精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Did you know that tea,the most popular drink in the world,was invented by accident?Many people believe that tea was first drunk about 5,000 years ago.It is said that a Chinese ruler called Shen Nong was the first to discover tea as a drink.One day,Shen Nong was boiling drinking water over an open fire.Some leaves from a tea plant fell into the water and remained there for some time.It produced a nice smell so he tasted the brown water.It was quite delicious,and so,one of the world's favorite drinks was invented.
A few thousand years later,Lu Yu,"the saint of tea",mentioned Shen Nong in his book Cha Jing.The book describes how tea plants were grown and used to make tea.It also discusses where the finest tea leaves were produced and what kinds of water were used.From then on,the tea was getting more and more popular in the world.

56.When was tea first drunk?About 5,000 years ago.
57.In which country was tea drunk first?China
58.What color was tea found first?Brown
59.Who was"the saint of tea"?Lu Yu
60.What's main meaning of the first paragraph(段落)?Tea was invented by accident.

分析 你知道世界上最流行的饮品--茶是偶然发明的吗?许多人认为第一次喝茶是在大约5000年之前.据说是中国的皇帝神农第一个发现茶是一种饮品.一天,神农在屋外烧水.一棵树上的一些树叶掉落在水里并停留了一段时间.皇帝注意到水中的叶子发出一种怡人的气味.所以他尝尝这种棕色的水.它相当可口.就这样,世界上最受欢迎的饮品之一诞生了.
几千年后,陆羽--茶圣,在他的《茶经》中提到了神农.这本书描述了茶树怎样种植,怎样用来泡茶.也讨论了哪里产最好的茶叶,应该用什么样的水泡制.从那时起,茶在世界上越来越受欢迎.

解答 56.答案:About 5,000 years ago.细节理解题.根据Many people believe that tea was first drunk about 5,000 years ago可知第一次作为饮品是在5000年前,故填About 5,000 years ago.
57.答案:China.细节理解题.根据It is said that a Chinese ruler called Shen Nong was the first to discover tea as a drink可知是中国的神农第一个发现的,故是在中国China,故答案是China.
58.答案:Brown.细节理解题.根据It produced a nice smell so he tasted the brown water可知是棕色的,故填Brown.
59.答案:Lu Yu.细节理解题.根据 Lu Yu,"the saint of tea",mentioned Shen Nong in his book Cha Jing可知茶圣是陆羽,故答案是Lu Yu.
60.答案:Tea was invented by accident.段落理解题.根据Did you know that tea,the most popular drink in the world,was invented by accident?这是第一段的主旨句,下文就是围绕茶是偶然发明的来陈述的,故本段的段意是茶是偶然发明的,故填Tea was invented by accident.

点评 任务型阅读,也是阅读理解的一种题型,不仅考查学生直接获取信息的能力,还可考查学生通过已知信息进行推理,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义.因此,这就要求考生要具备通过已知信息进行判断推理能力和透过字面意思解读深层含义能力,这一类型题在阅读测试中属于难度较大的题目.在做这一类型的题目时,考生应在理解全文的基础上,捕捉文章中有关的信息,精读特定细节及周围的句子来帮助理解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.What great fun he hadwatching (观看) the three-D film.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.(56)FSometimes you can find a job easily,by walking into a local store and looking at its notice board(布告栏).Local stores often have areas for people to put small signs telling the services that they need or they can provide. (57)CAnother popular tool for finding a job is the Internet.For example,people around the world can use the Craigslist Web site to buy things,meet people or find a job. (58)A
Another useful way to find a job is through a university. (59)DMany college students like this way better.
     At times,some experts(专业人士)can also help people find a job.Susan Miller has her own company called California Job Services in Los Angeles.She says her company helps people find a job by first helping them understand their strengths,goals and interests. (60)E So with her help,many people have succeeded in finding a good job.

A.It is said that the site can receive two million new jobs each month.
B.Looking after children or cleaning houses can get well paid.
C.Such services include looking after children or cleaning houses.
D.For example,students at the University of Texas can go to the job center to get help.
E.Then she provides them with methods to help them find the right job.
F.People can find jobs in many ways.
G.People can find jobs with difficulty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.My mind wasn't on what he was saying so I'm afraid I _____half of it.(  )
A.missedB.was missingC.will missD.would miss

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I find___pen on the ground.Whose is ___pen?(  )
A.a,theB.the,aC.a,aD.D、

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What a valuable book it is!
-So it is.It's worth ________.(  )
A.readingB.seeingC.watchingD.looking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Everyone must follow the traffic rules.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Wechat(微信)really influences people's life.
-     .It is easier for us to keep in touch with others.(  )
A.MainlyB.ExactlyC.SimplyD.Mostly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届北京通州区九年级5月模拟二模考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

Today, Chinese in many foreign countries.

A.teach B.is taught C.taught D.was taught

查看答案和解析>>

同步练习册答案