精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.  Around the world,little kids have different hobbies and interests,but many of them share one thing-the fairy tales(童话) of Danish writer Hans Christian Andersen(1805-1875).
  As a great fairy tale writer,Anderson's stories are popular among children.This April 2is Hans Christian Anderson's 210th birthday.We can still find that his writings are as popular now as they were then.
  Anderson experienced hunger and difficulties at his young age.But these all encouraged him to write wonderful stories."I have a lot of experiences and stories in my life,"said Anderson,"Everything around me is living.It often seems to me as if every little flower is talking to me."
  In his fairy tales,children not only see an imaginable world but also learn difficult ideas of life in simple ways,like the works called The Little Mermaid.His other stories also have strong social messages.The Ugly Duckling is just a good example.In the book,Anderson wanted to teach children not to know about people by their looking.Today,Anderson's fairy tales have been written into more than 110languages.To remember the great writer,every April 2,on Anderson's birthday,people celebrate International Children's Book Day.Did you know?
●Fairy Tales Told for Children is the first collection of nine fairy tales by Hans Christian Anderson.It came out in 1835and it was Anderson's first fairy tale book.
●Frozen,a 2013American cartoon film was created thanks to the Snow Queen by Anderson's fairy tale.

80.This year is Hans Christian Anderson'sD birthday.
A.100th
B.110th
C.200th
D.210th
81.The third paragraph tells usB encouraged Anderson to write wonderful stories.
A.traveling and wealth
B.hunger and difficulties
C.teachers and families
D.friendship and dreams
82.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Anderson was born on April 2,1875
B.Anderson's first fairy tale book came out in 2013.
C.We can read Anderson's fairy tales in more than 110 languages.
D.People celebrate Chinese Children's Book Day to remember Anderson.
83.The cartoon film Frozen was created thanks toA by Anderson's fairy tale.
A.The Snow Queen
B.The Ugly Duckling
C.The Little Mermaid 
D.Fairy Tales Told for Children.

分析 全世界,小孩子有不同的爱好和兴趣,但是许多都喜欢一个事物--丹麦作家安徒生(1805-1875)的童话故事.
作为一个伟大的童话作家,安徒生的故事在孩子之间很受欢迎.这个4月2日是爱迪生的210岁生辰.我们发现他的作品还是和以前一样受欢迎.
安徒生在他很小的时候经历过饥饿和困难,但是这些都鼓励着他写精彩的故事,安徒生说:"我的生活有很多经历和故事,我身边的每一个事情都是有活力的.它经常看起来似乎是每个小花朵和我说话."
在他的童话里,孩子们不仅看见了一个可以想象的世界而且还用简单的方法学习生活的困难的思想,就像他的作品小美人鱼.他的其他的故事也有着强烈的社会信息.丑小鸭就是一个好例子.在这本书里,安徒生想要教孩子不要以貌取人.今天,安徒生的童话已经被译成超过110中语言.为了纪念这个伟大的作家,每年4月2日,在安徒生的生日,人们庆祝国际儿童图书日.你知道吗?
《讲给孩子的童话故事》是第一个由安徒生收集的九个童话故事.1835年出版,是安徒生的第一本童话书.
冰雪奇缘--2013年美国卡通电影的创作是来自于安徒生的童话故事冰雪女王.

解答 80.答案:D.细节理解题.根据This April 2 is Hans Christian Anderson's 210th birthday可知今年是他的210岁生日,故选D.
81.答案:B.细节理解题.根据Anderson experienced hunger and difficulties at his young age.But these all encouraged him to write wonderful stories可知饥饿和困难鼓励着他写故事,故选B.
82.答案:C.推理判断题.根据Anderson's fairy tales have been written into more than 110 languages可知安徒生童话被译成110多种语言,故可以用110多种语言看,故选C.
83.答案:A.细节理解题.根据Frozen,a 2013American cartoon film was created thanks to the Snow Queen by Anderson's fairy tale.可知是源于冰雪女王,故选A.

点评 抓主题句是快速掌握文章大意的主要方法.主题句一般出现在文章的开头和结尾. 主题句往往对全文起提示、启迪、概括、归纳之作用,主旨大意题,归纳概括题,中心思想题往往直接可从主题句中找到答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.济南的一家购物中心在靠近电梯的地方为残疾人提供了专用车位.
A shopping mall in Jinan hasprovided some special parking places for the disabled,which arenextto the lifts.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Here are three pieces of information about summer camps in 2016
  Kids'Fleet Camp 2016
kids'Fleet Camp is exciting with rock climbing,golfing,swimming and creative activities.
Camp Dates:June 20-24
Age:6-16 years old
Cost:﹩135
More information:
Please call at (619)238-1233 for any question.See more at:http://www.rhfleet.org/events/summer-camp
  Art It Out Social Skill Camp 2016
We use art to teach children social skills in group,such as:listening and following instructions;making and keeping friends,improving self-confidence,etc.
Camp Dates:June13-17
Call at 770-726-9589
For pricing information and details visit our website.
1640Powers Ferry Rd,Atlanta,GA30067
 
 Gwinnett Young Singers Music Camp 2016
Sunmmer camp is a lot fun!Come and join in new and fun musical activities!Children can learn so many kinds of musical instruments here.
Camp Dates:July 18-29
Camp hours are 10:00a.m.to4:00p.m
﹩150each week
Please call at 770-935-6657 or visit our website
46.If you like sports,you can joinB
A.Art It Out Social Skills Camp
B.Kids'Fleet Camp
C.Gwinnett Young Singers Music Camp
47.In Art It Out Social Skills Camp kids can learn how toA
A.get on with others
B.climb rocks,swim and play golf
C.improve their language skills
48.To spend one week learning music in the camp,you'll payA
A.﹩150
B.﹩135
C.﹩300
49.You can visit their website or call them up toC
A.make and keep friends
B.see the manager in person
C.get further information about the camps
50.Kids will probably find summer campsC
A.safe and cheap
B.boring and dangerous
C.exciting and enjoyable.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.即使有时候你的妈妈误会了你,你不应该顶撞他.
Although your mother mistakes you sometimea,you aren?t supposed totalk back toher.(talk)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Eat what you like
Do you usually want to avoid eating any spicy (辛辣的) food?Do you always regret drinking much fizzy (起泡的)drink?Well,now it's time for you to hold a chance to change the things.You'd better try taking our Gasgo and begin to feel the difference.
24hours to success
Do you regret not working hard at school?Do you want to improve your languages?With Polyglot's system,you can learn to speak any language in 24hours!Try following our system and see how different it is from the rest.Why not make an early start in a class today?
You're never too old to surf
Do you want to surf the Internet but think you're too old to start learning new skills?If so,why not take a course at Compu Wiz?We promise to make you master a computer whatever your age.Don't forget to call us before July lst at 28190818,and receive a 50% lower price on lessons.
Click and Shop
Do you always go shopping at the supermarket and often forget to buy something?If you do forget something,we believe you never want to go back for it.But with Webshop,our new Internet shopping service,you won't have to.Also avoid standing so long to pay for what you get.Start shopping online now.
51.If you don't like to eat something spicy or drink something fizzy,you may tryAto see how different it is.
A.Gasgo   B.Polyglot   C.Webshop   D.Compuwiz
52.Try toC and you will learn any language in a very short time.
A.click on the web shop        B.take the Gasgo
C.follow Polyglot's system     D.call at 28190818
53.If youD before July lst,you can save 50% of your money.
A.do shopping with Webshop          B.hold a chance to try Gasgo
C.start early with Polyglot's system     D.learn surfing the Internet at Compu Wiz
54.With Webshop,youC.
A.often forget to buy what you need                 
B.have to stand to pay for the things
C.don't have to stand in line to pay for your things     
D.can't go back to buy what you forget
55.According to the passage,one canB.
A.take a surfing course at Webshop in a class
B.possibly learn to speak English in 24hours
C.try taking Gasgo food or drinks when he is old
D.do shopping on line without paying for his things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Andy,with his parents,______ to Hong Kong,and they will stay there for a week.(  )
A.have goneB.has goneC.have beenD.has been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Who is the girl going to meet?
A.Her sister.
B.Her uncle.
C.Her parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-When will you return the book to me?
-I'll give it to you _______ I finish it.(  )
A.untilB.soC.unlessD.as soon as

查看答案和解析>>

同步练习册答案