精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

Mum gives little Tom ten yuan. Then little Tom goes shopping. He gets on the bus and sits down next to an old woman. Then he sees the old woman’s bag is open. There is ten yuan in it. He quickly looks into his pocket. The money isn’t there now! Little Tom is sure that the old woman is a thief(小偷). He decides(决定)to take back the money from the old woman’s bag. So he carefully puts his hand into the old woman’s bag,takes the money and says nothing. Suddenly(突然地)the old woman shouts,“Where is my money? I can’t find it. There is a thief in the bus.” Little Tom feels strange(奇怪的). Then he sees his own ten yuan under his seat. Little Tom is thinking a question now,“Am I a thief ?”

【1】 is sitting beside little Tom.

A. A young woman B. An old woman

C.A young man D. An old man

【2】 Little Tom sees in the old woman’s bag.

A. a wallet B. a packet

C. ten yuan D. ten dollars

【3】 Little Tom is sure that the old woman is a .

A. thief B. teacher

C. rich woman D. poor woman

【4】 Little Tom sees ten yuan under his seat.

A. his own B. the old woman’ s

C. the thief’ s D. the driver’ s

【5】Which of the following is right?

A. Little Tom is a bad boy.

B. Little Tom often steals(偷)things.

C. Mum gives little Tom twenty yuan.

D. Little Tom makes a mistake(错误).

【答案】

【1】B

【2】C

【3】A

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是Tom在公交车上看到挨着他的老太太包里有10元钱,而他自己的 10元钱恰好不见了,他就以为是那个老太太偷了他的。原来他的钱掉在了座位下面,他弄错了。

【1】B 细节理解题。根据短文中He gets on the bus and sits down next to an old woman可知,Tom上了一辆公共汽车,坐在一个老太太的旁边。由此可知选B。

【2】C 细节理解题。根据短文中Then he sees the old woman’s bag is open. There is ten yuan in it.可知,Tom看到坐在他旁边的老太太的包是开着的,里面有10元钱。故选C。

【3】A 细节理解题。根据短文中Little Tom is sure that the old woman is a thief可知,Tom确定那个老太太是一个小偷。故选A。

【4】A 细节理解题。根据短文中Then he sees his own ten yuan under his seat可知,Tom的10 元钱在他的座位下面。故应选A。

【5】D推理判断题。根据短文的大意可知,Tom发现那个老太太的包里有10元钱,而自己的10元钱不见了,他就以为那个老太太是小偷,偷了他的钱,其实他的钱掉在了他的座位下面。因此Tom其实是弄错了。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Hello! I’m Lily. I’m going to have a busy weekend. On Saturday morning, I ’m going to the Beach Park with my friends. We are going to ride bikes there because we can do some sightseeing on the way. We are going to play on the beach. At noon, we are going to have a picnic in the park. In the afternoon, we are going to visit our maths teacher. She wants us to go to her room and help us with our maths. In the evening, I’m going to visit my aunt with my mother, because it’s my cousin’s birthday. There is going to be a party in her house. On Sunday morning, I’m going to the bookstore with my good friends. I’m going to buy some storybooks. After lunch, I’m going to do sports with my brother. In the evening, I’m going to watch TV and clean my room. How busy I am!

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答。

【1】 Lily isn’t going to ________ on Sunday.

A. the bookstore B. her aunt’s

C. the park D. her maths teacher’s home

【2】Lily is going to the Beach Park ________.

A. with her mother B. by bike

C. on a bus D. with her teacher

【3】 Lily is going have her lunch _______ on Saturday.

A. in the park B. in her teacher’s house

C. at her aunt’s home D. at her home

【4】Why is Lily going to her aunt’s house? Because _________.

A. her mother is going there

B. she wants to learn maths from her cousin

C. it’s /span>her cousin’s birthday

D. it’s her aunt’s birthday

【5】Lily is going to clean her room on ______.

A. Saturday morning B. Saturday evening

C. Sunday morning D. Sunday evening

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从方框中选择适当的词,并用其正确形式填空,使短文完整正确

have deep change lie home cold can work take father

Every day, on her way to work, Amelia had to pass a slum(贫民窟). As a social 【1】 , she had not paid much attention to it. This 2 one day when she met a ragged(衣衫褴褛的) boy named Sam. Sam knew she was the head of social services, and that she 3_____ help. He reached out his hand and said, “Can you help me? I’m looking for my dad.” His hands were so 14______. Amelia said, “What’s up?” “My mom is terribly sick. Her birthday is coming. I know my 5_____ coming back would be the best present. My dad had left us before I was two years old,” said the boy.

Amelia was 6 moved and asked Sam to take her to his home. He led her to a small house. Amelia saw a woman 7_____on the bed. The woman knew she was dying. She said to Amelia, “Please find a8 for my son.”

Amelia 9___ her hand and nodded with tears(眼泪). She got an idea! Her husband and she had no children, and looking forward to 【10_____ one. Later Amelia brought Sam home. Ever since then, the new family have had happiness and laughter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空。

Xiao Lin has a good friend. name is Lucy. She’s the USA. She’s American. Xiao Lin and Lucy are in same class. They go to school five days a .They stay home on Saturday and Sunday. Lucy China and Chinese food. Her favorite food is rice. At school they play soccer_______class. Xiao Lin eats . She often has tomatoes, rice, chicken and fruit for dinner.________ Lucy doesn’t like them. She often has ice- cream, bananas and .

【1】A. She B. Her C. Hers D. She’s

【2】A. from B. to C. of D. for

【3】A. a B. an C. the D. /

【4】A. month B. year C. hour D. week

【5】A. in B. on C. at D. of

【6】A. like B. likes C. liking D. is liking

【7】A. at B. for C. after D. in

【8】A. good B. well C. bad D. healthy

【9】A. But B. And C. So D. Or

【10】A. hamburger B. hamburgers C. a hamburger D. an hamburger

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I cut myself when cooking the meal. ---____________.

A. You could take a temperature.

B. You should put some medicine on it.

C. You could drink more hot water.

D. You should lie down and have a rest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的ABC选项中选出可以填入相应空白处的最佳答案。

An Englishman David _____ at a small French town and was staying there with his wife.One night he went out for a walk _____ .It was late and the small street was dark and lonely.Suddenly a Frenchman walked past him _____ .Just then David found that his watch was lost.He thought the Frenchman must have taken(拿走)his watch. He _____ to follow him and catch him.

Soon he found the Frenchman.He put his fist(拳头)in front of the Frenchman’s facepointed to his watch and _____ at him.They couldn’t understand each other’s _____ .So the Frenchman thought that David wanted to have his own watch. He felt scared and gave up his watch to him _____ saying anything.

When David got back homehis wife _____ clothes.

You _____ your watch in your pocket.”His wife said to him.

“Oh my God!He wanted to show how smart and brave he isbut now he felt sorry _____

【1】A.reached B.got C.arrived D.got to

2A.alone B.lonely C.lone D.along

3A.quick B.quickly C.slow D.slowly

4A.decided B.decision C.wants D.continued

5A.laughed B.fought C.shouted D.shot

6A.country B.culture C.communication D.language

7A.without B.with C.by D.of

8A.washing B.Was washing span>C.will wash D.washes

9A.left B.stayed C.kept D.forgot

【10A.instead of B.instead C.too D.also

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读(每空一词)

What do we really mean by being open? Being open is a kind of invitation to others to come into speak and to share. It is important for others to get to know how we think and feel. In this waywe will be understood and accepted by others. If we aren’t open with otherswe won’t fully believe in ourselves or others.

Here are a few ways for you to be more open. Firstmake your outside behavior the same as your inside feelings and thoughts. Secondshare how you really feel about something instead of just opinions. Thirdtry to change your questions into statements(陈述句) and talk in the first person so that people will understand you more easily. For exampleyou might say“I feel happy that you’re here.” instead of“Are you glad that you’re here?” Finallytry not to say“I don’t know.” This usually means I don’t want to think about it any more.

Remember also that it is not suitable to be open with everyone in every situation. You may want to be more open with close friendsbut not with people you don’t know wellbecause you are not sure how someone else will use what they know about you. Besidessome people may not be used to too much openness. If we say everything we feel or think to themthey will feel very uncomfortable at times.

In allbeing open is a good way for us to get on well with other peoplebut we’d better keep the balance(平衡) between being open and not being too open.

TitleBeing1

Meanings of being open

2others to come into speak and to share.
Show others3we think and feel.
Let others understand and4.
Believe in ourselves and others by being open.

5to be more open

Make6your outside behavior is the same with your inside feelings and thoughts.
Try to share your7feelings.
Make statements instead of8and use the first person.
Try not to say“I don’t know.”

Reasons for not being too open

Someone may use your9to hurt you.
You will make them feel very uncomfortable sometimes.

ConclusionIt will10us get on well with others if we keep the balance between being open and not being too open.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用所给词的适当形式填空。

【1】 Do you go to the party with _______ ( I )?

【2】In the __________ (two) photo are my parents.

【3】 The chicken on the table __________ (look) very nice.

【4】These are not their books. They’re __________ (she) .

【5】 This T-shirt is only 10 __________ (dollar).

【6】Do you know ________ (Tony) favorite sport?

【7】 My sister wants ________ (play) tennis with her classmates.

【8】There are 12 _________ (month) in one year.

【9】The teacher says we must have healthy __________ (eat) habits.

【10】Let’s ________ (get) some ice-cream for our English teachers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空阅读下面的材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Teenagers can make money to buy things for themselves if they have one or two part-time jobs, which is good for them, of course. However, there’re 【1】 (many) teenagers volunteering than having part-time jobs now. A recent survey 2 (show) that 56% of teenagers volunteer to help charities, while only 39% 3 (take) part-time jobs to make money. Parents also say that 82% of teenagers do something to help others in their lives.

Sara Johnson,4 teacher at a high school in Chicago, realizes that teenagers are more5】_________ (interest) in joining in charities. She said, “I think that kids are realizing how6 (importance) it is.” She believes that the teenagers in the younger generation do more in charities than her generation 7 (do).Unlike other public high schools, Illiana Christian High School doesn’t often 8 (ask) its students to do public services, 9 most of its students still volunteer. Suzanne Hammer, a junior, said, “I don’t understand why you don’t take part in voluntary【10 (activity) if you can. I think everybody should try to help others.

查看答案和解析>>

同步练习册答案