精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Most of middle school students always wear school uniforms when they are at school,but they also want to make themselves look fashionable(时髦的) and nice.
They can't make money now.Is it necessary for them to wear labels(品牌)?Some students show us their ideas.
Bill:I get new clothes and shoes quite often.My parents buy them for me.I buy things because I like them.I get angry if I don't get what I want.I think it's important to wear labels.My favorite label is Nike because it's the best maker I think.
Kate:My mum buys me clothes and shoes.On my birthdays I buy my own.I always go for labels because they make me look in fashion.But I don't think it's important to wear labels.I buy things because I like them,not because of the price or the labels.
Paul:My mother buys me clothes.I don't think labels are important.But my favorite label is Adidas.And I sometimes can't get the things I want,because my mother can't afford(买得起) them.I just wait until she has enough money.
91.What do most of students wear at school?School uniforms.
92.Who buys new clothes and shoes for Bill?His parents.
93.When can Kate buy her own clothes?On her birthday.
94.Is Nike Paul's favorite label?No,it isn't.
95.What does Paul do if his mother can't afford the things?He just waits until his mother has enough money..

分析 全文大意:
大部分学生在学校时总是穿校服,但是他们也想让自己看起来时尚、漂亮.他们现在不挣钱.对他们来说有必要穿品牌衣服吗?一些学生向我们表达了他们的观点.
Bill:我经常得到新衣服和新鞋子.我父母给我买的.我买东西是因为我喜欢.如果我得不到想要的东西我就生气.我认为穿品牌很重要.我最喜欢的品牌是耐克.我认为它的制作精良.
Kate:我的妈妈给我买衣服和鞋子.每逢我过生日时,我自己买.我经常买品牌衣服因为它们使我看起来时尚.但是我认为穿品牌衣服不重要.我买东西是因为我喜欢,而不是因为价格和品牌.
Paul:我的妈妈给我买衣服.我认为品牌不重要.但是我最喜欢的品牌是阿迪达斯.我有时得不到我想要的东西,因为我的妈妈买不起,我只能等到她有了足够的钱.

解答 答案:
91.School uniforms.
92.His parents.
93.On her birthday.
94.No,it isn't.
95.He just waits until his mother has enough money.
91、细节理解题          根据第一段Most of middle school students always wear school uniforms when they are at school,可知大部分学生在学校时总是穿校服故回答School uniforms.
92、细节理解题          根据第二段Bill所说的话I get new clothes and shoes quite often.My parents buy them for me"我经常得到新衣服和新鞋子.我父母给我买的"可知Bill的父母给他买新衣服和新鞋子,故回答His parents.
93、细节理解题          根据第三段Kate所说的话My mum buys me clothes and shoes.On my birthdays I buy my own"我的妈妈给我买衣服和鞋子.每逢我过生日时,我自己买"可知在她过生日时可以自己买衣服,故回答On her birthday.
94、推理判断题           根据第四段Paul所说的话But my favorite label is Adidas可知他最喜欢的品牌是阿迪达斯,结合题目意思"Paul最喜欢的品牌是耐克吗?"故做出否定回答No,it isn't
95、细节理解题            根据第四段Paul所说的话And I sometimes can't get the things I want,because my mother can't afford(买得起) them.I just wait until she has enough money."我有时得不到我想要的东西,因为我的妈妈买不起,我只能等到她有了足够的钱."可知如果Paul的妈妈买不起东西时他只能等.故回答He just waits until his mother has enough money.

点评 本文讲述了学生对穿品牌衣服的不同看法,本题要求学生在阅读文章后对文章中的某些内容或整篇文章做出概括,是一种读写结合题,所以在做这类题时首先要弄清完成的是什么任务,然后有的放矢地去阅读,最后进行归纳与总结.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Why is it so noisy upstairs?
-Some workers ______ the house for our new neighbor.(  )
A.decoratedB.are decoratingC.were decoratingD.have decorated

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.I think Tony is __________ boy in his class.(  )
A.tallB.tallerC.tallestD.the tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.When I first moved to New Orleans,Louisiana in the fourth grade,I realized that I was stepping into a completely different world.What impressed me deeply was the friendliness of the people there.
"What can I get for you,honey?"a(n)(16)Aasked me on my first day in Louisiana.I was (17)C.This woman did not even know me,and yet she (18)D me like family.She smiled down at me as I (19)A the food on the menu.
"Is the pasta(意大利面) good?"I asked her.
"Baby,it's not my(20)B,"she answered with a wide smile,"(21)DI'm more of a sushi (寿司)girl,you know!"
I looked at my family in great surprise.What should I (22)C to that?I had no idea what sushi was,nor could I believe that this woman had just stopped me from ordering something.She had given me her(23)Aopinion,as if we were best friends.
I recently went to the DMV to update my driver's license.As I was(24)B in the silent room with at least twenty other people,a woman walked in.
"Good morning!"She announced to the room.
"Good morning,"the whole room said back at once.
The woman took her seat,and waited with everyone else for her number to be(25)B as I looked around the room,surprised.Suddenly,everyone was comfortable with each other.We were all friends and neighbours.
Even after eight years of living in Louisiana,it(26)D makes me smile to know that I am not(27)Bhere.Someone in this place is always (28)A to say hello or to lend a hand when it is(29)C.It is a sense of family and(30)Cthat I have never been able to find anywhere else.
16.A.waitressB.drive rC.operatorD.waiter
17.A.boredB.frightenedC.surprisedD.excited
18.A.supportedB.missedC.protectedD.treated
19.A.pointed toB.turned toC.took downD.passed down
20.A.dishB.favouriteC.menuD.task
21.A.ifB.orC.soD.but
22.A.askB.devoteC.sayD.add
23.A.honestB.weakC.generalD.popular
24.A.walkingB.sittingC.lookingD.chatting
25.A.usedB.calledC.checkedD.repeated
26.A.thenB.justC.thereforeD.still
27.A.lazyB.aloneC.hopelessD.hopeful
28.A.willingB.likelyC.openD.suitable
29.A.finishedB.chosenC.neededD.affected
30.A.wisdomB.directionC.loveD.achievement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.We shouldn't  drop litter anywhere when we visit the interesting places.(改写句子,句意不变)
Litter shouldn'tbe dropped anywhere when we visit the interesting places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.昨天他们玩得多开心啊!
What a good time they had yesterday..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.-Would you like to go to the library?
-It's so crowded at the moment.Let's go to do some running instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
came; certainly; and; better; what yours; there; where; be; drawings; who; went
Mr.Black and Mr.White were two very famous artists in the city.Their (61)drawings were also very popular in the city.But they tried to see (62)who could draw the best picture.
One day they asked an old man to (63)be the judge.Mr.Black drew an apple tree.He put his picture in the field.Soon the birds (64)came and tried to eat the apples.The old man saw it and said,"You have (65)certainly won.Mr.White can't draw so good a picture as (66)yours.But we will go to see his picture."
They went to Mr.White's house.(67)There was nothing but a set of beautiful curtains on the wall.The old man asked,"(68)where is your picture,Mr.White?"Mr.White said,"Lift the curtains,(69)and you will find my picture."The old man tried to lift the curtains but found that they were drawn there.They were Mr.White's pictures.The old man said,"Birds thought the apples were real.Men thought the curtains were real.So Mr.White won,and his picture is the (70)better one."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Welcome to My Restaurant
MENU
Main coursesDrinksDesserts
Hot dog          2.50dollarsJuice   2.50dollarsApple pie   4.50dollars
Pizza            12.00dollarsCoke   4.00dollarsIce cream   2.50dollars
Sandwich         5.00dollarsCoffee  6.00dollarsSalad      10.00dollars
Rice with chicken  7.00dollarsMilk   2.00dollarsFruit       3.00dollars
We're open every day from 9:00am to 10:00pm.
We're closed on Christmas Day.
根据表格信息,选择正确答案.
66.There areB kinds of drinks in the restaurant.
A.3
B.4
C.5
67.If you want to buy a sandwich and a glass of juice,you must payA.
A.7.50
B.5.00
C.2.50
68.The most expensive thing on the menu isA.
A.Pizza
B.Coke
C.Ice cream
69.The restaurant isn't open onC.
A.Children's Day
B.New Year's Day
C.Christmas Day
70.The restaurant is open atB in the morning.
A.8:00am
B.9:00am
C.11:00pm.

查看答案和解析>>

同步练习册答案