精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.What will you do during a trip?Visit famousplaces,shop and take photos?There is one thing you should never forget---send a postcard.
Postcards have 170years of history in the UK.By the 20th century,trains became a cheap and easy way to travel.More people went on holiday to the seaside.There were no cell phones,so they sent postcards to lets others know they arrived safely.Those postcards were usually seaside pictures,such as beaches and traditional food like fish and chip.
Today,most postcards show local scenic photos or drawing.Others may be funny,with jokes on the front.
People usually writes words to express"They miss someone"on their postcards.It's common to end with"thinking of you".The most famous postcard words are"wish you were here".
Modern postcards also celebrate British humor.They often make fun of the British weather.For example,some postcards show the rainpouring down on an empty beach.This humor keeps postcards popular in Britain.
56.Why did people like to send postcards during a holiday?A
A.To let their friends or family know they arrived safely.
B.To introduce the local friends to their family members.
C.To tell others that they had money to take trains to travel.
D.To show others photos of beaches and traditional food of the seaside.
57.Which of the following are usually on most today's postcards?C
①.funny jokes    ②.seaside view  ③.drawings
④.traditional foods  ⑤.local scenic photos
A.②③⑤
B.①②④
C.①③⑤
D.①④⑤
58.The most famous postcard words are"D".
A.I miss you so much      
B.They miss someone
C.Thinking of you        
D.Wish you were here
59.What helps keep postcards popular in Britain?B
A.British weather    
B.British humor
C.British food      
D.British traditions
60.What is the passage about?D
A.The places for people to buy postcards
B.How people all over the world like postcards.
C.When and why people usually send postcards.
D.The history of postcards and what are on them.

分析 你在旅行中会做些什么?参观旅游胜地、购物还是照相?这里有意见你以永远不会忘记做的事情----寄明信片;
明信片在英国有120年的历史.20世纪,火车是最便宜也是最方便的旅游出行方式.很多人去海滩度假,当时还没有手机,因此他们通过寄明信片的形式告知对方已安全抵达.这些明信片的内容通常是海边的风景或当地的传统美食.
现在很多明信片描绘的都是当地的风景或手绘画.
人们经常在明信片中写到"我想你"之类的话语,通常以"非常感谢"结尾,明信片中最常见的语句应该就是"愿君同在".
现代的明信片通常是关于英国的一些小幽默,例如谈论英国的天气;

解答 56.A.细节理解题.根据There were no cell phones,so they sent postcards to lets others know they arrived safely.可知,20世纪的时候还没有手机,因此当人们去一个地方旅游的时候,通常以邮寄明信片的形式让其他人知道自己已经安全抵达,即A.To let their friends or family know they arrived safely.
57.C.细节理解题.根据Today,most postcards show local scenic photos or drawing.可知,现如今明信片中的内容涉及到的是当地的风景以及当地的手绘画,另外根据Modern postcards also celebrate British humor.可知,现代的明信片还歌颂英国的小幽默,因此这里的答案应该包括local scenic photos、drawing和funny jokes;
58.D.细节理解题.文章中的第四段的主要内容就是介绍我们经常在明信片中写些什么,根据The most famous postcard words are"wish you were here".可知,写在明信片中的内容中,最著名的就是"with you were here",愿君同在.即答案为D.Wish you were here.
59.B.细节理解题.根据This humor keeps postcards popular in Britain.可知,在英国明信片中的这个幽默(笑话)很受欢迎.因此可知在英国,让明信片如此受欢迎是因为上面存在的小幽默,即B.British humor
60.D.文章主旨题.文章开头引出明信片,随后作者介绍明信片在当时为什么很流行,也就是讲述了明信片的发展史,其次说明了在明信片印制的一些东西,例如风景、小吃等,当今社会上面印的某些东西使明信片在英国还受到欢迎,所以文章的主旨就是明信片,即D.The history of postcards and what are on them.

点评 本文是一篇关于明信片的文章.阐述了明信片的发展史以及其上存在的内容.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Who taught____Japanese?
-I learned  it by ________.(  )
A..you,myselfB..your,myself.C.you,myD.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-What ______ big fish it is!
-So it is!And ______ fish is my favorite food.(  )
A./;/B.a; theC./; theD.a;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
NameDetail
Anthony
Davis
 As a NBA player,he is known for his big unibrow(连心眉).And his talent
is as prominent突出的).
Lu Han    Which pop star do you want to see most at 2015year's Spring Festival Gala(春节联欢晚会)?The website Sina asked people online.Most people chose Lu Han.As the man god for a lot of young people,he has a football dream.
Chen Yan    During the 19th"Coca Cola"21st century national English speech contest,she got the first prize.She performed so well that most people regard her as their good English examples.
Ma Yun    He is chief executive officer (CEO) of the Hangrhoa-based Alibuba
Networking Technology Co in easChina's Zhejiang Province.A fonner teacher of Englisl in Zhejiang,Ma started the country's first e-commerce sebsitc•www.china.alibaba.com•in1998.
56.What is Anthony Davis known for?D
A.A handsome NBA player.
B.His strong muscles.
C.His outstanding performance.
D.His big unibrow.
57.Who might be the pop star people want to see most at 2015year's Spring Festival Gala?C
A.Chen Yan        
B.MO Yan             
C.Lu Han            
D.Wei Chen
58.How about Chen Yan's performance in the 21st century national English speech contest?B
A.She got the special prize.
B.She got the first prize.
C.She didn't do such well as usual.
D.She got the second prize.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One day,my grandpa went fishing and let me come with him.He handed me the rod(鱼竿),held my arms and taught me how to throw my line into the water.The sun warmed us.We sat and talked.
"I remember when I could sit here and watch the fish swimming in the water,"he said.
"Sometimes,they'd jump out and land beside me.I didn't even need a fishing rod then."We have to be patient,"he continued."The fish may come or they may not.It doesn't matter.We're out in the sun.It's a beautiful day.If it rained,we couldn't be here.We're lucky to have the warmth of the sun."
He sat under a tree."Yes,it's a great day,"he said.
I watched our bobbers(浮子).No fish pulled them under the water that day.It didn't matter.I was with Grandpa.I felt grown up.Just being with him was special.
He was well liked by everyone.He had worked hard all his life for what little he had,but he could still find time to laugh.I wanted to be like him when I grew up.
He was an amazing man.In the short time we had together,he taught me many things:how to fish,the value of a good laugh,the value of a good friend,respect for my elders and the
importance of working hard and loving harder.The list is long.
71.Who did I go fishing with that day?B
A.My grandma     
B.My grandpa    
C.My sister      
D.My friend
72.How was the weather that day?C
A.rainy            
B.cloudy        
C.sunny         
D.windy
73.After fishing with Grandpa,the writerB.
A.felt disappointed for not catching any fish
B.enjoyed the time with him
C.didn't want to fish with him again
D.wouldn't need a fishing rod to fish
74.From the story,how do you think the writer like his grandpa?D
A.His grandpa didn't like to fish at all.
B.His grandpa didn't get along with others.
C.His grandpa became very rich in his later years.
D.He admires his grandpa a lot.
75.What does the story mainly tell us?B
A.Fishing is good for people's minds.
B.Keep a good heart and enjoy life.
C.Poor people often have a rich heart.
D.Listen to old people and learn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The tenth month of a year isOctober.It's the best time to harvest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Have a look at the following advertisements!You may find some useful information you need here!

Violin lessons
A good musician.Good at teaching kids for ten years.
Your home or mine.Call Larry at 3846635.
Lost dog
Medium size and short white hair.It'll answer you when you call it Nick.
Many thanks for returning it to me.Call at 6825741.
Taxi driver wanted
Full time.Need driving experience.
Under 45years old.Call Mr.Black at 8635219.
Apartment for sale
Two bed-rooms,a kitchen and  bathroom.Hot water for 24hours.Beautiful sights out of the windows.E-mail:tom@163.com.
48.Who can teach children to play the violin?A
A.Larry.
B.Nick.
C.Mr.Black.
D.Tom.
49.Which number can you phone if you find the dog?D
A.3846635     
B.4765821      
C.8635219        
D.6825741
50.Which of the four people may get the job as a taxi driver?B
A.A 50-year-old person.
B.A driver who has driving experience.
C.A person who has no driving license.
D.A driver who only has time on weekends.
51.How can you find the owner of the apartment for more information?C
A.By making a call.
B.By going to visit him.
C.By sending an e-mail.
D.By writing a letter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
48.If you want to be aA,you can call AL Hotel.
A.waiter
B.reporter
C.cleaner
D.driver
49.If you want to work as a reporter,you should callC.
A.5564779
B.7665898
C.5583366
D.6338001
50.How long does Mr.Green need a baby sitter to work?B
A.One day.
B.Two days.
C.A week.
D.Half a month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-It's my turn to speak.I am afraid I can't do it well.
-_________ first and believe in yourself!I'm sure you'll make it.(  )
A.Be quickB.That's rightC.Calm downD.Never mind

查看答案和解析>>

同步练习册答案