精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.made up/worried/spend/grew up/compare/nervous

71.I used to benervous about tests all the time.
72.Wait before you buy that watch.Let'scompare the prices in another store.
73.On Chinese New Year,people like tospend time with their families.
74.Shegrew up in a small town,although she lives in a big city now.
75.I haven't seen my cat for two days.I'm veryworried about her.

分析 71.我过去对考试一直常常感到紧张.
72.等到你买那只手表之前,让我们和另一家商店的价格比较一下吧.
73,在中国的新年时,人们喜欢和他们的家人在一起.
74,她在一个小镇上长大,虽然她现在住在一个大城市里.
75,我已经两天没看见我的猫了.我非常担心它.

解答 71答案:nervous,该题考查形容词辨析;根据句中信息I used to be…about tests all the time.推测该句句意:我过去对考试常常感到紧张; be nervous about,对…紧张:故填形容词nervous;
72答案:compare,该题考查动词辨析;根据Wait before you buy that watch和Let's…the prices in another store.推测该句句意:让我们和另一家商店的价格比较一下吧;结合给出的选项,推测该空应填动词compare,比较;Let的后面用动词原形;故填compare.
73答案:spend,该题考查动词辨析;根据On Chinese New Year推测下句句意:人们喜欢和他们的家人在一起;结合给出的选项,推测该空应填spend度过;动词不定式的后面用动词原形;故填spend;
74答案:grew up,该题考查动词辨析;根据后面的句意although she lives in a big city now.推测上句句意:她在一个小镇上长大;结合给出的选项,推测该空应填grow up长大;根据句意可知,该句用一般过去时态;故填grew up;
75答案:worried,该题考查形容词辨析;根据上句I haven't seen my cat for two days.推测后面的句意:我非常担心它;be worried about 为…忧虑(担心);故填形容词worried.

点评 根据句中信息推测出每句的句意是解答此题的关键;还要对给出的答案进行分析和比较,从而作出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Did Billy and Anna find a way out at last?
-Yes,they _____ a plan and did it.(  )
A.were working outB.worked out
C.are working outD.have worked out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.To tell you the truth,I don‟t care about the result of the speech contest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.When you talk to people from western countries,please avoidthe subjects like age,weight or money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I have already got my passport,but she hasn't got hers yet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.What aboutpracticing(practice)swimming this summer vacation?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.你想了解对方多久锻炼一次,你可以这么问:How often do you exercise?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Mrs.Jones was over eighty,but she still drove her old car like a young woman.She loved driving very fast,and she said that she had never been punished for a driving offence(违章).
Then one day,she nearly lost her record.A police car followed her,and the policeman in it saw her pass a red light without stopping.
When Mrs.Jones came before the policeman,he looked at her seriously and said that she was too old to drive a car,and that her eyes had probably become weak with old age,so she had not stopped at the red light.
After the policeman finished his words.Mrs.Jones,without saying a word,opened the big handbag she was carrying and took out her sawing (针线活).She chose a needle(针)with a very small eye,and threaded(穿线)it at her first try.
When she had successfully done this,she took the thread out of the needle again and handed tooth the needle and the thread to the policeman,saying."Now it is your turn.You drive a car and you must see clearly."
The policeman took the needle and tried to thread it.After trying for six times,he still didn't succeed,so Mrs.Jones wasn't punished.Her record remained unbroken.

请根据短文内容,判断下列句子正误,正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或者"F"涂黑.
51.According to the passage.Mrs.Jones was only sixty years old.F
52.The policeman saw Mrs.Jones pass a red light without stopping.T
53.The policeman said that Mrs.Jones was too old to drive a car.T
54.Mrs.Jones chose a needle with a big eye and threaded it at her first try.F
55.The policeman tried for six times and succeeded at last.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.

46.How can you get tickets if you want to watch the Russian dance?C
A.At the ticket window.
B.At Bei zhan Theatre.
C.Through ticket hotlines and websites.
D.In Xicheng District.
47.How long does the Kite show last?A
A.Four days.
B.Three days.
C.Five days.
D.Two days.
48.If you want to relax yourself on the evening of June 16,you can only chooseB.
A.Russian dances      
B.Folk music       
C.Kite show      
D.Online blog class
49.If you like the Kite show,you should callC.
A.6606-4258       
B.6559-8285.
C.6491-2902     
D.6941-2902
50.Which of the following is not right?D
A.The kites on exhibition are made in traditional Chinese style.
B.The concert is about Chinese folk music.
C.If you are 14 years old,you can't choose the online blog classes.
D.You can start your online blog class on June 8.

查看答案和解析>>

同步练习册答案