closed down. C.So why not pay a visit to a bookstore next time? D.This isn't a new problem,but things are finally turning around E.Many bookstores also sell books online. F.Also bookstores are trying to bring in new shoppers in cool ways. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 36.A.think of | B.look for | C.talk with |
| 37.A.strange | B.common | C.different |
| 38.A.pay | B.cost | C.take |
| 39.A.drinks | B.games | C.people |
| 40.A.cousins | B.relatives | C.friends |
| 41.A.after | B.before | C.until |
| 42.A.continued | B.stopped | C.began |
| 43.A.for | B.on | C.by |
| 44.A.quickly | B.simply | C.nearly |
| 45.A.but | B.and | C.so. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com