【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(E)
One day in April, a special activity called "Food Street" was held on the playground at Railway N0. 1 Middle School in Xi'an. This activity was part of the English Art Festival in the school. The students in each class were divided into several groups. And each group sold different kinds of food. The students did the shopping and the cooking all by themselves. The students cooked delicious food such as fried chickens, potato chips and vegetables. They all worked hard and sold the food at low prices. The customers, who were the junior students, teachers and parents, all praised them for the nice food.
"It's really hard work," said one of the students who took part in the activity. "We must make a plan before the cooking. We must know how much we should spend on the things we need. Also, we must learn how to serve customers well."
"This activity is to give a chance to the students to develop their practical abilities," said one teacher. "What's more, the students will not only learn how to make money by their own hands, but also know the meaning of life."
(1)"Food Street" was .
A.a street for students to sell food alone
B.a kind of food sold by the students
C.part of the activity about English
D.a competition for food prizes among the students
(2)It seemed that .
A.the food made by the students was not well received
B.the prices of the food were too high
C.the teachers and parents spoke highly of the students
D.the students didn't enjoy the activity
(3)Which of the following can the students NOT learn in the activity?
A.How to grow vegetables.
B.How to work well.
C.How to make money.
D.What life means.
(4)Before the cooking, the students .
A.had to be customers
B.must make a plan
C.asked their parents to do the shopping
D.had to serve the customers well
(5)From what one student said, it showed that .
A.the activity was not easy
B.the students like the activity better than their class lessons
C.the whole cooking was too much work
D.they don't like to make Chinese food
【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)B
(5)A
【解析】这篇短文主要描述了一所中学举行的一次活动,通过这个活动给了学生们一个社会实践的机会。
(1)细节理解题。由第二段第一句This activity was part of the English Art Festival in the school. 可知。故选C。
(2)细节理解题。由第二段最后一句They were all pleased with the nice food.可知,顾客们对食物很满意。故选C。
(3)细节理解题。由第四段一位老师的话可知,学生不仅学会了用他们自己的双手去挣钱,而且懂得了生活的意义。通过这项活动也学会如何很好的工作。故选A。
(4)细节理解题。由第三段第二句We must make a plan before the cooking. 及结合全文可知。故选B。
(5)细节理解题。由第三段可知,这次活动不易。因为他们要制订计划,要知道需要多少东西及花费,还要学会如何为顾客服务等。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】你将听到一段短文,请根据听到的短文内容完成表格中的有关信息。听两遍。
Tony's Day | |
At eight | He . |
At | He goes to school. |
After school | He sometimes plays basketball for . |
In the evening | He watches TV or . |
At ten thirty | He and goes to bed. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语提示完成句子,每空一词
(1)这是一件价格合理的毛衣。
This is a sweater a good .
(2)我们这儿没有白色的裤子。
We don't have trousers here.
(3)这些黑色的鞋子不降价出售。
These black shoes are not .
(4)你可以买到每条仅售10美元的短裤。
You can shorts only $10 each.
(5)这是给你的一双新袜子。
Here's new socks for you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】写作(15)
培养良好的学习习惯对于处于升学阶段的我们是非常重要的。你认为良好的学习习惯应当是怎样的呢?请根据下面的信息提示,写一篇短文,首句已给出。
信息提示:上课认真听讲,按时完成作业,不偏好某个科目,向老师和同学请教
要求:根据信息提示,把握要点,适当发挥,不逐字翻译.字数在80词左右。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意和中英文提示写出单词,完成句子。每空一词。(10分)
【1】We should depend on __________to win the game. (we)
【2】You'd better think __________ before making an important decision. (two)
【3】___________ about medical treatment will be discussed in today’s meeting. (decide)
【4】___________ in your homework on time, or your teacher will be angry with you. (hand)
【5】 His father has no ____________ job and lives a hard life. (fix)
【6】Be careful when driving! A moment of ___________ (粗心) may cause a terrible accident.
【7】A conversation with a wise person is __________ten year's study of books. (价值)
【8】What a practical ___________ Sandy gave us! It must be of great help to us. (建议)
【9】The ___________ extra work won high praise from the people in the town. She is well worth respecting. (先锋)
【10】The railway ____________ Shanghai with Nanjing makes our travel much quicker. (连接)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子
(1)我们面对困难, 应该微笑。
We should the difficulties.
(2)老师建议我们大声地读。
The teacher usread aloud.
(3)关于这次去长城旅行我将征求建议。
I will go to some advice about this trip to the Great Wall.
(4)你擅长踢足球吗?
you playing football?
(5)请尽量在30分钟内完成这项工作。
Please try this work in thirty minutes.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用所给词的适当形式填空
①There's nothing in the fridge. Why not (go) shopping now?
② Jane practises (play) the piano on Sunday.
③ It's a good idea (watch) films in English twice a month.
④ In order to improve your English, you should try (speak) English every day.
⑤ David's teacher often gives him some (advice) on study.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(10分)
Daniel是阳光中学9年级1班的学生, 你想推荐他成为班长。请根据下列内容要点,用英语写一篇介绍Daniel的短文。
1.他很聪明,常能想出很多好点子;
2. 耐心, 做事有条理,从不忘记他必须做的事;
3.他喜欢红色,因为红色可以是他更容易做决定。当他遇到困难时,她就会穿红色;
4.他乐于助人,经常帮助我们解决一些数学难题;
5. 我相信……
注意:1. 短文须包括所有内容要点,要求语句通顺,意思连贯;
2.第5点用1-2句话展开合理想象,做适当发挥。词数90词左右。
Daniel is a Class 1, Grade 9 student in Sunshine Secondary School.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请以Millie的名义写封信向Bill介绍你的家乡,并邀请他到你家作客,同时在信中告知他到你家怎么走,要点如下:
(1)我的家乡扬中是位于江苏南部的一个小城市,……。扬中因美食而闻名,你可以来尝尝河豚(balloonfish)
(2)我住在市中心。沿着迎宾大道(Yingbin Road)走,在第二个交通灯处向右转弯;一直往前走,你会看到一座桥,过桥,我家就在道路的拐角处。
(3)我的父母将为我们准备……,我期待……。
注意:
①词数: 80词左右(开头已给出的内容不记入总词数);
②内容必须包括上表中的要点,要适当发挥;
③条理清楚、语句连贯;
④文中不得出现真实的校名和人名。
Dear Bill,
I'm going to tell you something about my hometown……
Yours,
Millie
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com