精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.My name is Ann.I worked as a volunteer in 2013because I wanted to do something to help others.I called some charity shops (慈善商店) to ask if they needed volunteers.Although I didn't mind where I volunteered,I was glad that one of the Sue Ryder shops said yes.Sue Ryder was a charity very close to my heart because volunteers from Sue Ryder once cared for my dad in the hospital.
Volunteering in the shop helped me know what shop work was like and I was surprised to find how much I really enjoyed doing it.I also found how important public were.(A) 许多人给了我们他们不需要的东西.In this way Sue Ryder raised money to care for people with life-changing illnesses.I always left the charity shop late because I knew how important the work of Sue Ryder was.
Another thing I enjoyed about volunteering was talking with other volunteers in the shop.They were friendly and helpful.I really improved my teamwork skills   C  volunteering.
(B)I worked in the shop from late April to early August. I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.
1.Why did Anh work as a volunteer?Because Ann wanted to do something to help others
2.Who once got help from Sue Ryder in Ann's  family?Ann's dad
3.请将文中A处汉语译成英语.Lots of people gave us things they didn't need
4.请将文中B处划线的句子译成汉语.我从四月底到八月初在这家商店工作
5.在C处填入一个适当的词,使句子完整.by.

分析 我的名字是安.经常做志愿者帮助别人.我的爸爸曾经得到了Sue Ryder的帮助.我喜欢在商店里和其他志愿者交谈,他们很友好,乐于助人,我真的提高了我的团队合作能力.

解答 1.Because Ann wanted to do something to help others.细节理解题.根据I worked as a volunteer in 2013because I wanted to do something to help others可知安在2013做志愿者是因为想帮助别人,故答案为:Because Ann wanted to do something to help others.
2.Ann's dad.细节理解题.根据Sue Ryder was a charity very close to my heart because volunteers from Sue Ryder once cared for my dad in the hospital.可知安的爸爸曾经得到了Sue Ryder的帮助,故答案为:Ann's dad.
3.Lots of people gave us things they didn't need.句子翻译题.they didn't need一个定语从句,修饰先行词things东西,故答案为:Lots of people gave us things they didn't need.
4.我从四月底到八月初在这家商店工作.句子翻译题.from…to从…到…,worked in the shop 在这个商店工作,故答案为:我从四月底到八月初在这家商店工作.
5.by 细节理解题.根据空格后是动名词,所以此处应该是介词,结合句意:我通过志愿活动提高了我的团队合作能力,故答案为:by,通过…方法.

点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-_______ there _____ a basketball match next week?
-Yes,there is.(  )
A.Will,beB.Is,going to have
C.Will,haveD.Is,going to be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Jack,don't be late for tomorrow's meeting.(not be)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I have two brothers and two sisters.We all like school very much.My brother Tom likes to work with numbers.His favorite subject is math.My sister Janet likes sports,so she likes P.E.best.My brother Alex loves to study plants and animals.He does very well in biology (生物).My sister Cindy likes to study different languages,and her favorite subject is French.I really like learning history.It's my favorite subject.
任务一:请将图片按照短文内容的叙述顺序重新排列.
正确顺序是:
91.E
92.C
93.A
94.B
95.D
任务二:根据短文内容回答问题.
96.Is history Cindy's favorite subject?No,it isn't.
97.Who likes math?Tom likes maths..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Walking certainly isn't the safe activity it was when many of us were school children.There are the normal safety risks such as speeding vehicles and errant(错误的,不定的) bicycles.Here are a few tips for dads of children who are early morning and late afternoon pedestrians.
Know the routes (路线) your children take.Develop a safe walking route to school and insist that your children follow it.Avoid having them cross busy streets except where there is a signal or a crossing guard.If your child does not make it to school or home and if you have a standard route,it will be easier to track them down.
Have your children walk with others.This may seem a simple rule,but it is one that is often disregarded.A boy or a girl alone is a much easier target for a predator(掠夺者).Make sure the children walk in a group.And besides,it is a lot more fun for them.
Follow generally smart pedestrian rules.Remind them to use sidewalks where possible.If there are no sidewalks,walk on the side of the road as far to the right as possible.Where possible,walk on the side of the road facing oncoming traffic so they can see any potential(可能的) risks before they get to them.
61.Walking certainly is theA activity it was when many of us were school children.
A.dangerous        
B.safe         
C.healthy         
D.harmful
62.Which is not mentioned in this passage?C
A.Have your children walk with others
B.Develop a safe walking route for children to follow.
C.Ask your children to ride a bicycle.
D.A boy or girl alone is much a easier target for a predator.
63.The underlined word"disregarded"meansD in Chinese.
A.被鄙视          
B.被注意      
C.被关爱         
D.被忽视
64.Which of the following rules the children should follow?D
A.Where possible,walk on the sidewalks
B.Where possible,walk on the side of the road facing oncoming traffic.
C.Where possible,walk on the side of as far to the right as possible.
D.A、B and C
65.What does the passage mainly talk about?B
A.Walking to school is necessary for children.
B.Things should be paid attention to when walking to school
C.It's important that parents know the routes their children take.
D.To walk with each other is helpful for children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Dolphins are not fish,but warm-blooded animals.They live in groups,and speak to each other in their own language.In this they are like other animals,such as bees and birds.But dolphins are very different from almost all land animals.Their brains are nearly the same size as human beings',and they live a long time-at least twenty or thirty years.
Like some animals,dolphins use sounds to help them find their way around.They also use these sounds to talk to each other and to help them find food.We now know they do not use their ears to receive these sounds,but the lower part of the mouth,called the jaw.
Strangely,dolphins seem to like man,and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.There was a story about sailors in the 19th century.In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand,they learnt to look for a dolphin called Jack.From 1871 to 1903 Jack met every boat in the area and showed it the way.Then in 1903a passenger on a boat called The Penguin shot and wounded Jack.He  recovered and for nine years more continued to guide all ships through the areaexcept for The Penguia
Today,some people continue to kill dolphins,but many countries of the world now protect them and in these places it is against the law(法律)to kill them.

76.Dolphins are different from many other animals,which is that theyB.
A.live in groups
B.have large brains
C.are warm-blooded
D.have their own language
77.Which of the following does the dolphin use to help it find its way aroundC?
A.Its nose.
B.Its ears.
C.Its mouth.
D.Its eyes.
78.Why did the sailors off the coast of New Zealand look for JackD?
A.He was lonely and liked to be with people.
B.They enjoyed playing with him.
C.He was seriously wounded.
D.They wanted his help.
79.By telling the story of Jack the writer wanted to show thatA.
A.dolphins are friendly and clever
B.people are cruel to animals
C.Jack is different from other dolphins
D.dolphins should be protected by law
80.According to the passage,Jack is a name ofA.
A.a dolphin
B.an old man
C.a boat
D.a boy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.The seasons in Australia are different from ours.When it is winter here,it is (91)summer there.
Australia lies (92)in the south of the world.June,July and August are the winter months.The summer is in (93)December(十二月)January and February.The north of the country is  hotter (94)than the south.Australia's main problem is water.A very large part of the country has no (95)rain (雨水) at all.But the east coast(海岸) enjoy rain all (96)year/ji?/round.There are no dry months there.
There (97)was a very serious drought in Australia more than thirty years ago.There were 138million (98)sheep/?i:p/in Australia that year.Those were 14% of all the sheep in the world.Because there was not enough rain and the grass didn't (99)grow well,the farmers had to (100)buy(买) many sheep and many sheep died.It was a great disaster(灾难) for the Australian farmers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Mary           a handsome man for three years.(  )
A.has been married toB.has got married to
C.has been married withD.has got married with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.We were having class at 9:00yesterday morning.(改为一般疑问句)
Were youhaving  class at 9:00yesterday morning?

查看答案和解析>>

同步练习册答案