精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Jessie felt her life so boring one summer day.She was tired of watching TV,she read all her books,and her friends were on vacation.She wanted something different to do.Suddenly,she saw the lawn mower(割草机) sitting in the yard.
"Mom,"she shouted,"I think I will mow the lawn."Her mom ran into the yard and said,"Oh no,you don't.You're too young to mow the law."
"I'm fourteen years old and know how to do it,"Jessie said."Besides,it would help Dad out,and he won't have to worry about it over the weekend."
Mom thought for a while and then decided to let Jessie give it a try.After all,she was home and would  keep an eye on her.Jessie already knew how to start the lawn mower from watching her dad.Jessie checked the gas(汽油) to make sure it was full,and put on her gardening gloves to protect her hands.Mom watched from the kitchen window.Jessie really does know how to mow the lawn.She was very careful around the flowers and trees.When she finished,she felt so good,but she was so hot.Mom brought her some ice tea and said,"You sure did a great job.Dad will be very surprised."
Later that day,Dad came home and said to Jessie's mom,"You didn't have to mow the lawn.I was going to do it on Saturday.It looks great.Thanks."
"I didn't mow it.Jessie did."
"Wow,our little girl is growing up!"Dad told Jessie what a great job she had done.
"It was fun,and I will do it again next week,"said Jessie.
The neighbor next door came by and asked Jessie if she wanted to mow his lawn and make some money."Sure!"said Jessie.Jessie began mowing his lawn.Two other neighbors asked so,then another three.Jessie was now mowing lawns for them all and making some money.She was no longer bored!"I won't have time to spend my money,"she laughed to herself.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
46.In order to do something different,Jessie decide toC.
A.read books       B.travel         C.mow the lawn       D.watch TV
47.What does"keep an eye on"mean?B
A.保护           B.注视         C.培养              D.瞄准
48.Before Jessie mowed the lawn,sheD.
A.washed her hands                   B.bought some gas
C.read some instructions             D.put on her gloves
49.How did Jessie's father feel when he knew Jessie had mowed the lawn?A
A.Proud.  B.Angry.  C.Relaxed.  D.Worried.
50.What does the text mainly tell us?C
A.Neighbors should learn to help each other.
B.Mowing the lawn is a good way to make money.
C.Doing something helpful can make people happy.
D.Children should help their parents at an early age.

分析 杰西觉得她的暑假生活非常无聊.她厌倦了看电视,她读了所有的书,也她的朋友都去度假了.她想找一些不同的事情做.突然,她看见院子里的割草机."妈妈,"她喊道,"我想我会修剪草坪."她的妈妈跑到院子里,说:"哦,不,你太小了不要去修剪"."我十四岁了,知道该怎么做,"杰西说."而且,这能帮助爸爸,他周末就不必担心了."妈妈想了一会儿,然后决定让杰西去试一试.毕竟,她在家也能盯着她.杰西看她爸爸开动割草机时已经知道怎么操作了.杰西检查汽油以确保它是满的,戴上园艺手套保护手.妈妈从厨房的窗户看着她.杰西确实知道如何修剪草坪.她非常小心周围的花草树木.当她完成后,她觉得很好,但她很热.妈妈给她带来了一些冰茶,说,"你做的太棒了.爸爸会很惊讶的."晚些时候,爸爸回来对妈妈说,"你不必修剪草坪.我打算星期六做这件事.它现在看起来很棒.谢谢.""这不是我做的.是杰西做的"她说."哇,我们的小女孩长大了!"爸爸告诉杰西她有多么的棒."这很有趣,我下一周还会做的,"杰西说.隔壁的邻居过来问杰西她是否想修剪自己的草坪来赚一些钱."好啊!"杰西说.杰西开始修剪他的草坪.其他的两个邻居也问了,然后第三个.杰西现在修剪他们所有人草坪来赚些钱.她不再无聊了!"我都没有时间花我的钱了,"她笑着说.

解答 短文大意:这篇短文中的杰西觉得生活无聊,无意中发现了修草坪这件工作.在修好自己家的草坪之后,有接二连三的受到邻居的邀请,因此他不但解决了生活中的烦恼,也挣到了一笔零花钱.
46:答案C 细节理解题 根据第一段She wanted something different to do.Suddenly,she saw the lawn mower sitting in the yard.及下文"Mom,"she shouted,"I think I will mow the lawn."可知她想要去修剪草坪,故选C.
47:答案B 词义猜测题 联系前文she was home 描述,可知此处指的是妈妈在家会注视着她做.故选B.
48:答案D 细节理解题 根据第四段and put on her gardening gloves to protect her hands 可知戴上园艺手套保护手,故选D.
49:答案A 理解判断题 根据父亲的话"Wow,our little girl is growing up!"可知父亲感到很自豪,故选A.
50:答案C 文章主旨题 这篇短文中的杰西因为找到一个修草坪的工作,从而不再觉得生活无聊,也因此挣到了一笔零花钱.所以做一些有益的事情能让人们感到高兴.故选C

点评 本文较为简单,虽然出现了一些理解判断类型的题,但整篇文章比较容易理解,答案可在文章找到.只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.There are  ________students in my class,twenty-five boys and twenty-four girls.(  )
A.fifty-nineB.forty-nineC.thirty-nineD.fifteen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.       free education,the poor children in my hometown can go back to school.(  )
A.Thanks toB.Thanks forC.Instead ofD.As for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Online shopping has become something very common for young people,however,it's not easy for the old people to buy things on the internet.Therefore,offline Daigou stores,or buy-for-you stores,are becoming popular among the old.
64-year-old man Li Hui'an is searching for his favorite CD in an offline Daigou shop.He says,"It's very convenient to buy things online,however,I can't use the internet.After I happened to find this buy-for-you shop,I decided to try,as I wanted to buy an opera CD.Finally I got one I'd searched for for several years.I was so happy.I have become crazy about offline shopping."
The store owner Liu Min says in order to meet the need of people who want to buy things online but can't use the internet,she started the business of offline buy-for-you.In only about ten days since the start of the business,she has received more than 20orders from customers (顾客).Liu Min is not the only one who finds the large need of offline buy-for-you business in the market.In Dalian city,northeast China,more than 300such stores opened their doors only in April.
In order to attract more customers,they have opened their shops in residential communities (居民区).And they charge a suitable service fee.For example,when buying things that cost less than 200yuan for customers,they usually charge 5yuan as service fee.
Though the offline buy-for-you service makes it easier for certain people to shop online,what if there is any problem with the ordered thing,let's say,like a quality problem?The shop owners say they will deal with any quality problems that may happen when using their Daigou service.

46.What is offline shopping?D
A.Buying things in a common store.
B.Buying and selling things on the internet.
C.Buying things on the internet for the old.
D.Buying things on the internet for the people who can't use the internet.
47.Why do many old people like offline shopping?D
A.They don't like going shopping.
B.They are good at buying things on the internet.
C.They don't like buying things online themselves.
D.Offline shopping makes it easier for them to shop online.
48.What's the meaning of the underlined word"charge"in the fourth paragraph?A
A.收费        
B.管理      
C.交纳       
D.缴税
49.Which of the following is NOT true about the offline Daigou service?C
A.People can find buy-for-you shops in residential communities.
B.The customers have to pay a suitable service fee.
C.There are many problems with the ordered things.
D.The store owners deal with the quality problems.
50.We can know from the passage thatB.
A.Li Hui'an is crazy about shopping online
B.offline buy-for-you business is in great need
C.Liu Min is the first one who has an offline Daigou store
D.there are about 300buy-for-you stores in Dalian city.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.我们被分成四组做实验.
We aredividedinto four groups to do the experiment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.作为一名学生,你必须按时上交作业.
As a student,you musthand inyour homework on time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Steve Jobs was one of the fathers of the personal computing time and the founder of Apple.He was also one of the giants of the information age.Here are some of his greatest contributions.
根据图表内容,选择正确答案.
56.When was the Apple II invented?B
A.In 1976.B.In 1977.C.In 1998.D.In 2010.
57.When did the iMac first come out?B
A.In 1976.B.In 1998.C.In 2010.D.In 2011.
58.Which one was the oldest?A
A.The Apple II.B.The iMac.C.The iPad.D.The iPhone 4s.
59.From the passage,we can know that the iPadD.
A.has a better camera            B.is the first personal computer
C.has a CD-ROM slot            D.is great for watching movies
60.According to the passage,which of the following is True?C
A.iPhone 4s'screen is the same size as iPhone 4.
B.iPhone 4s has a larger and slimmer case than iPhone 4.
C.iPhone 4s uses less time to transfer data than iPhone 4.
D.iPhone 4s with an improved camera is cheaper than iPhone 4.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Qi Baishi was a famousartist and he was good at painting shrimps.(art)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.根据每题提供的图画情景和提示词,写一个与图画情景相符的完句子

We should brush our teeth twice a day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案