精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.A man made a nice talking machine.It could weigh people's weight.The man wanted to try the machine before he could make a lot of machines.
He put the machine into the waiting room of a station.There were always lots of people in and out.
The first one who used the machine was an Indian woman.She stood on the machine,the machine thought for a few seconds to decide which language to speak."Good morning,Madam."It said in Indian."Your weight is 72kilograms.That's three kilograms more.If you eat more fruit and vegetables,you will be soon all right.Please have a nice day."
The second one to use the machine was a Chinese girl.She stood on the machine and waited to hear her weight."Good morning,Miss."The machine said in Chinese."Your weight is 45kilograms.It's all right for your age.Keep eating what you eat every day.Please have a nice day."
The third one to use the machine was a very fat American woman.She thought for a long time to stand on the machine.The machine spoke quickly in English,"Good morning.Will one of you get off?"

36.The machine in this passage couldA.
A.tell the weight of people                 
B.tell people what they should drink
C.sell many kinds of drinks                
D.make people laugh
37.The man put his first machine in a railway station toB.
A.sell it to the passengers              
B.see how it works
C.show how smart he was             
D.ask people to care about their weight
38.The machine told the Indian womanB.
A.she was a little lighter                 
B.she was a little heavier
C.it couldn't speak Indian                
D.to eat what she wanted to eat
39.The Chinese girl must be peased with the machine becauseA.
A.it said her height is just right.
B.it could speak her own language
C.it said nice things about Chinese food    
D.it weighed her weight correctly
40.How was the American woman?C
A.She was healthy.
B.She liked drinking.
C.She was too heavy.
D.The machine didn't like her.

分析 一个人做了一个漂亮的说话机器.它可以衡量人的体重.在可以做很多机器之前,他想测试这个机器.
他把机器放在总是有很多人进出的车站候车室里.
首个使用这台机器的是一位印度女人,她站在机器上,机器想了几秒钟,以便决定要使用哪种语言."早上好,女士,"机器用印度语说,"你的体重是72公斤,超重三公斤.如果你吃更多的水果和蔬菜,你会很快恢复到正常体重.祝你愉快."
第二个使用机器的是一位中国女孩,她站在机器上等着听到她的体重,"早上好,小姐,"机器用中文说,"你的体重是45千克,在你这个年龄的正常体重范围内.继续吃你每天吃的东西.祝你愉快.
第三个使用机器是一个非常胖的美国女人.站在机器上之前她想了很长时间.很快机器用英语说,"早上好,你们中有人要下去吗?

解答 36.A.细节理解题.根据A man made a nice talking machine.It could weigh people's weight.可知,这台机器可以作为一种称重的机器,即tell the weight of people.
37.B.细节理解题.根据The man wanted to try the machine before he could make a lot of machines.可知,该人在制作更多的机器之前,首先做得就是对这个机器进行测试,他把这个机器放到了车站候车室里,因此这个人将机器放在候车室的目的是检测这个机器工作的怎么样,即see how it works;
38.B.细节理解题.根据"Your weight is 72kilograms.That's three kilograms more.If you eat more fruit and vegetables,you will be soon all right.可知,机器人用印度话告诉这位印度女人体重是72公斤,超重三公斤,如果吃更多的水果和蔬菜,很快会恢复到正常体重,因此答案为she was a little heavier,即他有一点点超重了;
39.A.细节理解题.根据"Your weight is 45kilograms.It's all right for your age.Keep eating what you eat every day.Please have a nice day."可知,机器人告诉这名中国女孩她的体重在正常范围内,可以继续吃每天吃的东西,因此令女孩高兴的事情应该是it said her height is just right.毕竟对于女孩来说体重是最重要的;
40.C.细节理解题.根据he third one to use the machine was a very fat American woman.可知,这位美国女人非常的胖,而在后面机器对她说"Good morning.Will one of you get off?"其意思是机器以为上来的不止一个人,问你们中有人要下去吗?这足以说明美国女人太胖了,即She was too heavy.

点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.I think it is       to study the math well for me.(  )
A.difficultestB.the most difficult
C.the difficultestD.most difficult

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.把…制成…make…into….

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.吹灭blow out.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Hi,Lucy.Your skirt is very nice.-____(  )
A.Yes,it's nice.B.That's OK.C.You're right.D.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Listening and speaking are very important for beginners.The children in English-speaking countries first listen to others.Then they try to imitate(模仿) and speak.We can listen to English programmes on the radio.(60)C.It doesn't matter.Just be relaxed,and try to catch every word.(61)Abut not a good speaker because he or she is afraid of making mistakes.You know we sometimes make mistakes when we speak Chinese.Don't be afraid.We must be brave.(62)E,you must try to speak with everyone who knows English.(63)D.If there's nobody to talk with,you can talk to yourself in English.It's interesting and also a good way to practice your spoken English.

A.Somebody may be a good listener      B.Try to speak as much as you can
C.You may just understand a few words   D.It's important to open your mouth
E.If you really want to learn English well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.There was a boy in India who was sent by his parents to a boarding school.Before being sent away this boy was the (16)D student in his class.But the boy(17)C when he attended the boarding school.His grades started(18)B.He hated being in a group.He was(19)C all the time.And sometimes he even felt like killing himself.All of this because he felt that no one loved him.
His parents started worrying about the boy.So his father decided to travel(20)Dthe boarding school and talk with him.
They sat on the bank of the lake near the school.The father started asking him some questions about his classes,teachers and sports.After some time his dad said,"Do you know,son,(21)D I am here today?"
The boy answered back,"to check my (22)C?"
"No,no"his dad replied,"I am here to tell you that you are the most important person for me.I want to see you happy.I don't care about grades.I care about you.I care about
your (23)C.YOU ARE MY CARE."
These words caused the boy's eyes to fill with tears.He hugged his dad.They didn't say anything to each other for a long time.
Now the boy knew there was someone on this Earth who cared about him (24)D.He
(25)B the world to someone.And today this young man is in college at the top of his class and no one has ever seen him sad!

16.A.richestB.prettiestC.laziestD.brightest
17.A.improvedB.diedC.changedD.lost
18.A.risingB.droppingC.climbingD.throwing
19.A.worriedB.carelessC.lonelyD.busy
20.A.aroundB.fromC.inD.to
21.A.whenB.whereC.howD.why
22.A.homeworkB.subjectsC.gradesD.need
23.A.sadnessB.kindnessC.happinessD.darkness
24.A.safelyB.successfullyC.widelyD.deeply
25.A.meantB.ownedC.movedD.left.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Now,everybody is taking selfies.From your best friend to your favourite pop star,selfies are taking over Facebook and Sina Weibo.The word"selfie"was even named Word of the Year by Oxford Dictionaries in 2013.But why do people feel the need to take them?And are they doing us more harm than good?
According to some scientists,humans have an area in their brain that controls social activity.Receiving‘LIKE'on a selfie you have posted online can be the same as someone stopping you in the street and speak highly of you on your appearance.
The act of taking a selfie also puts you in a position of power.You are the director and the subject of your own work of art.It helps people feel in control of their appearance and can be a powerful tool.
But can it go too far?Scientists warn that too much time spent on selfies can influence people's confidence,especially in teenagers.If you are spending a lot of time choosing the perfect selfie clothes,then there could be a problem.
At the same time,posting selfies online can harm your personal relationships.UK studies found that many people find it hard to talk to people who are often posting selfies online.
So next time you want to use your smartphone(智能手机) to take a quick selfie,it may be better to drop it straight back into your pocket.

28.What does the underlined word‘selfies'mean?A
A.Pictures of yourself,usually taken by yourself.
B.Pictures of your best friends,usually taken by you.
C.Pictures of yourself,usually taken by others.
D.Pictures of your favourite stars,usually taken by you.
29.What does the passage mainly talk about?D
A.People like taking selfies.
B.Why people often like taking selfies.
C.How people take more beautiful selfies.
D.What good and harm taking selfies brings to people.
30.The writer thinks taking selfiesB.
A.is doing us more good than harm
B.is doing us more harm than good
C.brings us as much good as harm
D.brings us only harm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Who is that young man ____?
-He's Michael,my brother.He often reads books___ the sofa.(  )
A.in blue,onB.on blue,inC.in a blue,onD.in a blue,in

查看答案和解析>>

同步练习册答案