4.根据短文内容,选择最佳答案.
When thinking of Britain,many images come to mind:Big Ben,the Ferris wheel,red telephone boxes …and black London taxis.The taxi has an important role in London.
But what is so special about a simple taxi?First of all,the shape and style are very different from those of ordinary taxis.It looks like a half-car and half-van(半厢式货车).It has plenty of room in the back,which means it's easy for disabled people to use.And the black color makes it stand out on the road.
Besides the style of the car,taxi drivers have an important part in your travel.They have to pass a taxi driving test,and in London it is very difficult.As there are many tourists in London,drivers must know many roads by memory!
Apart from driving you to your destination,it is normal for the driver and passenger to have a conversation.Getting a taxi involves (涉及) a social space which the driver and you share.The image of a London taxi driver is one that is friendly and talkative.Most times when I get a taxi,I ask how the driver is.Then we usually talk about sports or new events.
In China,I've noticed that taxi drivers are usually quieter.Sometimes I try to speak with them in Chinese.And when I do,they usually seem friendly and open to talk.It's also a good situation to practice my Chinese!
36.Big Ben,the Ferris wheel,red telephone boxes and black taxis areA of Britain.
A.images
B.events
C.situations
D.hotels
37.What does a London taxi look like?D
A.It looks like an ordinary taxi.
B.It looks like a white box.
C.It looks like a ball.
D.It looks like a half-car and half-van
38.Why is a London taxi easy for disabled people to use?C
A.Because the taxi drivers are quiet.
B.Because it has plenty of room in the front.
C.Because it has plenty of room in the back.
D.Because the passengers are talkative.
39.Taxi driver in London must be good atD.
A.speaking to passengers in Chinese
B.talking about sports or news events
C.taking language tests
D.remembering many different roads
40.How can the writer practice Chinese in this passage?B
A.By driving.
B.By taking a taxi.
C.By thinking
D.By shopping.
分析 本文讲述的是伦敦的出租车,它与大本钟、摩天轮、红色电话亭齐名.它的特殊性有几个方面:它的外形和款式利于残疾人使用;伦敦的出租车司机经过了严格的考试,而且友好、健谈,精通新闻、体育等等.
解答 36.A.细节题.根据第一段When thinking of Britain,many images come to mind:Big Ben,the Ferris wheel,red telephone boxes …and black London taxis.得知这些是英国的图片,故选A..
37.D.细节题.根据第二段It looks like a half-car and half-van (半厢式货车)半像小汽车半箱式货车.故选D.
38.C.细节题.根据第二段It has plenty of room in the back,which means it's easy for disabled people to use.得知后面有很多空间,故选C.
39.D.细节题.根据第三段As there are many tourists in London,drivers must know many roads by memory!得知要知道很多路,故选D.
40.B.推理题.根据最后In China,I've noticed that taxi drivers are usually quieter.Sometimes I try to speak with them in Chinese.And when I do,they usually seem friendly and open to talk.It's also a good situation to practice my Chinese!得知是乘坐出租来练习中文,故选B.
点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.