【题目】 Recently, HUAWEI, one of China's best high-tech companies, has launched(发布) an app called StorySign, that will make it easier for deaf children to read stories.
Some AI skills from HUAWEI are used in the app. They help deaf children read by turning written text into sign language. A character called Star in the app makes it easier to use the app.
Users can also choose a book from the app's library that is then shown in sign language using cartoon characters. The first book on the StorySign platform(平台) is the popular children's book Spot the Dog.
The developers tried to make the app's main character Star popular with both boys and girls. Star also wears a hearing aid(助听器).
“We created StorySign to make it possible for families with deaf children to enjoy an exciting story time,” said Andrew Garrihy, Huawei's CMO for Western Europe. “We hope that by reminding people to understand deaf children better, they'll be encouraged to support one of the charity partners we are working with across Europe.”
There are about 32 million deaf children around the world. Many of them have trouble learning to read, this might because of no good way to turn written text into sign language. Now the app gives deaf children a great tool.
【1】Who should the app StorySign be created for?
A.The children who can't see.
B.The children who can't talk.
C.The children who can't hear.
D.The children who can't walk.
【2】Which of the following is TRUE about the app StorySign?
A.It's created by a foreign company.
B.It has lots of high technology in it.
C.The sign language in the app is shown by real people.
D.It can't be used without a hearing aid.
【3】What does Star mainly help to do in the app?
A.Encourage deaf children to read stories.
B.Choose stories for deaf children.
C.Make friends with deaf children.
D.Help deaf children use the app more easily.
【4】According to Andrew Garrihy, what can we know?
A.European countries have the most deaf children in the world.
B.Many people in Europe care for deaf children.
C.The app StorySign has got successful in Europe.
D.HUAWEI is helping deaf children by working with many charities.
【5】What's the best title for the passage?
A.Deaf Children's Problem in Reading
B.Deaf Children Around the World
C.A Special App for Deaf Children
D.The Importance of Helping Deaf Children
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】D
【5】C
【解析】
本文是一篇说明文,主要讲述了华为最近推出了一种叫StorySign的应用程序来帮助失聪儿童阅读故事。
【1】细节理解题。根据第1大段“has launched(发布) an app called StorySign, that will make it easier for deaf children to read stories.” 华为最近推出了一种叫StorySign的应用程序来帮助失聪儿童阅读故事。可知,是聋人孩子。故选C。
【2】推理判断题。根据第1大段“Recently, HUAWEI, one of China's best high-tech companies,”华为是中国最高科技公司之一,可知华为是国产公司,故A错误;根据第2大段“Some AI skills from HUAWEI are used in the app.” 该应用程序使用了华为的一些人工智能技能。可知,是使用了高科技,故B正确;根据第3大段“Users can also choose a book from the app's library that is then shown in sign language using cartoon characters.” 用户还可以从应用程序的图书馆中选择一本书,然后用卡通人物的手语显示出来。可知,不是真人,故C错误;根据第3大段“Users can also choose a book from the app's library that is then shown in sign language using cartoon characters.” 用户还可以从应用程序的图书馆中选择一本书,然后用卡通人物的手语显示出来。可知,没有助听器也可以使用,故D错误。故选B。
【3】细节理解题。根据第2大段“A character called Star in the app makes it easier to use the app.” 在应用程序中,一个名为Star的角色使应用程序更容易使用。可知,Star是为了帮助失聪儿童更好使用程序。故选D。
【4】细节理解题。根据第5大段“We hope that by reminding people to understand deaf children better, they'll be encouraged to support one of the charity partners we are working with across Europe.”” 我们希望通过提醒人们更好地了解失聪儿童,鼓励他们支持我们在欧洲各地合作的慈善伙伴。可知,华为正与许多慈善机构合作,帮助聋哑儿童。故选D。
【5】最佳标题题。根据第1大段“Recently, HUAWEI, one of China's best high-tech companies, has launched(发布) an app called StorySign, that will make it easier for deaf children to read stories.” 华为最近推出了一种叫StorySign的应用程序来帮助失聪儿童阅读故事。可知,本文主要讲述了一种帮助失聪儿童阅读的特殊程序。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 You are the only child in your family. Your parents, grandparents and relatives all love you.
【1】 How would things be different?
You could play with him or her. You could talk about lots of things and tell your secrets to them. 【2】 But there could be hard times, too. You may fight. You may pull each other’s hair. You may compete for your parents’ attention, food, the bathroom and even TV! Life with a sister or a brother may be colorful!
【3】 US psychologists (心理学家) Kevin Leman says the birth order helps shape children’s personalities (性格). According to Leman, parents are usually nervous and strict with their first child. They set high goals for them. 【4】 They are also often confident (自信的) people.
But for late-born kids, parents are usually more relaxed. 【5】 They are often more creative. They also try to be funny, so they can get attention from their parents.
根据短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容通顺完整。
A.Even the birth order can make a difference.
B.So the eldest child in a family wants to be perfect and successful.
C.But what if you had a sister or a brother.
D.So the younger children have fewer rules.
E.You may even take care of each other.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---I can’t believe you finished the work so quickly.
---That’s because several classmates helped me. No wonder they say _______.
A.each dog has its day
B.Early bird catches the worm
C.too many cooks spoil the broth
D.Many hands make light work
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(每空不多于3个单词)。
If you’re tired, you’d better not 【1】(stay) up late.
Sleep is lovely—enjoy it! Have a fixed bedtime. It makes you feel calm if everything is in order before you sleep. So brush your 【2】(tooth), wash your face, open the window and go to bed. Your mind will take in all the cue(提示) that it’s time 【3】(go) to the land of dreams and you’ll be sleeping 【4】 a baby in no time. Go to bed when you’re tired! If you’re feeling really tired, go to bed. Don’t stay up to watch a late show, don’t try to do 【5】 bit more work, and don’t plan to stay at your 【6】(friend) place too late. Go to bed.
Say yes to milk
If you want a bedtime snack, have something calming and sleepy. A glass of warm milk will help to sleep 【7】(good). And try not to eat a big meal too close to bedtime, which keeps you awake.
Turn off the TV
TV programs make you excited. Don’t watch 【8】(something) for an hour 【9】 you go to bed. Listen to some relaxing music instead! It will send you to sleep in no time at all.
All the tips above 【10】(be) for a good night’s sleep. Your body’s going to thank you very much for it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 A young boy told her grandmother about his life. He felt that it was very______for him to solve every problem in his life. He said he had lost interest in life. It seemed that when one______was solved, a(n) new one would appear.
His grandmother______carrots, eggs and coffee beans in water in three pots. After about twenty minutes, she said to the young boy, “Tell ______ what you see.”
“Carrots, eggs and coffee,” he replied. His grandmother asked him to______the carrots. He felt that they were soft. Then the boy was asked to______a(n) egg and break it. After breaking it, he found the egg was hard. Finally, he drank some of the __________. He smiled as he drank it, and then he asked, “What does it mean, Grandmother?”
His grandmother said that each of things had______the similar adversity(逆境): boiling water. However, after being cooked in boiling water, each of these had changed_____. The carrots had become soft and weak. The thin outer shell of the egg bad been easily broken, but its inside had hardened(硬化). The coffee beans were different, however. After being boiled, they changed the water.
______adversity knocks on your door, what should you do? Are you a carrot, an egg, or a coffee bean?
【1】A.excellentB.goodC.difficultD.interesting
【2】A.problemB.taskC.praiseD.subject
【3】A.plantedB.collectedC.carriedD.boiled
【4】A.himB.meC.themD.her
【5】A.touchB.sellC.drawD.watch
【6】A.take outB.break outC.carry outD.go out
【7】A.carrotB.coffeeC.eggD.juice
【8】A.forgottenB.shownC.facedD.left
【9】A.differentlyB.suddenlyC.heavilyD.quickly
【10】A.sinceB.unlessC.whenD.before
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 “I don’t like my parents. They always __________ me I should do this, and should not do that. It sometimes makes me angry.” said Zhang Hua, a middle school student in Guangzhou. Do you have the __________ problem? Perhaps your parents had the same problem when they were your age long ago. Why does it __________that some parents are not so friendly in their children’s eyes?
One of the biggest things is when someone becomes a parent, he/she likes worrying things. They worry about everything about you, from the time you were born. They worry about your __________ of friends, the food you eat, your work at school, how much sleep you get, etc. All these things are __________ of your life. They want you to grow up __________ and happily.
So how can you __________ things easier on yourself? Just make sure your parents know what you’re doing. Get them to know your friends. Phone if you stay somewhere else. Say sorry to them when you make mistakes. Take responsibility for what you have done. Talk about your __________ with them. They may talk about theirs with you.
Most of all, try to think about why your parents do this or do that. They are still _________ being parents and need help you can give them. Someday, when you become a parent, they may be able to help you how to __________ your children.
【1】A.speakB.tellC.talk
【2】A.seriousB.difficultC.same
【3】A.seemB.lookC.feel
【4】A.communicationB.commentC.choice
【5】A.everythingB.partC.whole
【6】A.healthilyB.hardlyC.strongly
【7】A.makeB.findC.try
【8】A.homeworkB.mealsC.ideas
【9】A.movingB.practicingC.helping
【10】A.have fun withB.get on withC.take care of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Nearly all students feel both nervous and excited when their big day comes. On the big day, there will be the graduation ceremony. Students will wear graduation costumes and hats that day. Parents, relatives, and friends may also be invited to the ceremony.
When students enter the hall of the ceremony, they will see lots of schoolmates. They will see that all of them are wearing the same costumes and hats. This makes them feel that it is a very important day. This kind of feeling is rather hard to describe. It will be better to understand if one personally experiences it.
As soon as the ceremony starts, the schoolmaster will give a speech. After the speech, the students will be called to go on the stage(舞台)to receive their certificates (证书). This should be the most important part of the whole ceremony. During this moment, most students feel nervous, since hundreds of people are watching them.
However, this is also the most wonderful moment for them. This marks a very important moment in their lives, as they have finally finished their school years. Besides that, this moment also shows they are going to move on to a new stage of life.
【1】What does the big day mean?
A.The time when students graduate.
B.The time when students come into the hall.
C.The time when the school holds a parents meeting.
【2】What is the most important part of the graduation ceremony for students?
A.Receiving certificates.B.Watching the performance.
C.Listening to the schoolmaster's speech.
【3】How do most students feel when they go on the stage to receive their certificates?
A.Excited.B.Nervous.C.Proud.
【4】Why is the graduation ceremony important to students?
A.It helps students find better jobs.
B.It shows a new stage of life for them.
C.It helps students get to know themselves better.
【5】What can we know from the passage?
A.Students wear different costumes to the ceremony.
B.Parents are not allowed to take part in the ceremony.
C.Students are usually nervous and excited about the big day.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】They won the match with great difficulty. The result was quite ________________and everyone jumped with joy.
A.unexpectedB.usualC.quickD.lucky
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Summer is a great time to improve your child’s reading! Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year AND also help prepare him for the next year!
How to sign up:
We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this summer!
Go to www. readfun org
*Select “Parent”(NOT “Teacher”)
*Click on the blue “Sign Up”
What we provide:
We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities. To make summer reading easy, we have selected interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www. Readfun.org/summer-reading to download and print the articles for free.
How to use:
TIP 1: Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child's reading level. Don’t be afraid to star with articles of lower grade levels. The important thing is that he reads, reads, reads!
TIP 2: It’s also important to help your kid develop good reading habits Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.
We wish you and your family a great summer
【1】The first two sentences of the text above are about________.
A.different types of booksB.the coming school year
C.the importance of summer readingD.good places for summer reading
【2】One of the steps for parents to sign up on www. readfun.org is to________.
A.select “Parent”B.finish a test
C.choose a tipD.print an article
【3】What does www. readfun.org provide?
A.Online teachers.B.Pen friends' information.
C.Interesting videosD.Articles of different levels
【4】According to TIP 2, parents should help their kids develop________good reading habit(s).
A.1B.2C.3D.4
【5】The text above is written to________.
A.introduce a reading programmeB.sell books to school kids
C.encourage parents to read moreD.share reading experience
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com