【题目】阅读理解
It was nearly dark, the sun was dropping down the mountains far away. Little Tom came back home, with tears in his eyes.
“What's the matter, Tom? How's your trip?” his mother asked with a big smile. “I failed. The mountain is so high and full of big or small stones on the way, I still go ahead. But I was tired and it was so late that I had to come back.” Tom cried. “It doesn't matter, you are only 14 years old after all. You will have another chance.” his mother said. “But, standing at the top of the mountain is my dream!” Tom said. His father came over and asked, “Did you see the green trees on your way to the mountain?”“Sure, and there are a lot of beautiful flowers by the side of the road.” Tom replied. “Did you hear the birds singing?” his father asked. “There were many kinds of birds singing in the trees, and the sound was very sweet.” Tom said. “Did you feel the beauty of nature?” his father asked. “Yes, the blue sky, the white clouds, the green trees and the colorful flowers made a nice picture.” Tom answered. “That's enough!” his father smiled and said, “Please remember, son. For often, achieving what you expect is not the most important thing. Although you didn't reach the top of the mountain, you got a lot on the way.”
It is true that not every goal will be achieved, not every job will end up with a success, and not every dream will come true. The most beautiful scenery (风景) is on the way.![]()
(1)Tom got back home _____________ when the sun was dropping.
A.slowly
B.sadly
C.quickly
D.early
(2)Tom's parents wanted Tom _______________.
A.to be friendly
B.to be happy
C.to be clever
D.to be healthy
(3)What's the main reason that Tom didn't reach the top of the mountain?
A.The mountain was so high.
B.The way was full of big or small stones.
C.He was tired and it was so late.
D.He was only 14 years old.
(4)Tom saw a lot of things on the way to the mountain except _______________ .
A.clear water
B.blue sky
C.colorful flowers
D.green trees
(5)The writer tries to tell us that ____________.
A.the goal is not important
B.everyone should climb the mountain
C.the mountain is very beautiful
D.the process (过程) is more important than the result
【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】天黑了,太阳下山了,小汤姆回来了,眼睛里满是泪水。他告诉妈妈,他的梦想是登上山顶,但是天黑了,他没有登上山顶,只好回来了。妈妈鼓励他说他才14岁,还有机会。爸爸告诉他:很多时候,实现自己期待的东西不是最重要的事,虽然你没有到达山顶,但是你在路上收获颇多。短文告诉我们:不是每一个目标都将会实现,不是每一项工作都以成功结束,不是每一份梦想都可以成真,最美的风景是在通往成功的路上。
(1)细节理解题。题意:当太阳下山时,汤姆怎样地回到家里?A. slowly慢慢地;B. sadly难过地;C. quickly快速地;D. early早早地。从短文第一段最后一句:Little Tom came back home, with tears in his eyes. (小汤姆回到家里,眼睛里满是泪水)可以推测出他很难过。故选B。
(2)推理判断题。题意:汤姆的父母想要他怎样?A. to be friendly友好;B. to be happy开心;C. to be clever聪明;D. to be healthy健康。从第二段中父母说给汤姆的话中,我们可以知道他的父母希望他开心,不要因这此失败而背上包袱。故选B。
(3)细节理解题。题意:汤姆未能到达山顶的主要原因是什么?A. The mountain was so high.山高;B. The way was full of big or small stones.路上满是大大小小的石头;C. He was tired and it was so late.他累了,天黑了;D. He was only 14 years old.他只有十四岁。由第二段的:The mountain is so high and full of big or small stones on the way, I still go ahead. But I was tired and it was so late that I had to come back.(山是那么高而且满是大大小小的石头,我还是前进。但是我累了而且天晚了,我不得不回来。)可以推测出他回来的原因是累了,天晚了。故选C。
(4)细节理解题。题意:汤姆在上山的路上看到了除什么外的东西?A. clear water清澈的水;B. blue sky蓝天;C. colorful flowers五颜六色的花;D. green trees绿树。在第二段汤姆与爸爸的对话中可知,他们没有谈到clear water。故选A。
(5)主旨推断题。题意:主者尽力地告诉我们什么?A. the goal is not important目标不重要;B. everyone should climb the mountain每一个人都应该登山;C. the mountain is very beautiful山很美;D. the process (过程) is more important than the result过程比结果重要。由第二段爸爸的话:很多时候,实现自己期待的东西不是最重要的事,虽然你没有到达山顶,但是你在路上收获颇多。以及短文最后一段的大意:不是每一个目标都将会实现,不是每一项工作都以成功结束,不是每一份梦想都可以成真,最美的风景是在通往成功的路上。可知,本题正确选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】-Why are you in such a hurry, John?
-There____a basketball match between Class Three and our class in ten minutes.
A. is going to beB.is going to haveC.will haveD.will hold
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
December 7th, 2019
![]()
Hi Julie,
How are you? I am Emily from Melbourne, Australia. I am excited about Christmas. What about you? Let me tell you how we celebrate Christmas.
In Australia, Christmas comes in the middle of the summer holidays. Australians hang (挂) wreaths on their front doors and decorate (装饰) their houses and gardens with Christmas trees and lights. They also decorate their houses with Christmas Bush, a native Australian tree with small green leaves and red flowers.
Carols by Candlelight is held every year on Christmas Eve. Thousands of people meet in different cities to sing their favorite Christmas songs. You can also watch it on TV.
People eat the Christmas meal at lunch time on a beach. Most people have a cold Christmas meal, or a barbecue with seafood such as prawns and lobsters along with the traditional English food. Other families have a picnic on the beach.
When Santa Claus gets to Australia, he gives reindeer (驯鹿) a rest and uses kangaroos. At many beaches, Santa Claus arrives on a surfboard. He also changes his clothes for less hot ones.
Hope to hear from you soon.
I wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.
Yours,
Emily
【1】When does Christmas come in Australia?
【2】How do people decorate their houses and gardens?
【3】Why do thousands of people meet in different cities on Christmas Eve?
【4】Where do people have the Christmas meal?
【5】How does Santa Claus arrive at many beaches?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Is Ma Ming in?
—No,why not ________ her a message?
A.leave
B.take
C.send
D.bring
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】一Would you please help me with my writing skills?
一_______.You can come to my office every Saturday.
A.No, thanks B.Not at all
C.That’s all right D.No problem
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Which coat is________,the black one or the gray one?
—The black one,of course.
A.beautiful
B.more beautiful
C.most beautiful
D.the most beautiful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】This dress still looks pretty on you, _______ it is out of style.
A.but B.though C.since D.Unless
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】She likes to use words ______clear to her.
A.of which the meaning B.of which meaning
C.whose of meaning D.meaning of which
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com