精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读理解(10小题,共20分)

                                      A 

      Mr. Black is an American,but he is in Canada now. He is a tall man with funny glasses. He works in a big city but lives in a town far away. He lives on the twentieth floor of a building. Every morning he gets up early. Then he gets into the lift (电梯) and it takes him down to the first floor. He runs to the bus stop and catches the early bus. It usually takes him about two hours to get to the factory by bus. Then he gets off the bus and walks into the workshop (车I、司) quickly. He starts his work at eight in the morning.

1. Mr. Black is from .

   A. Australia   B. England   C. Canada   D. America

2. The city is the town.

   A. far from   B. next to   C. near   D. to the north of

3. Mr. Black lives on the floor of the building.

   A. second   B. first   C. twelfth   D. twentieth

4. How long does it take him to get to the factory?

   A. One hour. B. Two hours.

   C. One and a half hours. D. About 12 minutes.

5. When does he start his work in the morning?

   A. At night. B. At about seven. C. At eight. D. At eight to eight.

1. D 2. A 3. D 4. B 5. C

1. D 解析:根据文中首句Mr. Blackisan American…可知答案选D. be from America表示“来自美国”。

2. A 解析:根据文章句子He works in a big city but lives in a town far away.可以看出正确答案选A.

3. D 解析:由文中句子He lives on the twentieth floor of a building.可以看出答案选D.

4. B 解析:由文章句子It usually takes him about two hours to get to the factory by bus.可以看出正确答案选B.

5. C 解析:由文章中的句子He starts his work at eight in the morning.可以看出答案选C.

题目来源:2016年轻巧夺冠周测月考直通中考七年级英语下册人教版 > 周测月考卷10 Unit 9 阶段性测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

阅读理解(10小题,共20分)

                                       A

     It's December. It's snowy and the weather is really cold in the north of China. You can see many children playing with snow. Some of them are making snowmen. Some are skating on the river,because it's so cold that the water in the river freezes (结冰) .It's a white world. How beautiful!But in Australia now’the weather is hot.Many people go swimming in the sea. They are having a good time. Jim and his friends are playing soccer near the sea. The sunny weather is really hot. They want to swim after playing soccer. Why are they swimming in Decem-ber? It is winter,isn't it? Yes,it is in China. But it isn't in Australia. That's because we,Chinese and Australians,have different seasons in a year.

根据短文内容回答下列问题。

1. What's the weather like in the north of China in December?

                                         

2. What are the Chinese children doing on the river?

                                         

3. Are Jim and his friends swimming in the sea now?

                                         

4. Can you see white snow in Australia during Christmas Day?

                                         

5. If it's June now,which season is it in Australia?

                                         

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

7. (2012 •南通) Each of the dub members ready to help those who were in trouble.

   A. is   B. are   C. was   D. were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. —What kind of noodles would you like?

noodles,please.

   A. Tomato and egg   B. Tomatoes and eggs   

   C. A small bowl of   D. Two bowls of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

10. The boy sat there for a long time without doing after he finished his homework.

   A. something   B. nothing   C. anything   D. everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4. 咱们去公园散步吧!

Let's  in the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

10. Linda is a new student at school and nobody (know) her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. 露西留着直发还是卷发?

Lucy straight hair curly hair?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. I think Mary is cool.(改为否定句)

I think Mary cool.

查看答案和解析>>

同步练习册答案